Ухвала
від 19.11.2013 по справі 11-сс/796/2029/2013
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 11-сс/796/2029/2013 Головуючий у 1-й інстанції: Котович О.Л.

Категорія: ст. 379 КПК Доповідач: Бець О.В.

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 листопада 2013 року суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва Бець О.В., розглянувши в м. Києві апеляційну скаргу старшого слідчого СВ ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Яковлєва С.О. на ухвалу слідчого судді Деснянського районного суду міста Києва від 04 листопада 2013 року,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою слідчого судді Деснянського районного суду м. Києва від 04 листопада 2013 року відмовлено старшому слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Яковлєву С.О. у виправленні на 21 вересня 2013 року строку дії ухвали від 21 серпня 2013 року слідчого судді Деснянського районного суду м. Києва про дозвіл на обшук службових і підсобних приміщень, які фактично використовуються ТОВ «Комтехсервіс» (код ЄДРПОУ 30218754) для ведення господарської діяльності в нежитловій будівлі по вул. Шолуденка, 3 в м. Києві, яка належить ТОВ «Георгій».

На зазначену ухвалу суду старший слідчий СВ ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Яковлєв С.О. подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу слідчого судді та призначити новий судовий розгляд в суді першої інстанції.

Дослідивши доводи апеляційної скарги, суддя-доповідач приходить до висновку, про те, що апеляційну скаргу слідчого слід повернути останньому, виходячи з наступних підстав.

Згідно ст. 393 КПК України апеляційну скаргу мають право подати, і в тому числі: прокурор, потерпілий або його законний представник чи представник - у частині, що стосується інтересів потерпілого, але в межах вимог, заявлених ним в суді першої інстанції; цивільний позивач, його представник або законний представник - у частині, що стосується вирішення цивільного позову.

Право апеляційного оскарження мають також і інші особи, передбачені КПК України.

Разом з тим, як встановлено з матеріалів судової справи, старший слідчий СВ ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Яковлєв С.О., відповідно до вимог діючого Кримінального процесуального кодексу, не є особою, яка має право подавати апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Деснянського районного суду м. Києва від 04 листопада 2013 року, якою відмовлено у виправленні на 21 вересня 2013 року строку дії ухвали від 21 серпня 2013 року слідчого судді Деснянського районного суду м. Києва про дозвіл на обшук службових і підсобних приміщень, клопотання про який затверджував прокурор прокуратури Деснянського району м. Києва Сиротін С.С.

Згідно ч. 3 п. 2 ст. 399 КПК України, апеляційна скарга повертається, якщо апеляційну скаргу подала особа, яка не має права подавати апеляційну скаргу, а тому суддя-доповідач вважає за необхідне повернути апеляційну скаргу слідчому Яковлєву С.О., оскільки вона не може бути предметом розгляду апеляційного суду.

Керуючись ст.ст. 393, 399 КПК України, суддя-доповідач,

УХВАЛИВ :

Апеляційну скаргу старшого слідчого СВ ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Яковлєва С.О. на ухвалу слідчого судді Деснянського районного суду міста Києва від 04 листопада 2013 року, якою відмовлено старшому слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Яковлєву С.О. у виправленні на 21 вересня 2013 року строку дії ухвали від 21 серпня 2013 року слідчого судді Деснянського районного суду м. Києва про дозвіл на обшук службових і підсобних приміщень, які фактично використовуються ТОВ «Комтехсервіс» (код ЄДРПОУ 30218754) для ведення господарської діяльності в нежитловій будівлі по вул. Шолуденка, 3 в м. Києві, яка належить ТОВ «Георгій» - повернути останньому.

Копію ухвали про повернення апеляційної скарги надіслати особі, яка подала апеляційну скаргу - Яковлєву С.О., разом з апеляційною скаргою та усіма доданими до неї матеріалами.

На ухвалу апеляційного суду може бути подано касаційну скаргу протягом трьох місяців з дня її проголошення до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Суддя

Апеляційного суду м. Києва Бець О.В.

СудАпеляційний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.11.2013
Оприлюднено22.11.2013
Номер документу35393024
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —11-сс/796/2029/2013

Ухвала від 19.11.2013

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Бець Олександр Вадимович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні