Постанова
від 02.12.2013 по справі 817/3908/13-а
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 817/3908/13-а

02 грудня 2013 року 09год. 45хв. м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Сало А.Б. розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

Сарненської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міністерства доходів і зборів у Рівненській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська корпорація матеріалів" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Сарненська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міністерства доходів і зборів у Рівненській області звернулася до Рівненського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська корпорація матеріалів" про припинення юридичної особи.

Згідно вимог статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України даний позов підлягає розгляду та вирішенню в порядку скороченого провадження.

Ухвалою про відкриття скороченого провадження від 08 листопада 2013 року відповідачу було надано десятиденний строк з дня отримання ухвали для подання заперечення. У вказаний строк відповідачем не було подано заперечення на адміністративний позов та заяви про визнання позову.

Давши оцінку доказам у справі, повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими доказами, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що відповідач Товариство з обмеженою відповідальністю "Українська корпорація матеріалів" зареєстроване як юридична особа Рокитнівською районною державною адміністрацією Рівненської міської ради 24.09.2008 та взяте на облік у Рокитнівському відділенні Сарненської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міністерства доходів і зборів у Рівненській області.

Заборгованості по сплаті внесків на загальнообов'язкове пенсійне страхування, податках, зборах інших обов'язкових платежах до бюджетів та державних цільових фондів відповідач немає (а.с.7, 9-12).

Відповідно до пп. 20.1.37 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Підпунктом 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України встановлено, що платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно з пп. 49.2. ст. 49 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Згідно довідки Сарненської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міністерства доходів і зборів у Рівненській області, відповідач не звітується з квітня 2011 року, тобто більше року не подає до органів доходів і зборів декларацій, документів фінансової звітності.

Частиною 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" передбачено, що неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

З урахуванням наведеного позовні вимоги про припинення юридичної особи підтверджуються належними та допустимими доказами, а тому підлягають задоволенню.

Судові витрати, відповідно до статті 94 КАС України, з відповідача не присуджуються.

Керуючись статтями 160-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "Українська корпорація матеріалів" (вул. Незалежності,5-А, смт. Рокитне, Рівненська область, 34200, код ЄДРПОУ 36179915).

Копію постанови після набрання законної сили направити Реєстраційній службі Рокитнівського районного управління юстиції Рівненської області для виконання вимог ст. 49 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Постанова суду першої інстанції є остаточною, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку.

У разі апеляційного оскарження постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Відповідно до п. 8 ч. 6 ст. 183-2 КАС України відповідач зобов'язаний виконати постанову негайно.

Суддя Сало А.Б.

Дата ухвалення рішення02.12.2013
Оприлюднено04.12.2013
Номер документу35703115
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —817/3908/13-а

Постанова від 02.12.2013

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Сало А.Б.

Ухвала від 08.11.2013

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Сало А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні