Ухвала
від 02.12.2013 по справі 759/19128/13-к
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/2013/13

ун. № 759/19128/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 грудня 2013 року слідчий суддя Святошинського районного суду м.Києва Лук'яненко Л.М., при секретарі - Борей В.Г., за участю старшого слідчого слідчого управління ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів у м. Києві лейтенанта податкової міліції Замятіна А.В., погоджене з прокурором прокуратури Святошинського району м. Києва Речицькою Н.А., клопотання старшого слідчого управління ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів у м. Києві лейтенанта податкової міліції Замятіна А.В. про проведення обшуку в житловому приміщенні директора ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" (код 14325332) ОСОБА_3, який проживає за адресою: АДРЕСА_1, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий слідчого слідчого управління ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів Замятін А.В., звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором прокурором прокуратури Святошинського району м. Києва Речицькою Н.А. про проведення обшуку у директора ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" (код 14325332) ОСОБА_3, за адресою: АДРЕСА_1, з метою відшукання та вилучення первинних фінансово-господарських документів ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" (код 14325332), ТОВ «Ценнер-Сервіс» (код ЄДРПОУ 25407470), ТОВ «К.В.М. Завод водотеплолічильників» (код ЄДРПОУ 23112045), директором яких являється ОСОБА_3, які підтверджують вчинення шахрайства з коштами, одержаними в ТОВ Комерційний банк"Експобанк" та ведення фінансово-господарської діяльності, а саме: договори з додатками, акти прийому-передачі, акти виконаних робіт, специфікації, накладні, податкові накладні, платіжні документи, товарно-транспортні документи, документи листування між підприємствами, акти звірок, журнали-ордери, банківські виписки, книги реєстрації податкових накладних, реєстри отриманих податкових накладних, оборотно-сальдові відомості, книги реєстрації довіреностей, реєстр виданих та отриманих податкових накладних, комп'ютерна техніка, магнітні носії, засоби зв'язку, печатки підприємств, чорнові записи та інші предмети і документи, що стосуються діяльності підприємства, грошових коштів, а також майна, яке було здобуто злочинним шляхом, які мають значення для встановлення істини у справі..

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що між банком та ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" (код 14325332) укладено Договір кредитної лінії № МКЛ-04/05 з використанням мультивалютних рахунків згідно якого Товариству для здійснення господарської діяльності та інші цілі, передбачені Угодами до Договору, відкрито кредитну лінію і надано кредит (кредити), ліміт заборгованості за якими в сумі не перевищує 1 500 000 грн. строком дії з 08.07.2005 року по 08.07.2008 року.

В іпотеку Банку ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" в забезпечення зобов'язань оформлено ремонтно-механічний корпус (Літ. А), загальною площею 909,90 кв.м. (заставна вартість 3 749 083 грн.).

В подальшому суму ліміту кредитної лінії збільшено, зокрема 11.11.2005 - до 2 800 000 грн.; 18.12.2006 - до 3 700 000 грн.; 19.09.2007 - до 5 800 000 грн.; 05.11.2008 - до 1 084 112, 14 дол. США.

Однак, за весь період користування кредитом підприємством реалізовано товарів на суму 31 752 000 грн., однак кошти від реалізації товару на погашення кредиту не направлялися, в результаті чого станом на 26.02.2013 року заборгованість товариства за кредитним договором складає 10 430 651,97 грн.

Крім того встановлено, що виробничу діяльність ТОВ «К.В.М.-Україна. Завод Водолічильників» здійснюють: ТОВ «Ценнер-Сервіс», що є майновим поручителем по кредиту та власником основних засобів, ТОВ «К.В.М. Завод водотеплолічильників» займається виробництвом лічильників гарячої та холодної води, що в подальшому ТОВ «К.В.М.-Україна. Завод Водолічильників» реалізує у свої фінансово-господарській діяльності, тримаані кошти від якої не направлялися на погашення заборгованості.

Тобто, погашення кредиту Товариством мало відбуватися за рахунок коштів, отриманих від виробництва і реалізації водолічильників, виробництво яких було було розподілено між трьома підприємствами: ТОВ «К.В.М.-Україна. Завод Водолічильників», ТОВ «Ценнер-Сервіс» та ТОВ «К.В.М. Завод водотеплолічильників».

В подальшому, зараховані на поточний рахунок ТОВ «К.В.М.-Україна. Завод водолічильників» кредитні кошти, для здійснення господарської діяльності не використовувалися, а перераховувалися підприємством на поточний рахунок заснованого ОСОБА_3 ТОВ «К.В.М. Завод тепловодолічильників».

Також встановлено, що ОСОБА_3 являється службовою особою, а саме директором на вищевказаних підприємствах: ТОВ «Ценнер-Сервіс» (код ЄДРПОУ 25407470), ТОВ «К.В.М. Завод водотеплолічильників» (код ЄДРПОУ 23112045), які офіційно зареєстровані та знаходяться за адресою: м. Київ, вул. Чистяківська, 23.

Проведеними слідчими та оперативно-розшуковими заходами встановлено, що директор ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" (код 14325332) ОСОБА_3 проживає за адресою: АДРЕСА_1, де можуть зберігатись первинні фінансово-господарські документи ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" (код 14325332), ТОВ «Ценнер-Сервіс» (код ЄДРПОУ 25407470), ТОВ «К.В.М. Завод водотеплолічильників» (код ЄДРПОУ 23112045), які підтверджують вчинення шахрайства з коштами, одержаними в ТОВ Комерційний банк"Експобанк" та ведення фінансово-господарської діяльності, а саме: договори з додатками, акти прийому-передачі, акти виконаних робіт, специфікації, накладні, податкові накладні, платіжні документи, товарно-транспортні документи, документи листування між підприємствами, акти звірок, журнали-ордери, банківські виписки, книги реєстрації податкових накладних, реєстри отриманих податкових накладних, оборотно-сальдові відомості, книги реєстрації довіреностей, реєстр виданих та отриманих податкових накладних, комп'ютерна техніка, магнітні носії, засоби зв'язку, печатки підприємств, чорнові записи та інші предмети і документи, що стосуються діяльності підприємства, а також речі й цінності, здобуті злочинним шляхом, які мають значення для встановлення істини у справі.

У слідства є підстави вважати, що існує реальна загроза зміни, або знищення речей та документів, тому прошу розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

На підставі вищевикладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, просять клопотання задовольнити.

Зазначене питання вирішується у відкритому судовому засіданні, за участю прокурора.

Прокурор клопотання підтримав і просив його задовольнити.

Слідчий слідчого управління ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Замятін А.В. клопотання підтримав і просив його задовольнити.

Розглянувши дане клопотання, долучені до нього матеріали, вислухавши думку прокурора, слідчого, суд прийшов до висновку про необхідність задоволення даного клопотання, виходячи із такого.

В слідчому управлінні ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів у м. Києва, знаходиться кримінальне провадження, відносно службових осіб ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" (код 14325332), якими вчинено шахрайство з коштами, одержаними в ТОВ Комерційний банк"Експобанк", згідно Договору кредитної лінії № МКЛ-04/05 від 08.07.2005 року, чим завдано великої матеріальної шкоди банківській установі в розмірі 10 430 651,97 грн., за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 222 КК України.

Проведеними слідчими та оперативно-розшуковими заходами встановлено, що директор ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" (код 14325332) ОСОБА_3, фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1

Беручи до уваги те, що за місцем реєстрації та проживання директора ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" (код 14325332) ОСОБА_3, а саме за адресою: АДРЕСА_1 можуть зберігатись можуть зберігатись первинні фінансово-господарські документи ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" (код 14325332), ТОВ «Ценнер-Сервіс» (код ЄДРПОУ 25407470), ТОВ «К.В.М. Завод водотеплолічильників» (код ЄДРПОУ 23112045), які підтверджують вчинення шахрайства з коштами, одержаними в ТОВ Комерційний банк"Експобанк" та ведення фінансово-господарської діяльності, а саме: договори з додатками, акти прийому-передачі, акти виконаних робіт, специфікації, накладні, податкові накладні, платіжні документи, товарно-транспортні документи, документи листування між підприємствами, акти звірок, журнали-ордери, банківські виписки, книги реєстрації податкових накладних, реєстри отриманих податкових накладних, оборотно-сальдові відомості, книги реєстрації довіреностей, реєстр виданих та отриманих податкових накладних, комп'ютерна техніка, магнітні носії, засоби зв'язку, печатки підприємств, чорнові записи та інші предмети і документи, що стосуються діяльності підприємства, а також речі й цінності, здобуті злочинним шляхом, які мають значення для встановлення істини у справі, просять на підставі ч.1 ст. 234 КПК України клопотання задовольнити, забезпечивши, таким чином, виконання завдань кримінального провадження.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.7 ст.236 КПК України при обшуку слідчий, прокурор має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення обшуканого житла чи іншого володіння особи чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Керуючись ст.ст. 234 , 235 , 372 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Задовольнити погоджене з прокурором прокуратури Святошинського району м. Києва Речицькою Н.А., клопотання старшого слідчого управління ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів у м. Києві лейтенанта податкової міліції Замятіна А.В. про проведення обшуку в житловому приміщенні директора ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" (код 14325332) ОСОБА_3 за адресою: АДРЕСА_1, з метою відшукання та вилучення первинних фінансово-господарських документів ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" (код 14325332), ТОВ «Ценнер-Сервіс» (код ЄДРПОУ 25407470), ТОВ «К.В.М. Завод водотеплолічильників» (код ЄДРПОУ 23112045), директором яких являється ОСОБА_3, які підтверджують вчинення шахрайства з коштами, одержаними в ТОВ Комерційний банк"Експобанк" та ведення фінансово-господарської діяльності, а саме: договори з додатками, акти прийому-передачі, акти виконаних робіт, специфікації, накладні, податкові накладні, платіжні документи, товарно-транспортні документи, документи листування між підприємствами, акти звірок, журнали-ордери, банківські виписки, книги реєстрації податкових накладних, реєстри отриманих податкових накладних, оборотно-сальдові відомості, книги реєстрації довіреностей, реєстр виданих та отриманих податкових накладних, комп'ютерна техніка, магнітні носії, засоби зв'язку, печатки підприємств, чорнові записи та інші предмети і документи, що стосуються діяльності підприємства, грошових коштів, а також майна, яке було здобуто злочинним шляхом, які мають значення для встановлення істини у справі.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Л.М. Лук'яненко

Дата ухвалення рішення02.12.2013
Оприлюднено05.12.2013
Номер документу35758662
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в житловому приміщенні директора ТОВ "К.В.М.-Україна. Завод водолічильників" (код 14325332) ОСОБА_3, який проживає за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —759/19128/13-к

Ухвала від 02.12.2013

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Лук'яненко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні