Постанова
від 28.11.2013 по справі 813/8280/13-а
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 листопада 2013 року № 813/8280/13-а

м. Львів, вул. Чоловського, 2

Львівський окружний адміністративний суд:

у складі судді Тертичного В.Г.

розглянувши у м. Львові у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області до Приватного підприємства «Гранум-Трейд» про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В :

06 листопада 2013 року на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області до Приватного підприємства «Гранум-Трейд» про припинення юридичної особи.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що відповідач тривалий час не подає декларації з податку на прибуток за період з ІІ-ІV кварталу 2011 року, що підтверджується актом № 64 від 28.10.2013 року. Покликаючись на п.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», просить припинити юридичну особу відповідача - Приватне підприємство «Гранум-Трейд».

Відповідно до вимог п.3 ч.1 ст.183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб - підприємців у випадках, передбачених законом.

Ухвалою від 07 листопада 2013 року відкрито скорочене провадження в адміністративній справі. Відповідач на адресу суду заперечення на позов не надіслав.

Відповідно до ч.11 ст.35 Кодексу адміністративного судочинства України від відповідача повернувся конверт з відміткою за зазначеною адресою не проживає, а отже, вважається, що така повістка вручена належним чином.

За таких обставин суддя розглядає адміністративну справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази, суддя даючи правову оцінку спірним правовідносинам виходив з наступного.

Як вбачається із витягу Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Приватне підприємство «Гранум-Трейд» зареєстроване за адресою: 79041, м. Львів, вул. Уляни Кравченко, 8, код ЄДРПОУ 37527341.

У відповідності до акту державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області № 64 від 28.10.2013р., проведено перевірку Приватного підприємства «Гранум-Трейд» та встановлено, що відповідач не подав декларацію за період з II-IV кв. 2011року. Остання звітна декларація з податку на прибуток подана за II-III квартали 2011 року 04.11.2011 року.

Начальником Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області І.В. Кравчуком у листі № 3564/9/20-2020 від 12.09.2013 року повідомлено, що станом на 11.09.2013 року Приватне підприємство «Гранум-Трейд» відповідно до поданої звітності, проведених нарахувань та наявної сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) заборгованість відсутня.

Згідно відповіді № 09/4531 від 29.07.2013 року Державної податкової інспекції у Франківському районі районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області, Львівський міський центр зайнятості повідомляє, що Приватне підприємство «Гранум-Трейд» заборгованості немає.

Відповідно до листа Управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова від 22.07.2013 року № 12970/04-35, відповідач заборгованості по сплаті внесків до пенсійного фонду немає.

Як вбачається з відповіді відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Львові від 05.08.2013 року № 3810/05, Приватне підприємство «Гранум-Трейд» станом на 01.01.2011 року заборгованості по сплаті страхових внесків немає.

Згідно відповіді директора Львівського обласного фонду соціального захисту інвалідів Г.Мисаковця № 01-7/741-03 від 17.07.2013 року Приватне Підприємство «Гранум-Трейд» у відділені Фонду не зареєстроване, звіти за формою 10-ПІ не надавалися.

Листом від 01 серпня 2013 року № 860 Львівська міська виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Львівського обласного відділення, повідомила про те, що в Приватного Підприємства «Гранум-Трейд», заборгованість відсутня.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.3 ст. 16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів. Відповідно до п. 3 ст. 10 Закону України «Про державну податкову службу в Україні», контроль за своєчасністю подання платниками податків бухгалтерських звітів та балансів, податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням податків, інших платежів покладено на податкову інспекцію.

Відповідно до п.п. 20.1.12 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

У відповідності до вимог ч. 2 ч. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Статтею 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» також передбачено, що суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

За таких обставин суд вважає, що позовні вимоги підставні і обґрунтовані, а тому адміністративний позов належить задовольнити.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог статті 94 КАС України, зокрема, частин 2 та 4, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 17-19, 94, 160-163, 167, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Адміністративний позов задовольнити.

2. Припинити юридичну особу - Приватного підприємства «Гранум-Трейд» (адреса: 79041, м.Львів, вул.Уляни Кравченко, 8, код ЄДРПОУ 37527341).

3. Зобов'язати Приватне підприємство «Гранум-Трейд» виконати постанову негайно.

4. Копію постанови у день набрання постановою законної сили надіслати державному реєстратору, у відповідності до ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

5. Судовий збір зі сторін стягувати не слід.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, ухвала суду апеляційної інстанції по такій справі є остаточною і оскарженню не підлягає.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя Тертичний В.Г.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2013
Оприлюднено04.12.2013
Номер документу35696246
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/8280/13-а

Постанова від 28.11.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Тертичний Віталій Григорович

Ухвала від 07.11.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Тертичний Віталій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні