Постанова
від 26.11.2013 по справі 923/1438/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" листопада 2013 р. Справа № 923/1438/13

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу

за заявою приватного підприємства "Транс Таврія", м. Таврійськ Херсонської області

про порушення справи про банкрутство приватного підприємства "Транс Таврія", м. Таврійськ Херсонської області

про визнання банкрутом

за участю представника:

від заявника (боржника) - Горяшко Л.В., голова ліквідаційної комісії

в с т а н о в и в:

Ліквідаційною комісією боржника - приватного підприємства "Транс Таврія", м. Таврійськ Херсонської області, щодо якого власником прийнято рішення про ліквідацію, подано до господарського суду заяву про порушення справи про банкрутство, у зв'язку з недостатністю майнових активів для задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою господарського суду від 22.10.2013 р. заяву прийнято до провадження суду і призначено до розгляду у підготовчому засіданні.

Ухвалою господарського суду від 14.11.2013 р. порушено провадження у справі про банкрутство та призначено судове засідання для вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом.

Представником заявника (боржника) вимоги про банкрутство підтримано з посиланням на прийняття власником рішення про ліквідацію підприємства, утворення ліквідаційної комісії і встановлення в ході ліквідаційної процедури наявності кредиторської заборгованості та недостатності майнових активів для її погашення.

Заслухавши представника (заявника) боржника, розглянувши та дослідивши матеріали справи, суд вважає вимоги заявника такими, що підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 5 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення, зокрема, таких обставин: задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності); під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.

Відповідно до ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України. За результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник - приватне підприємство "Транс Таврія", м. Таврійськ Херсонської області є юридичною особою і суб'єктом підприємницької діяльності, ідентифікаційний код 33768608.

Засновником (власником майна) підприємства 21.03.2013 року прийнято рішення про ліквідацію юридичної особи - приватного підприємства "Транс Таврія", м. Таврійськ Херсонської області та створено ліквідаційну комісію.

Відповідні відомості надано до державного реєстратора та внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, про що свідчить опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії "Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи" від 25.03.2013 р., витяг з ЄДР станом на 20.06.2013 р.

В спеціалізованому друкованому засобі масової інформації "Бюлетень державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" № 244 (9) за 2013 рік розміщено оголошення про ліквідацію боржника та склад ліквідаційної комісії з зазначенням граничної дати (04.06.2013 р.) подання заяв кредиторів з вимогами до боржника.

Ліквідаційною комісією боржника проведено роботу з ліквідаційної процедури в ході якої встановлено наявність кредиторської заборгованості в сумі 744492,40 грн. та недостатність майнових активів і коштів для повного задоволення вимог кредиторів, оскільки будь-яке майно відсутнє, дебіторська заборгованість становить 12500 грн.

Зазначені обставини підтверджуються рішенням засновника (власника) підприємства від 21.03.2013 р., проміжним ліквідаційним балансом, переліком кредиторів та дебіторів, реєстром вимог кредиторів, довідкою щодо відсутності майна та довідкою про залишок коштів.

Таким чином, зазначені обставини свідчать про наявність кредиторської заборгованості і недостатність майна і коштів для її погашення боржником, стосовно якого власником прийнято рішення про ліквідацію, а саме неспроможність боржника задовольнити вимоги кредиторів, що в свою чергу, відповідно до ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", зобов'язує (боржника) голову ліквідаційної комісії звернутися до суду із заявою про банкрутство, оскільки при вказаних обставинах така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом.

За таких обставин, вимоги заявника цілком обґрунтовані, суд визнає боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором банкрута суд призначає голову ліквідаційної комісії Горяшко Людмилу Василівну, що не протирічить ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Враховуючи викладене, керуючись, ст. ст. 37, 40, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

п о с т а н о в и в:

1. Визнати приватне підприємство "Транс Таврія", м. Таврійськ Херсонської області, ідентифікаційний код 33768608 банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців і призначити ліквідатором банкрута голову ліквідаційної комісії Горяшко Людмилу Василівну.

3. Ліквідатору здійснити ліквідацію банкрута і забезпечити виконання дій, передбачених ст. ст. 41 - 48, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Звіт та ліквідаційний баланс подати до суду.

Повний текст постанови складено 27.11.2013 р.

Суддя В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення26.11.2013
Оприлюднено27.11.2013
Номер документу35509581
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/1438/13

Ухвала від 11.12.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 04.03.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 26.11.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 14.11.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 22.10.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні