Вирок
від 21.11.2013 по справі 467/1795/13-к
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/1795/13-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21.11.2013 року Арбузинський районний суд

Миколаївської області

у складі: головуючої - судді Кірімової О.М.

за участю секретаря Торби А.В.

за участю прокурора Багдасаряна А.Ю.

обвинувачених ОСОБА_1, ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Арбузинка Миколаївської області кримінальне провадження відносно

ОСОБА_1,

ІНФОРМАЦІЯ_1,

уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2

Миколаївської області, українця, громадянина України,

базова середня освіта, непрацюючого, зареєстрованого

за адресою: Миколаївська область, Арбузинський

район, с. Семенівка, вул. II Набережна, буд. 23,

фактично проживаючого за адресою: Миколаївська

область, Арбузинський район, смт. Костянтинівка,

вул. Красноармійська, буд. 14,

в силу ст. 89 КК України раніше не судимого,

у вчинені злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України

ОСОБА_2,

ІНФОРМАЦІЯ_3,

уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2

Миколаївської області, українця, громадянина України,

базова середня освіта, непрацюючого, зареєстрованого

за адресою: Миколаївська область, Арбузинський

район, с. Семенівка, вул. Піщана, буд. З,

фактично проживаючого за адресою: Миколаївська

область, Арбузинський район, с. Семенівка, вул. Леніна,

буд. 55, раніше судимого:

07.09.2004 року Арбузинським районним судом за ч.3

ст. 185 КК України, до позбавлення волі строком 3

роки, на підставі ст. 75 КК України від відбування

покарання звільнений з випробуванням 2 роки;

09.03.2006 року Арбузинським районним судом за ч.3

ст. 185 КК України, до позбавлення волі

строком 3 роки,

у вчинені злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України

ВСТАНОВИВ:

В середині квітня 2013 року, більш точну дату в ході досудового слідства встановити не виявилось можливим,о 22-00 год., в с. Семенівка, Арбузинського району, Миколаївської області, ОСОБА_1 за попередньою змовою з ОСОБА_2, знаходячись в стані алкогольного сп'яніння та маючи корисливий умисел на таємне викрадення чужого майна, з метою здійснення крадіжки та подальшого продажу секцій чавунних батарей, взявши із собою завчасно підготовлену тачку для подальшого транспортування та продажу викрадених секцій батарей, шляхом вільного доступу, таємно, через віконну раму одного з вікон будівлі колишньої Семенівської амбулаторної лікарні, розташованої по вул. Шевченка, 6, що перебуває у володінні Семенівської сільської ради, незаконно проникли до її приміщення, звідки шляхом демонтажу вчинили крадіжку трьох секцій чавунних батарей, які налічували по 11 ребер кожна, загальною вагою 300 кг за ціною одного кілограму металу 1 грн.50 коп.

Також, перебуваючи в будівлі колишньої Семенівської амбулаторної лікарні ОСОБА_1 в приміщенні іншої кімнати помітив під стінами ще кілька секцій чавунних батарей, тоді в нього виник корисливий умисел направлений на їх викрадення, але оскільки він з ОСОБА_3 вже демонтували три секції чавунних батарей, ОСОБА_1 вирішив продовжити вчинення даного злочину наступного дня після продажу трьох демонтованих ним з ОСОБА_3 батарей.

Викрадені три секції чавунних батарей, загальна вага яких склала 300 кг., ОСОБА_3 та ОСОБА_1 реалізували ОСОБА_4 за 450 грн.

Через день, після вчинення зазначеної крадіжки, в середині квітня 2013 року, приблизно о 15 -00 год. ОСОБА_1, продовжуючи свій злочинний умисел направлений на крадіжку секцій чавунних батарей з приміщення колишньої Семенівської амбулаторної лікарні, взявши з собою завчасно підготовлену тачку для транспортування викраденого, таємно проник через вікно до будівлі колишньої Семенівської лікарні, де з приміщення, в якому минулого разу він побачив чавунні батареї, шляхом демонтажу вчинив крадіжку однієї секції чавунної батареї, що налічувала 7 ребер загальною вагою 50 кг за ціною одного кілограму металу 1 грн.50 коп. Після чого ОСОБА_1 розбив вказану секцію на дрібні фрагменти та в подальшому також реалізував ОСОБА_4 за 75 грн., які виратив на спиртні напої.

В результаті викрадення ОСОБА_1 та ОСОБА_3 секцій чавунних батарей, балансова вартість яких становить 525 грн., Семенівській сільській раді заподіяно матеріального збитку на вказану суму.

В судовому засіданні ОСОБА_1 свою вину визнав повністю та пояснив суду, що дійсно в середині квітня 2013 року, за попередньою змовою з ОСОБА_2 та перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, таємно, шляхом демонтажу, викрали із Семенівської амбулаторної лікарні три секції чавунних батарей. Викраденим розпорядилися на власний розсуд. Через день, ОСОБА_1 знову, таємно, шляхом демонтажу вчинив крадіжку однієї секції чавунної батареї. Викраденим розпорядився на власний розсуд. Заявлений цивільний позов визнав повністю.

В судовому засіданні ОСОБА_2 свою вину визнав повністю та підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті. Заявлений цивільний позов визнав повністю.

До початку судового засідання представник Семенівської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області надав заяву про розгляд справи в його відсутність, заявлені позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Суд вважає визнати в силу ч.3 ст. 349 КПК України недоцільним дослідження доказів у відношенні тих фактичних обставин, які ніким не оспорюються, і проти цього не заперечували учасники судового розгляду справи.

Згідно довідки Семенівської сільської ради Арбузинського району матеріальна шкода, в результаті викрадення обвинуваченими чавунних батарей становить 525 грн.

Відповідно до квитанції, ОСОБА_1 частково відшкодував Семенівській сільській раді Арбузинського району матеріальну шкоду на суму 300 грн.

Вина підсудних в інкримінованому їм злочині знайшла своє підтвердження в судовому засіданні, а тому їх дії підлягають кваліфікації за ч. 3 ст. 185 КК України, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена групою осіб, поєднана з проникненням у інше приміщення.

Призначаючи ОСОБА_1 та ОСОБА_2 вид і міру покарання, суд враховує характер та ступінь тяжкості вчиненого ними злочину, осіб обвинувачених, їх характеризуючи дані.

Обставиною, що обтяжує покарання підсудних, суд визнає вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння.

Пом’якшуючими вину обставинами суд визнає щире каяття у вчиненому, визнання вини те, що ОСОБА_1 частково відшкодував шкоду.

З урахуванням всіх обставин кримінального провадження, враховуючи тяжкість злочину та інші обставини справи, суд дійшов висновку про можливість виправлення обвинувачених ОСОБА_1 та ОСОБА_2 без відбування основного покарання, із застосуванням випробування, відповідно до ст. 75 КК України, яке буде необхідним та достатнім для їх виправлення, а також попередження вчинення ними нових злочинів, відповідно до ст.. 65 КК України.

Заявлений прокурором в інтересах держави в особі Семенівської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області цивільний позов на суму 225 грн. підлягає вирішенню на підставі ст. 1167 ЦК України та підлягає задоволенню, оскільки обвинувачені не заперечували проти його задоволення.

Запобіжний захід відносно обвинувачених не застосовувався.

Речових доказів по справі не має. Судових витрат по справі не має.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 370,374 КПК України, суд

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у вчинені злочину передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі.

В силу ст.. 75 КК України ОСОБА_1 звільнити від відбування призначеного йому покарання, якщо він протягом іспитового строку в 1 (один) рік не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

Відповідно до п.2,3,4 ч.1 ст. 76 КК України зобов'язати засудженого ОСОБА_1 повідомляти органи кримінально-виконавської інспекції про зміну місця проживання, навчання або роботи, не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої інспекції, періодично з»являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої інспекції.

ОСОБА_2 визнати винним у вчинені злочину передбаченого ч.3 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі.

В силу ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_2 від відбування призначеного йому покарання, якщо він протягом іспитового строку в 1 (один) рік не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

Відповідно до п.2,3,4 ч. 1 ст. 76 КК України зобов'язати засудженого ОСОБА_2 повідомляти органи кримінально-виконавської інспекції про зміну місця проживання, навчання або роботи, не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої інспекції, періодично з»являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої інспекції.

Стягнути із ОСОБА_1 та ОСОБА_2 в солідарному порядку на користь Семенівської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області ( ЄДРПОУ 04376452 р/р 31413544700025) УДКСУ в Арбузинському районі Миколаївської області МФО 826013 - 225 грн.

Апеляція на вирок може бути подана до апеляційного суду Миколаївської області через Арбузинський районний суд на протязі 30 ( тридцяти) днів з дня проголошення вироку, а засудженими в той же строк, з моменту вручення копії вироку.

Суддя Арбузинського

районного суду ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення21.11.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу35564281
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —467/1795/13-к

Постанова від 11.11.2013

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

Ухвала від 06.11.2013

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

Вирок від 21.11.2013

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні