Ухвала
від 19.11.2013 по справі 2/17-613-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ЗВІТУ ЛІКВІДАТОРА

ТА ПРИПИНЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"19" листопада 2013 р. Справа № 2/17-613-2011

За заявою Відкритого акціонерного товариства „Іваніське ремонтно-транспортне підприємство"

про банкрутство Відкритого акціонерного товариства „Іваніське ремонтно-транспортне підприємство" (Одеська обл., Іванівський р-н, смт. Петрівка, вул. Жовтнева, 1, код 03755035)

Суддя БахарєвБ.О.

Представники сторін:

Ліквідатор: Лоскутов С.П. (довіреність);

Суть спору: про банкрутство

Відкрите акціонерне товариство „Іваніське ремонтно-транспортне підприємство" звернулось до господарського суду Одеської області з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство „Іваніське ремонтно-транспортне підприємство"

відповідно до ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", оскільки недостатньо майнових активів для погашення кредиторської заборгованості.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 21.02.2011р. порушено провадження у справі № 2/17-613-2011 про банкрутство Відкритого акціонерного товариства Іваніське ремонтно-транспортне підприємство", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Сторини звернулись до суду з клопотанням про проведення судового засідання 19.11.2013 р. без їх участі.

Розглянув матеріали справи, суд встановив:

Засновниками Відкритого акціонерного товариства „Іваніське ремонтно-транспортне підприємство" прийнято рішення про припинення діяльність юридичної особи та призначення голови ліквідаційної комісії Лоскутової Валентини Семенівни, що підтверджується протоколом №1 від 31.08.2010р.

В процесі ліквідаційних заходів ліквідатором встановлена заборгованість в сумі 1827655,03 грн. перед Державним бюджетом України в особі Державного казначейства України, що підтверджується Рішенням господарського суду Одеської області від 16.01.2007р., а також недостатність майнових активів для повного задоволення вимог кредиторів.

Відповідно до ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо вартості майна боржника -юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Згідно п. 6 ст. 51 „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" власник майна боржника (уповноважена ним особа), керівник боржника, голова ліквідаційної комісії (ліквідатор), які допустили порушення вимог частини першої цієї статті несуть солідарну відповідальність по незадоволених вимогах за грошовими зобов'язаннями та зобов'язаннями щодо податків і зборів (обов'язкових платежів) боржника.

Відповідно до п. 2 ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

Кредитори мають право заявити свої претензії до боржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

Постановою господарського суду Одеської області від 19.04.2011р. визнано ВАТ „Іваніське ремонтно-транспортне підприємство" банкрутом, відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено голову ліквідаційної комісії ВАТ „Іваніське ремонтно-транспортне підприємство" Лоскутову Валентину Семенівну, зобов'язано ліквідатора провести ліквідаційні заходи, передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та після завершення усіх розрахунків з кредиторами надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження, припинено повноваження органів управління банкрута, а також припинено повноваження власників майна банкрута, зобов'язано ліквідатора опублікувати відомості про визнання ВАТ „Іваніське ремонтно-транспортне підприємство" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк, скасовано заходи щодо забезпечення грошових вимог кредиторів.

З метою виявлення кредиторів ліквідатором було подано до офіційних друкованих органів оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, яке опубліковано в газеті „Голос України" № 83 від 11.05.2011р.

До суду з заявами про визнання кредитором звернулись наступні кредитори Петровська селищна рада Іванівського району Одеської області з грошовими вимогами до боржника на суму 14321, 84 грн., Березовська міжрайонна Державна податкова інспекція Одеської області з грошовими вимогами до боржника на суму 2 876 965, 90 грн., Управління пенсійного фонду в Іванівському районі Одеської області з грошовими вимогами до боржника на суму 33618, 92 грн., Українська аграрна біржа з грошовими вимогами до боржника на суму 2 415 672, 16 грн.

Відповідно до прикінцевих та перехідних положень вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції з 19.01.2013 р.) вимоги цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Як зазначалось вище провадження у справі про банкрутство ВАТ „Іваніське ремонтно-транспортне підприємство" порушено ухвалою господарського суду Одеської області від 21.02.2011р., в зв'язку з чим господарським судом Одеської області застосовуються норми Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції до 19.01.2013 р.).

На виконання постанови господарського суду Одеської області від 19.04.2011 р. за результатами роботи ліквідатором надано суду ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора, які свідчать про недостатність майнових активів для повного погашення вимог кредиторів, у зв'язку з чим неможливе погашення грошових вимог кредитора в порядку ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

11.11.2013 р. відбулися збори кредиторів Відкритого акціонерного товариства Іваніське ремонтно-транспортне підприємство" на яких прийнято рішення про затвердження звіту ліквідатора, ліквідацію боржника та на підставі п. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги кредиторів вважати погашеними. Зазначений протокол комітету кредиторів підписаний представниками Березівської міжрайонної Державної податкової інспекції Одеської області, Управління пенсійного фонду в Іванівському районі Одеської, Української аграрної біржі та ліквідатором Відкритого акціонерного товариства Іваніське ремонтно-транспортне підприємство".

Приймаючи до уваги ознаки, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, а також враховуючи, відсутність у банкрута майна та грошових коштів для погашення кредиторської заборгованості і платоспроможність відновити неможливо, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута і ліквідувати Відкрите акціонерне товариство Іваніське ремонтно-транспортне підприємство".

Керуючись п. 6 ст. 40, ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Відкритого акціонерного товариства „Іваніське ремонтно-транспортне підприємство" (Одеська обл., Іванівський р-н, смт. Петрівка, вул. Жовтнева, 1, код 03755035).

2. Ліквідувати юридичну особу Відкрите акціонерне товариство „Іваніське ремонтно-транспортне підприємство" (Одеська обл., Іванівський р-н, смт. Петрівка, вул. Жовтнева, 1, код 03755035).

3. Вимоги, які не задоволені за недостатністю майна вважати погашеними.

4. Зобов'язати ліквідатора провести заходи щодо ліквідації підприємства, забезпечити збереженість архівних документів банкрута і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання у відповідності з ч.2 ст.34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", про що повідомити суд.

5. Повноваження ліквідатора припинити.

6. Провадження у справі припинити.

Копію ухвали надіслати: сторонам, ліквідатору, відділу з питань банкрутства головного управління юстиції в Одеській області, державному реєстратору за місцезнаходженням Відкритого акціонерного товариства „Іваніське ремонтно-транспортне підприємство" (Одеська обл., Іванівський р-н, смт. Петрівка, вул. Жовтнева, 1, код 03755035).

Суддя Бахарєв Б.О.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення19.11.2013
Оприлюднено02.12.2013
Номер документу35653885
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/17-613-2011

Ухвала від 19.11.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 12.11.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 17.10.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 26.09.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 30.07.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 20.06.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 14.05.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 09.04.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 12.03.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 24.01.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні