Ухвала
від 21.11.2013 по справі 740/4778/13-ц
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 740/4778/13-ц

Провадження № 2/740/1463/13

У Х В А Л А

іменем України

21 листопада 2013 року м.Ніжин

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області в складі:

головуючого - судді Марченка М.М.

при секретарі Заколодній Ю.О.

з участю представника позивача ТОВ «КК «Вердикт» ОСОБА_1

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Ніжина цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором , -

в с т а н о в и в :

29.10.2013 року за вх. № 14479 представник позивача товариства з обмеженою відповідальністю «Колекторська компанія «Вердикт» в особі ОСОБА_3 в інтересах позивача ПАТ «Дельта Банк» звернувся в суд з позовом до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором, в якому просять стягнути з відповідача ОСОБА_2, місце реєстрації: 16606 Чернігівська область, місто Ніжин, вул. Мічуріна, буд.1, ідентифікаційний номер 012602245 на користь ПАТ КБ «Дельта Банк» 01133, м. Київ, вул. Щорса № 36-б, ЄДРПОУ 34047020 заборгованість за кредитним зобов'язанням в розмірі 121931 грн. 31 коп. та судові витрати .

В судовому засіданні встановлено, що позовна заява подана представником позивача товариством з обмеженою відповідальністю «Колекторська компанія «Вердикт» в особі ОСОБА_3 в інтересах позивача ПАТ «Дельта Банк», яким підписана позовна заява 17.07.2013 року та яка надійшла до суду 29.10.2013 року за вх. № 14479.

До позовної заяви прилучено довіреність ОСОБА_3 від 02 січня 2013 року, яка підписана директором ТОВ «КК «Вердикт» ОСОБА_4, який має представляти інтереси ТОВ «КК «Вердикт» в усіх судах, з усіма правами позивача.

А також прилучена довіреність від 14 березня 2013 року ПАТ «Дельта Банк», в якій зазначено, що Публічне акціонерне товариство «Дельта Банк» в особі ОСОБА_5 Директорів ОСОБА_6, яка діє на підставі статуту, цією довіреністю уповноважує Товариство з обмеженою відповідальністю «Колекторська компанія «Вердикт»», код ЄДРПОУ 36698209, яке знаходиться за адресою: Україна. 04073, м. Київ, Московський проспект, 9, Б/Ц «Форум Парк Плаза», буд. 4-А, офіс 502, надалі іменується «Повірений»: Представляти інтереси Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк», надалі іменується - «Довіритель», в органах державної влади та управління, підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм власності і підпорядкування, а також перед фізичними особами з приводу вирішення будь-яких питань та здійснення будь-яких не заборонених законодавством дій, спрямованих на стягнення заборгованості з фізичних осіб по кредитним договорам, укладеним з ОСОБА_7. Для чого Повіреному надаються наступні права, а саме: підписувати від імені ОСОБА_7 листи фізичним особам, які уклали з ОСОБА_7 кредитні договори та неналежно виконують свої зобов'язання по таким договорам, що призвело до виникнення простроченої кредитної заборгованості, надалі по тексту - «Боржники», підписувати від імені ОСОБА_7 перевірки заставного майна, відбирати письмові пояснення Боржників, направляти Боржникам листи з вимогою про добровільне здійснення останніми погашення простроченої заборгованості, яка виникла за кредитними договорами, укладеними між ОСОБА_7 і Боржниками, на рахунок вказаний ОСОБА_7; провести переговори з Боржниками з приводу добровільного здійснення останніми погашення простроченої заборгованості, яка виникла за кредитними договорами, на рахунок вказаний ОСОБА_7 з використанням засобів контакту на відстані (телефон, факс); провести безпосередні переговори з Боржниками з питань погашення ними простроченої заборгованості, яка виникла за кредитними договорами, укладеними з ОСОБА_7, право підписувати, подавати та отримувати різного характеру скарги, заяви, довідки та документи, витяги, а також інші документи; вести листування та проводити переговори з Боржниками, а також вчиняти інші дії, необхідні для належного виконання повноважень, наданих даною Довіреністю та випливають з її змісту. Довіреність видана з правом передоручення працівникам ТОВ «Колекторська компанія «Вердикт», які працюють за трудовими договорами.

У вказаній довіреності ПАТ «Дельта Банк» не уповноважив ТОВ «КК «Вердикт» подавати позови до суду від імені ПАТ «Дельта Банк» і не наділяв ТОВ «КК «Вердикт» повноваженнями позивача.

За відсутності довіреності ТОВ «КК «Вердикт» від ПАТ «Дельта Банк» на подачу позову і наділення ТОВ «КК «Вердикт» повноваженнями позивача, представник ТОВ «КК «Вердикт» ОСОБА_3 не мав права подавати від імені ПАТ «Дельта Банк» зазначений позов.

В п.2 ч.1 ст. 207 ЦПК України зазначено, що суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо:

2/ заяву від імені заінтересованої особи подано особою, яка не має повноважень на ведення справи.

Суд вважає, що позовна заява від 29.10.2013 року за вх.№ 14479 подана представником ТОВ «КК «Вердикт» в особі ОСОБА_3 в інтересах ПАТ «Дельта Банк» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором, який не мав повноваження на ведення даної справи в суді від ПАТ «Дельта Банк», як сам, так і ТОВ « КК «Вердикт», тому вважає необхідним залишити позовну заяву Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором - без розгляду.

Керуючись п.2 ч.1 ст. 207 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Позовну заяву Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором - залишити без розгляду.

Особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутись до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Чернігівської області через суд першої інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п’яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було поставлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя

Дата ухвалення рішення21.11.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу35420901
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —740/4778/13-ц

Ухвала від 24.01.2019

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Ковальова Т. Г.

Ухвала від 07.02.2014

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Марченко М. М.

Рішення від 27.02.2014

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Марченко М. М.

Ухвала від 30.01.2014

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Марченко М. М.

Ухвала від 21.11.2013

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Марченко М. М.

Ухвала від 08.11.2013

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Марченко М. М.

Ухвала від 01.11.2013

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Марченко М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні