Постанова
від 21.08.2006 по справі 3/4832-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/4832-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 79-57-10, факс 79-58-82

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"21" серпня 2006 р.                                                            Справа №3/4832-А

За позовом Хмельницького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності м. Хмельницький  

до комунального підприємства Білогірської селищної ради „Комунальник” смт. Білогір'я, Білогірського району

         про стягнення 2 714,60 грн.

Суддя  Вибодовський О.Д.                    Секретар судового засідання   Марценюк А.В.

                                                               

Представники:

Від позивача: Чорний О.В. –представник за довіреністю № 07-01-1538 від   02.08.2004 р.

Від відповідача:   не з'явився

   

Суть спору:  Позивач у позовній заяві просить стягнути з відповідача на його користь 2 714,60 грн. простроченої заборгованості по сплаті страхових внесків.

Представник позивача в судове засідання з'явився, позовні вимоги підтримав. обґрунтовуючи наданими в матеріали справи доказами.

Відповідач, повідомлений належним чином про розгляд справи (повістки та ухвали вручені 11.08.06 р.), своїми процесуальними правами не скористався, відзив на позов не подав, повноважного представника для участі у судовому засіданні не направив.

Розглядом наявних матеріалів справи встановлено.  

Згідно із Законом комунальне підприємство Білогірської селищної ради „Комунальник” смт. Білогір'я, Білогірського району є платником страхових внесків по загальнообов'язковому державному соціальному страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням.

Станом на 01 липня 2006 року у відповідача склалась прострочена заборгованість по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування за 6 місяців 2006 року в розмірі 2714,60 грн., яка підтверджується  звітом форми про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані із загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності форми Ф4-ФСС з ТВП за 1 півріччя  2006р., який був  зданий відповідачем до Фонду.

      У зв'язку з несплатою відповідачем у добровільному порядку заборгованості по страхових внесках до Фонду позивачем  подано позов до суду.

На дату розгляду справи заборгованість відповідача не зменшилась і становить 2714,60 грн.

      Заслухавши пояснення представника позивача, аналізуючи наявні в матеріалах справи докази,  оцінюючи їх в сукупності, судом приймається до уваги наступне.

          Відповідно  до ст. 1 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням”  від 18.01.03р.   із змінами і   доповненнями  загальнообов'язкове державне соціальне страхування в зв'язку з тимчасовою втратою працездатності  передбачає матеріальне забезпечення громадян у зв'язку з втратою заробітної плати внаслідок тимчасової втрати працездатності, а також надання соціальних послуг за рахунок бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, що формується шляхом сплати страхових внесків власником або уповноваженим ним органом, громадянами, а також за рахунок інших джерел, передбачених Законом.

          Згідно ст. 23 Закону загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням”   страхувальники-роботодавці сплачують до Фонду різницю  між нарахованими для роботодавців і найманих працівників страховими внесками та витратами, пов'язаними з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам відповідно до цього Закону. Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками-роботодавцями один раз на місяць - у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період.

          Відповідач, як роботодавець, є платником внесків до Фонду  соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, а згідно п.2 ст. 27 Закону, роботодавець, як страхувальник, зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в  повному обсязі страхові внески.

          Оскільки наявними в матеріалах доказами підтверджується наявність заборгованості відповідача згідно поданого звіту, позовні вимоги  обґрунтовані, відповідають чинному законодавству та підлягають задоволенню.

          Керуючись ст.ст.4, 14, 69-71, 86,  104,  158-163, 167, 254-259, п.п.3,6,7 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України , СУД  

ПОСТАНОВИВ:

          Позов  Хмельницького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності м. Хмельницький до комунального підприємства Білогірської селищної ради „Комунальник” смт. Білогір'я, Білогірського району про стягнення 2714,60 грн. задовольнити.

          Стягнути з комунального підприємства Білогірської селищної ради „Комунальник”

Білогірський район, смт. Білогір'я, вул. Івана Франка, 60 (р/р 2600631481 в ТВБВ АППБ „Аваль”, МФО 380805, код 03355838) на користь Хмельницького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 18 (р/р 3717720090001 в УДК Хмельницької області, МФО 815013, код 00439322) заборгованість по страхових внесках в сумі 2 714,60 грн. (дві тисячі сімсот чотирнадцять гривень 60 коп.).

          Згідно ст.ст. 185-186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Подаються до Житомирського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ Постанова, якщо інше не встановлено КАСУ набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                      О.Д. Вибодовський

Віддрук.  прим. :

 - до справи,

 - позивачу,

 - відповідачу.

Дата ухвалення рішення21.08.2006
Оприлюднено19.05.2009
Номер документу3584800
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/4832-а

Постанова від 21.08.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Постанова від 21.08.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні