Ухвала
від 29.08.2013 по справі 259/7901/13-к
КУЙБИШЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДОНЕЦЬКА

Справа № 259/7901/13-к

Провадження № 1-кс/259/616/2013

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"29" серпня 2013 р. м.Донецьк

Слідчий суддя - суддя Куйбишевського районного суду м. Донецька Добнєв С.С., при секретарі Юркіній Ю.Є., за участю слідчого слідчої групи СУ фінансових розслідувань ДПІ у Куйбишевському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області Приймак В.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СУ фінансових розслідувань ДПІ у Куйбишевському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області, узгоджене зі старшим прокурором групи прокурорів - заступником начальника відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури Донецької області про обшук, -

В С Т А Н О В И В:

На підставі п. 5 ч.2 ст. 40, ст. 234 КПК України, старший слідчий СУ фінансових розслідувань ДПІ у Куйбишевському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області Миронкин В.В. 29.08.2013 року звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку автомобіля FORD B-MAX державний номер НОМЕР_1, який належить та яким користується ОСОБА_3.

Подання мотивує тим, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Донецькій області перебувають матеріали кримінального провадження, що попередньо кваліфікуються за ч. 3 ст. 212 КК України та які було внесено до ЄРДР за №32013050000000159.

В ході досудового розслідування було встановлено факт проведення юридичними особами ТОВ «Далок Пром» (ЄДРПОУ 37296231) та ТОВ «Кевлар-Інвест» (ЄДРПОУ 37296184) в період з 15.12.10 року по 31.01.13 року сумнівних фінансових операцій, які полягли в акумулюванні та подальшому знятті готівки фізичними особами ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, що може свідчить про мінімізацію податків, які підлягають сплаті в бюджет за результатами фінансово-господарської діяльності юридичних осіб та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Крім того, встановлено, що ряд осіб на території м. Донецька Донецької області надають послуги підприємствам реального сектору економіки по незаконному переводу (конвертації) грошових коштів з безготівкової форми у готівкову, за винагороду, шляхом використання протиправних схем з цінними паперами. При цьому, гроші надходять на розрахункові рахунки підконтрольних підприємств ТОВ «Далок Пром», ТОВ «Кевлар - Інвест», ТОВ "Алкид-торг" (ЄДРПОУ 37296197) , ТОВ "Сельвек" (ЄДРПОУ 37296226), ТОВ «Карат» (ЄДРПОУ 13506770), ТОВ «Фінансова компанія «Дельфа» (ЄДРПОУ 36695564), ТОВ «Золі» (ЄДРПОУ 32879484), ТОВ «Кадукей» (ЄДРПОУ 3810108), ТОВ «Дельфа-фінанс» (ЄДРПОУ 37720067) в рахунок оплати за придбані цінні папери, які не мають собівартості та економічної привабливості для фінансових установ. В подальшому грошові кошти, які надходять на рахунки зазначених підконтрольних підприємств або знімаються з рахунку у вигляді готівкових коштів, або перераховуються на підконтрольних фізичних осіб та також знімаються з їхніх рахунків у вигляді готівкових коштів та повертаються клієнтам за винятком винагороди за надані протиправні послуги конвертації. Зняття коштів готівкою здійснюється через касу Філії «Донбаське РУ» ПАТ «Фінростбанк».

Попередньо маються відомості про те, що особами, яким підконтрольні зазначені підприємства є ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8 та ОСОБА_3, а фактичні засновники та службові особи підприємств є підставними особами та відношення до фінансово-господарської діяльності не мають. Підконтрольними фізичними особами для зняття коштів з рахунків є ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_9 та ОСОБА_10.

Встановлено, що особа, яка виконує здійснює бухгалтерський облік підконтрольних підприємств - ОСОБА_3 користується автомобілем FORD B-MAX державний номер НОМЕР_1.

Відповідно до інформаційної довідки Управління Державної автоінспекції ВРЕВ м. Єнакієве при УДАІ ГУМВСУ в Донецькій області №8350 від 08.08.13 автомобіль FORD B-MAX державний номер НОМЕР_1, зареєстрований за ОСОБА_11 (ІНФОРМАЦІЯ_1).

Таким чином у автомобілі FORD B-MAX державний номер НОМЕР_1 зберігаються документи з фінансово-господарської діяльності ТОВ «Далок Пром», ТОВ «Кевлар - Інвест», ТОВ "Алкид-торг", ТОВ "Сельвек", ТОВ «Карат», ТОВ «Фінансова компанія «Дельфа», ТОВ «Золі», ТОВ «Кадукей», ТОВ «Дельфа-фінанс» за період 2010-2013 років та комп'ютерна техніка, яка використовується при здійсненні підприємствами бухгалтерського обліку, грошові кошти отримані від злочинної діяльності, чорнова бухгалтерія та записи підприємств, носії інформації з електронними ключами доступу, засоби та комунікації зв'язку осіб, яким підконтрольні вказані підприємства. У зв'язку з чим є підстави вважати, що у автомобілі FORD B-MAX державний номер НОМЕР_1, знаходяться предмети та документи які будуть мати доказове значення під час судового розгляду.

Проведення обшуку у автомобілі FORD B-MAX державний номер НОМЕР_1 необхідно, з метою відшукання та вилучення бухгалтерських та первинних документів діяльності ТОВ «Далок Пром», ТОВ «Кевлар - Інвест», ТОВ "Алкид-торг", ТОВ "Сельвек", ТОВ «Карат», ТОВ «Фінансова компанія «Дельфа», ТОВ «Золі», ТОВ «Кадукей», ТОВ «Дельфа-фінанс», а також документів листування, звітів, чорнових записів, документів чорнового обліку, грошових коштів отриманих від злочинної діяльності, чорнової бухгалтерії та записів підприємств, носіїв інформації, у тому числі з електронними ключами доступу, засобів та комунікацій зв'язку осіб, яким підконтрольні вказані підприємства.

Вищезазначені документи та предмети можуть містити відомості, щодо безпосередніх осіб, які були задіяні у схемі спрямованій на ухилення від сплати податків та підтверджувати точне коло осіб, яки приймали участь у злочинній діяльності.

Повідомлення про підозру щодо конкретних осіб, якими скоєно злочин за даним кримінальним провадженням не виносилось у зв'язку з тим, що наявність зібраних доказів по кримінальному провадженню не достатня для повідомлення особі про підозру та не проведені усі слідчі дії необхідні для повного, неупередженого розслідування.

Встановити вищевказані факти іншим шляхом не надається можливим у зв'язку з тим, що відомості, які мають доказове значення, фактично являються чорновою бухгалтерією та існує реальна загроза їх знищення з метою переховування злочинної діяльності та осіб, які її здійснювали.

З огляду на викладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження є достатні підстави вважати, що зазначені документи та предмети мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та перебувають у автомобілі FORD B-MAX державний номер НОМЕР_1.

В судовому засіданні слідчий групи у даному кримінальному провадженні підтримав заявлене клопотання.

Судом встановлено:

що має місце факт проведення юридичними особами ТОВ «Далок Пром» (ЄДРПОУ 37296231) та ТОВ «Кевлар-Інвест» (ЄДРПОУ 37296184) в період з 15.12.10 року по 31.01.13 року сумнівних фінансових операцій, які полягли в акумулюванні та подальшому знятті готівки фізичними особами ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, що може свідчить про мінімізацію податків, які підлягають сплаті в бюджет за результатами фінансово-господарської діяльності юридичних осіб та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах;

що ряд осіб на території м. Донецька Донецької області надають послуги підприємствам реального сектору економіки по незаконному переводу (конвертації) грошових коштів з безготівкової форми у готівкову, за винагороду, шляхом використання протиправних схем з цінними паперами. При цьому, гроші надходять на розрахункові рахунки вказаних вище підконтрольних підприємств в рахунок оплати за придбані цінні папери, які не мають собівартості та економічної привабливості для фінансових установ. В подальшому грошові кошти, які надходять на рахунки зазначених підконтрольних підприємств або знімаються з рахунку у вигляді готівкових коштів, або перераховуються на підконтрольних фізичних осіб та також знімаються з їхніх рахунків у вигляді готівкових коштів та повертаються клієнтам за винятком винагороди за надані протиправні послуги конвертації. Зняття коштів готівкою здійснюється через касу Філії «Донбаське РУ» ПАТ «Фінростбанк». З матеріалів кримінального провадження вбачається, що особами, яким підконтрольні зазначені підприємства є ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8 та ОСОБА_3, а фактичні засновники та службові особи підприємств є підставними особами та відношення до фінансово-господарської діяльності не мають. Підконтрольними фізичними особами для зняття коштів з рахунків є ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_9 та ОСОБА_10. Встановлено, що особа, яка виконує функції кур'єра групи - ОСОБА_7 користується автомобілем ЗАЗ-DAEWOO LANOS державний номерний знак НОМЕР_2.

Відповідно до інформаційної довідки Управління Державної автоінспекції ВРЕВ м. Єнакієве при УДАІ ГУМВСУ в Донецькій області №8587 від 16.08.13 автомобіль ЗАЗ-DAEWOO LANOS державний номерний знак НОМЕР_2, зареєстрований за ОСОБА_12 (ІНФОРМАЦІЯ_2). При цьому, ОСОБА_12 на ім'я ОСОБА_7 видана довіреність від 20.07.07 на керування вказаним транспортним засобом.

Таким чином у автомобілі FORD B-MAX державний номер НОМЕР_1 можуть зберігаються документи з фінансово-господарської діяльності ТОВ «Далок Пром», ТОВ «Кевлар - Інвест», ТОВ "Алкид-торг", ТОВ "Сельвек", ТОВ «Карат», ТОВ «Фінансова компанія «Дельфа», ТОВ «Золі», ТОВ «Кадукей», ТОВ «Дельфа-фінанс» за період 2010-2013 років та комп'ютерна техніка, яка використовується при здійсненні підприємствами бухгалтерського обліку, грошові кошти отримані від злочинної діяльності, чорнова бухгалтерія та записи підприємств, носії інформації з електронними ключами доступу, засоби та комунікації зв'язку осіб, яким підконтрольні вказані підприємства. У зв'язку з чим є підстави вважати, що у автомобілі FORD B-MAX державний номер НОМЕР_1, знаходяться предмети та документи які будуть мати доказове значення під час судового розгляду і можуть містити відомості, щодо безпосередніх осіб, які були задіяні у схемі спрямованій на ухилення від сплати податків та підтверджувати точне коло осіб, яки приймали участь у злочинній діяльності.

Повідомлення про підозру щодо конкретних осіб, якими скоєно злочин за даним кримінальним провадженням не виносилось у зв'язку з тим, що наявність зібраних доказів по кримінальному провадженню не достатня для повідомлення особі про підозру та не проведені усі слідчі дії необхідні для повного, неупередженого розслідування.

Встановити вищевказані факти іншим шляхом не надається можливим у зв'язку з тим, що відомості, які мають доказове значення, фактично являються чорновою бухгалтерією та існує реальна загроза їх знищення з метою переховування злочинної діяльності та осіб, які її здійснювали.

З огляду на викладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження є достатні підстави вважати, що зазначені документи та предмети мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та перебувають у автомобілі FORD B-MAX державний номер НОМЕР_1.

За даним фактом 12 травня 2013року за № 32013050000000159 було розпочато розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України. ( номер з Єдиного реєстру досудових розслідувань № 32013050000000159 від 20.05.2013р.).

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе, зокрема, наявність достатніх підстав вважати, що відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Таким чином, дослідивши клопотання та проаналізувавши обставини наведені вище вважаю, що клопотання обґрунтоване, слідчим доведена наявність достатніх підстав вважати, що документи та предмети, що пов'язанні зі скоєнням кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.212 КК України, які мають значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню, а також які можуть бути доказами по вказаному кримінальному правопорушенню, можуть знаходитися у вказаному автомобілі. Тому клопотання необхідно задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Надати дозвіл на обшук автомобіля FORD B-MAX державний номер НОМЕР_1, зареєстрований за ОСОБА_11 (ІНФОРМАЦІЯ_1).

Копію ухвали направити старшому прокурору відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури Донецької області Бєлкіну Ю.Г. для виконання.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення29.08.2013
Оприлюднено17.12.2013
Номер документу35622948
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук

Судовий реєстр по справі —259/7901/13-к

Ухвала від 29.08.2013

Кримінальне

Куйбишевський районний суд м.Донецька

Добнєв С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні