Ухвала
від 22.11.2013 по справі 1450/08/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 1450/08/1570

УХВАЛА

Про залишення позовної заяви без розгляду

22 листопада 2013 року м.Одеса

У залі судових засідань №29

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

Судді Харченко Ю.В.

При секретарі Кипаренко Н.Ю.

За участю представників сторін:

Від позивача: Садівничого товариства «Хаджибей» до суду не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином та своєчасно.

Від відповідача : Головного управління статистики в Одеській області Артамонова С.М. - за довіреністю від 18.10.2013р. №17-44/1.

Від третьої особи : Садівничого товариства «Медлабортехніка» Григор’єва Т.І. - керівник (Довідка з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України серії АА №490785, паспорт серії НОМЕР_1, виданий Центральним РВ ОМУ УМВС України в Одеській області), Дудіна С.І. - за довіреністю від 19.12.2010р. б/н.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом Садівничого товариства «Хаджибей» до Головного управління статистики в Одеській області, третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Садівничого товариства «Медлабортехніка» про визнання неправомірними дій щодо включення даних про юридичну особу з найменуванням «Садівниче товариство «Медлабортехніка», ідентифікаційний код 26471949, до бази даних Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України, та зобов'язання виключити із бази даних Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України дані про реєстрацію юридичної особи з найменуванням «Садівниче товариство «Медлабортехніка», ідентифікаційний код 26471949, -

ВСТАНОВИВ:

Садівниче товариство «Хаджибей» звернулось до Одеського окружного адміністративного суду з позовною заявою в якій, з урахуванням заяви про зменшення позовних вимог (від 05.03.2008р. №3/10) просить суд визнати неправомірними дії Головного управління статистики в Одеській області щодо включення даних про юридичну особу з найменуванням «Садівниче товариство «Медлабортехніка», ідентифікаційний код 26471949, до бази даних Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України, та зобов'язати Головне управління статистики в Одеській області виключити із бази даних Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України дані про реєстрацію юридичної особи з найменуванням «Садівниче товариство «Медлабортехніка», ідентифікаційний код 26471949.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 15.09.2008р. було зупинено провадження по справі №2-а-1450/08, за адміністративним позовом Садівничого товариства «Хаджибей» до Головного управління статистики в Одеській області, третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Садівничого товариства «Медлабортехніка» про визнання неправомірними дії щодо включення даних про юридичну особу з найменуванням «Садівниче товариство «Медлабортехніка», ідентифікаційний код 26471949, до бази даних Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України, та зобов'язання виключити із бази даних Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України дані про реєстрацію юридичної особи з найменуванням «Садівниче товариство «Медлабортехніка», ідентифікаційний код 26471949, до вирішення та набрання законної сили судовим рішенням по справі №2-а-8/08 за позовом Садівничого товариства «Медлабортехніка» до Головного управління статистики в Одеській області та Біляївської районної державної адміністрації про незаконне включення неіснуючої юридичної особи до ЕДРПОУ та ЕДР.

Ухвалою суду від 20.09.2013р. призначено судове засідання на 22.10.2013року для розгляду та вирішення питання щодо можливості поновлення провадження по справі №2-а-1480/08/1570, за адміністративним позовом Садівничого товариства «Хаджибей» до Головного управління статистики в Одеській області, третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Садівничого товариства «Медлабортехніка» про визнання неправомірними дії щодо включення даних про юридичну особу з найменуванням «Садівниче товариство «Медлабортехніка», ідентифікаційний код 26471949, до бази даних Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України, та зобов'язання виключити із бази даних Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України дані про реєстрацію юридичної особи з найменуванням «Садівниче товариство «Медлабортехніка», ідентифікаційний код 26471949.

Між тим, судом встановлено, що 22.10.2013р. та 22.11.2013р. повноважний представник позивача - Садівничого товариства «Хаджибей», без поважних причин у судові засідання не з'явився, про причини неприбуття суду не повідомив, будь-яких заяв про розгляд справи за його відсутності до суду не надіслав.

При цьому, наявна у матеріалах справи судова кореспонденція, а саме повістки про виклик в засідання суду на 22.10.2013р. та на 22.11.2013р. по даній адміністративній справі, котра надсилалася рекомендованим поштовим відправленням на зазначену у позовній заяві адресу позивача, зокрема, 67632, Одеська обл., Біляївський район, с.Протопопівка, повернулась до суду з відповідним поштовим повідомленням, з відміткою органу зв'язку - «за закінченням терміну зберігання».

Водночас, як вбачається з наявних у матеріалах справи документів, а саме: Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 22.11.2013р., місцезнаходженням Садівничого товариства «Хаджибей» є саме - 67632, Одеська обл., Біляївський район, с.Протопопівка.

Згідно з ч.11 ст.35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

У судовому засіданні 22.11.2013р. повноважні представники відповідача - Головного управління статистики в Одеській області Артамонова С.М., та третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Садівничого товариства «Медлабортехніка» Григор’єва Т.І, Дудіна С.І., зазначили, що подальший розгляд справи з огляду на повторну неявку позивача у судові засідання є неможливим, та відповідно позовну заяву Садівничого товариства «Хаджибей» необхідно залишити без розгляду згідно з положеннями ст.155 КАС України.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.155 Кодексу адміністративного судочинства України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо позивач повторно не прибув у попереднє судове засідання чи у судове засідання без поважних причин, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності.

Відтак, беручи до уваги вищевикладене, суд дійшов висновку щодо наявності законодавчо передбачених підстав для залишення позовної заяви Садівничого товариства «Хаджибей» до Головного управління статистики в Одеській області, третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Садівничого товариства «Медлабортехніка» про визнання неправомірними дій щодо включення даних про юридичну особу з найменуванням «Садівниче товариство «Медлабортехніка», ідентифікаційний код 26471949, до бази даних Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України, та зобов'язання виключити із бази даних Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України дані про реєстрацію юридичної особи з найменуванням «Садівниче товариство «Медлабортехніка», ідентифікаційний код 26471949, без розгляду, відповідно до приписів п.4 ч.1 ст.155 КАС України.

Керуючись ч.11 ст.35, п.4 ч.1 ст.155, ст.ст.160,165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Садівничого товариства «Хаджибей» до Головного управління статистики в Одеській області, третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Садівничого товариства «Медлабортехніка» про визнання неправомірними дій щодо включення даних про юридичну особу з найменуванням «Садівниче товариство «Медлабортехніка», ідентифікаційний код 26471949, до бази даних Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України, та зобов'язання виключити із бази даних Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України дані про реєстрацію юридичної особи з найменуванням «Садівниче товариство «Медлабортехніка», ідентифікаційний код 26471949, залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. Якщо ухвалу було постановлено згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому положеннями ст.254 КАС України.

Суддя Харченко Ю.В.

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.11.2013
Оприлюднено26.11.2013
Номер документу35445228
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1450/08/1570

Ухвала від 22.11.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

Ухвала від 20.09.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні