Ухвала
від 13.11.2013 по справі 826/17833/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

м. Київ

13 листопада 2013 року справа №826/17833/13-а

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Григорович П.О., ознайомившись з позовною заявою

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОПЕКС" до Київської міжрегіональної митниці Міндоходів про визнання незаконними рішення про коригування митної вартості товарів від 04.10.2013, скасування карки відмови у прийнятті митної декларації, В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Пропекс" звернулось до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до Київської міжрегіональної митниці Міндоходів з наступними позовними вимогами, а саме:

1) визнати незаконним рішення про коригування митної вартості товарів №100260000/2013/230616/2 від 04.10.2013;

2) скасувати картку відмови у прийнятті митної декларації №100260000/2013/10112 від 04.10.2013;

Розглянувши позовну заяву та додані до неї документи, суд вважає за необхідне залишити її без руху, враховуючи наступне.

Відповідно до ч.3 ст.106 КАС України до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. До позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, позивачем вірно сплачено судовий збір за розгляд позовної вимоги №1, що має майновий характер.

Втім, матеріали позовної заяви не містять в собі доказів сплати позивачем судового збору за розгляд Окружним адміністративним судом м. Києва позовної вимоги №2, що має немайновий характер.

Отже, позивачем сплачено судовий збір лише за розгляд судом позовної вимоги майнового характеру (скасування рішення про коригування митної вартості товарів), однак не сплачено судовий збір за розгляд позовних вимог немайнового характеру (про скасування картки відмови у прийнятті митної декларації та зобов'язання відповідача визначити митну вартість товарів)

Таким чином, сплата позивачем судового збору у розмірі 172,05грн., не є належним доказом виконання вимог ч.3 ст.106 КАС України щодо сплати судового збору у розмірі, встановленому Законом України «Про судовий збір» за розгляд судом всіх заявлених позовних вимог.

Крім того, суд вважає за необхідне звернути увагу позивача на наступне.

Матеріалами адміністративного позову підтверджується, що позовна заява від імені ТОВ "Пропекс" підписана представником за довіреністю Троценко М.М., а довіреність, в свою чергу підписана директором ТОВ "Пропекс" ОСОБА_2.

Відповідно до частин 4 і 5 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява підписується позивачем або його представником; одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Згідно з ч.7 ст.56 КАС України законним представником органу, підприємства, установи, організації в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням, статутом. Частиною 2 ст. 58 КАС України встановлено, що повноваження законних представників підтверджуються, зокрема, документами, які стверджують займану ними посаду.

Однак, повноваження ОСОБА_2, як директора Товариства, на час подання позовної заяви, нічим не підтверджені.

Відповідно до частини першої статті 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Враховуючи зазначене, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху, з наданням позивачу часу протягом двох робочих днів з дати набрання даною ухвалою законної сили для усунення названих недоліків в адміністративному позові шляхом надання через канцелярію суду (надіслання поштою) супровідним листом з посиланням на реквізити даної ухвали документу, що підтверджує повноваження ОСОБА_2, як директора ТОВ "Пропекс", на час подання позовної заяви та доказів сплати судового збору за розгляд судом позовних вимог немайнового характеру.

Відповідно до частини першої статті 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 106, 108, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд м. Києва,-

У Х В А Л И В:

1. Залишити позовну заяву без руху.

2. Встановити позивачу строк протягом трьох робочих днів з дати набрання даною ухвалою законної сили для усунення названих недоліків в адміністративному позові .

3. Попередити позивача про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху, передбачені п. 1 ч. 3 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, встановленими ст. 186 КАС України.

Суддя П.О. Григорович

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.11.2013
Оприлюднено03.12.2013
Номер документу35671590
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/17833/13-а

Постанова від 26.11.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Логвиненко А.О.

Ухвала від 22.10.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Логвиненко А.О.

Ухвала від 24.04.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Грибан І.О.

Постанова від 31.01.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Григорович П.О.

Ухвала від 13.11.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Григорович П.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні