Ухвала
від 26.11.2013 по справі 432/7757/13-к
СТАХАНОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 432/7757/13-к

Провадження №1-кс/432/928/2013

УКРАЇНА

СТАХАНОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД

ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Стаханов 26 листопада 2013 року

Слідчий суддя Стахановського міського суду Луганської області Пруський І.І., за участю: секретаря судового засідання Хайло А.А., слідчого СВ Стахановського МВ ГУМВС України у Луганській області ОСОБА_1, розглянувши у судовому засіданні, в залі Стахановського міського суду Луганської області, винесене у кримінальному провадженні № 12013030380004651 від 07 вересня 2013 року, слідчим СВ Стахановського МВ ГУМВС України у Луганській області ОСОБА_1, і погоджене із прокурором Хоменко Е.А., клопотання про тимчасовий доступ до документів, які можуть перебувати у володінні Слов’янської ОДПІ Головного управління Міністерства доходів у Донецькій області, за адресою: Луганська області, місто Слов’янськ, площа Жовтневої революції, 3, -

В С Т А Н О В И В:

22 листопада 2013 року слідчий СВ Стахановського МВ ГУМВС України у Луганській області ОСОБА_1 звернулася до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які можуть перебувати у володінні Слов’янської ОДПІ Головного управління Міністерства доходів у Донецькій області, за адресою: Луганська області, місто Слов’янськ, площа Жовтневої революції, 3, та при виявленні інформації, що буде мати значення у кримінальному провадженні, дозволити вилучення необхідних документів.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримала, просила його задовольнити.

На підставі частини 2 статті 163 КПК України, у зв’язку з тим, що існує реальна загроза знищення документів, просила розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої можуть перебувати вище вказані документи.

Відповідно до статті 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів не проводилася, оскільки учасники процесуальної дії такого клопотання не заявили.

Розглянувши клопотання, заслухавши думку слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Клопотання мотивовано тим, що на підставі заяви ОСОБА_2, 07 вересня 2013 року, до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013030380004651, внесено дані про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 358 частиною 1 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 07 вересня 2013 року до чергової частини Стахановського МВ ГУМВС України у Луганській області надійшла заява ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрованого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, у відношенні невідомих осіб, які без його згоди призначили його директором ПП «Славфінрезерв», код ЕДРПОУ № 37803153.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців ПП «Славфінрезерв», код ЕДРПОУ № 37803153, юридична адреса: Донецька область, місто Слов’янськ, вулиця Карла Маркса, 39, директором підприємства є - ОСОБА_2, а засновником - ОСОБА_3.

В ході допиту в якості свідка ОСОБА_2, останній пояснив, що приблизно два роки тому до нього підійшов його знайомий на ім’я Яків і запропонував йому ОСОБА_2 погодився у зв’язку із тим, що знаходився у скрутному матеріальному становищі. ОСОБА_2 та Яків поїхали до нотаріуса де ОСОБА_2 підписав документ із змістом якого не знайомився.

З приводу діяльності ПП «Славфінрезерв», код ЕДРПОУ № 37803153, ОСОБА_2 ніяких свідчень не дав в силу того, що в даному підприємстві ніколі не працював.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_3 пояснив, що у 2004 році його знайомий на ім’я Яків забрав у нього паспорт та ідентифікаційний код і до теперішнього часу не повернув.

З приводу діяльності ПП «Славфінрезерв», код ЕДРПОУ № 37803153, ОСОБА_3 ніяких пояснень не дав в силу того, що ніякого відношення до даного підприємства не має.

З метою забезпечення виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування, а також з метою розкриття кримінального правопорушення та встановлення осіб, причетних до його скоєння, органу досудового розслідування необхідно надати дозвіл на тимчасовий доступ, з можливістю вилучення документів які можуть знаходитися у володінні Слов’янської ОДПІ Головного управління Міністерства доходів у Донецькій області.

Статтею 223 КПК України передбачено, що слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення мети.

Пункт 6 частини 1 статті 164 КПК України передбачає можливість вилучення речей і документів, які можуть мати значення у кримінальному провадженні.

При таких обставинах слідчий суддя приходе до обґрунтованого висновку про те, що органом досудового розслідування доведена наявність документів, які можуть перебувати у володінні Слов’янської ОДПІ Головного управління Міністерства доходів у Донецькій області, необхідність їх огляду та вилучення.

Органом досудового розслідування обґрунтована суттєвість значення документів, що підлягають огляду, для встановлення важливих даних у кримінальному провадженні.

Дії, передбачені статтями 159, 162 частиною 1 пункту 4 КПК України є заходами забезпечення кримінального провадження, дозвіл на вжиття яких надає слідчий суддя суду першої інстанції, при цьому відомості щодо таких дій не становлять державної таємниці.

На підставі частини 2 статті 163 КПК України, у зв’язку з тим, що існує реальна загроза знищення документів, клопотання розглянуте без виклику особи, у володінні якої можуть перебувати документи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 110, 159-166, 309, 369-372 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Стахановського МВ ГУМВС України у Луганській області ОСОБА_1 - задовольнити.

Забезпечити тимчасовий доступ особі, якій надано право на доступ до речей і документів, до документів, які можуть перебувати у володінні Слов’янської ОДПІ Головного управління Міністерства доходів у Донецькій області, за адресою: Луганська області, місто Слов’янськ, площа Жовтневої революції, 3:

- усіх без винятку документів, що перебувають у реєстраційній справі Слов’янської ОДПІ, на ПП «Славфінрезерв» код ЕДРПОУ № 37803153,

- документів податкової звітності за період існування ПП «Славфінрезерв» код ЕДРПОУ № 37803153 з моменту його реєстрації, як платника податків по теперішній час, документів податкової звітності (декларації по податку на прибуток підприємства, декларації по податку на додану вартість), а також інші види обов'язкової податкової звітності даних підприємств;

- документів Слов’янської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Донецькій області, які свідчать про проведену роботу із платником податків, а саме з ПП «Славфінрезерв» код ЕДРПОУ № 37803153, а саме: акти виходу по адресу знаходження ПП «Славфінрезерв» код ЕДРПОУ № 37803153, будь-яких інших документів про роботу із зазначеним платником податків;

- документів про направлення запитів на проведення зустрічних перевірок за взаємовідносинами із суб'єктами підприємницької діяльності, зареєстрованих в інших органах державної податкової служби, а також отримані відповіді на них;

- отриманих запитів на проведення зустрічних перевірок з інших органів державної податкової служби по взаєминам із ПП «Славфінрезерв» код ЕДРПОУ № 37803153, і спрямовані відповіді на них;

- матеріалів про проведені планові й позапланові, виїзні й позапланові невиїзні перевірки дотримання чинного законодавства ПП «Славфінрезерв» код ЕДРПОУ № 37803153 за період з моменту реєстрації по теперішній час, а також прийняті за результатами перевірок роз’яснення-повідомлення;

- отриманих скарг, заяв, листів, повідомлень та інших документів, спрямованих на адресу Слов’янської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Донецькій області від суб'єктів підприємницької діяльності - контрагентів ПП «Славфінрезерв» код ЕДРПОУ № 37803153;

- вказівок вищих органів державної податкової служби у відношенні ПП «Славфінрезерв» код ЕДРПОУ № 37803153;

- виписок по особовому рахунку ПП «Славфінрезерв» код ЕДРПОУ № 37803153 з моменту реєстрації на теперішній час;

- документів переписки між Слов’янською ОДПІ та ПП «Славфінрезерв» код ЕДРПОУ № 37803153.

При виявленні інформації, що буде мати значення у кримінальному провадженні, дозволити вилучення необхідних документів.

Строк дії ухвали - тридцять днів з дня її ухвалення.

Копію ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

У разі невиконання ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до документів, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, на підставі ухвали слідчого судді (суду), може бути проведено обшук за місцем знаходження речей і документів, що підлягають огляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя І.І. Пруський

Дата ухвалення рішення26.11.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу35486153
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, які можуть перебувати у володінні Слов’янської ОДПІ Головного управління Міністерства доходів у Донецькій області, за адресою: Луганська області, місто Слов’янськ, площа Жовтневої революції, 3

Судовий реєстр по справі —432/7757/13-к

Ухвала від 26.11.2013

Кримінальне

Стахановський міський суд Луганської області

Пруський І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні