Постанова
від 11.07.2006 по справі 14/234-нм
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/234-НМ

   

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський,3/65

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Від "11" липня 2006 р.                                                     Справа № 14/234-НМ

Господарський суд Житомирської області у складі:

Головуючого судді Костриці О.О.  

за участю представників сторін

від позивача Лось Р.К. дов. № 542 від 29.05.2006р.

від відповідача не з'явився

прокурор Стемковський Д.Б.

 

Розглянув у відкритому судовому засіданні справу за позовом Прокурора Радомишльського району в інтересах держави в особі ДПІ в Радомишльському районі (м.Радомишль)  

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Нераж" (м. Радомишль)

про припинення державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності

Прокурор звернувся з позовом в інтересах держави в особі позивача про припинення державної реєстрації юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Нераж".

Суд задовольняє клопотання представника позивача про заміну сторони позивача Малинської МДПІ на ДПІ у Радомишльському районі у зв'язку з реорганізацією Малинської МДПІ та створенням ДПІ у Малинському районі і ДПІ у Радомишльському районі, що підтверджується наказом ДПА у Житомирській області № 40 від 27.02.2006р. та свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи (а.с. 41, 42).  

Представник позивача та прокуратури в судовому засіданні позов підтримали в повному обсязі.

Відповідач свого представника в засідання суду не направив.

Заслухавши представника позивача та прокуратури, дослідивши матеріали справи, господарський суд,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Нераж" було зареєстровано Радомишльською районною державною адміністрацією як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична  особа з 24.12.2002р. за адресою: м. Радомишль, вул. В.Житомирська, 2 та поставлено на облік, як платника податків до Малинської МДПІ.

Згідно ст.9 Закону України "Про систему оподаткування" платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані: вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово - господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Як свідчить довідка ДПІ в Радомишльському районі за № 663 від 10.07.2006р. (а.с. 44) відповідач не звітується перед податковим органом з 01.10.2004р., тобто на момент подачі позову до суду - більше року.

Відповідно до п.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Відповідач позовні вимоги не оспорив, доказів державної реєстрації припинення юридичної особи, суду не надав.

Враховуючи викладене, позовні вимоги обґрунтовані, підтверджуються належними доказами, а тому підлягають задоволенню - юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "Нераж" слід припинити.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України, судові витрати з відповідача стягненню не підлягають.

На підставі п.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", керуючись ст.ст. 94, 158-163, 167, 254, п.6 Прикінцевих та перехідних положень КАС України, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "Нераж", м. Радомишль, вул. В.Житомирська, 2, ідентифікаційний код 32233727.

3. Державному реєстратору здійснити заходи, передбачені ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Згідно ст.ст. 185, 186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржувати постанову в апеляційному порядку повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження постанови подається протягом 10 днів з дня її проголошення, апеляційна скарга на постанову подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Дані заяви подаються до Житомирського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ, постанова, якщо інше не встановлено КАСУ набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                       Костриця О.О.  

 

Дата ухвалення рішення11.07.2006
Оприлюднено22.08.2007

Судовий реєстр по справі —14/234-нм

Постанова від 11.07.2006

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні