Ухвала
від 04.12.2006 по справі 2/207-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/207-Б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 79-57-10, факс 79-58-82


У Х В А Л А

"04" грудня 2006 р.Справа № 2/207-Б

За заявою дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства „Ізяславський „Агропостач” - фірма „Агропродукт”   м. Ізяслав           

про визнання банкрутом                                                                                

                                                                      Суддя    Дячук Т.В.

Представники :

від кредиторів : Богданова Н.І. –представник управління Пенсійного фонду Українипо довіреності №2030/07 від 23.03.2006р., Якимчук Ю.В. - представник управління Пенсійного фонду Українипо довіреності №2027/07 від 23.03.2006р.,

Патратій І.В. –представник Ізяславського районного центру зайнятості за дорученням №12-03/1394 від 04.10.2006р.,

Хотячук О.П. –представник Ізяславського відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань по довіреності №528 від 15.11.2006р.,

Васькевич Ю.С. –представник ВАТ “Ізяславський “Агропостач” по довіреності від 03.07.2006р., голова комітету кредиторів

від боржника : Красуцький Р.П.- директор ДП фірма “Агропродукт”- керуючий санацією

за участю : Гепалов Є.Б. –представник від розпорядника майна

       Ухвалою господарського суду від 12.09.2006р. порушено провадження у справі  №2/207-Б про визнання банкрутом боржника дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства „Ізяславський „Агропостач” - фірма „Агропродукт”   м. Ізяслав, ідентифікаційний код ЄДРПОУ 03365392, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та відкрито процедуру санації  боржника його керівником згідно ст.53 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Дейнеку М.І.

       Оголошення про порушення справи про банкрутство і відкриття процедури санації опубліковано у газеті „Урядовий кур'єр” №187  за 06.10.2006р.

        Ухвалою суду від 16.11.2006р. затверджено реєстр вимог кредиторів з грошовими вимогами до боржника на загальну суму 55859грн.56коп.

        Зборами кредиторів від 27.11.2006р. обрано комітет кредиторів (протокол №1 від 27.11.2006р.), яким прийнято рішення про укладення мирової угоди, а також встановлено оплату послуг та додаткову винагороду арбітражного керуючого.

         Розпорядником майна подано до суду заяву від 28.11.2006р. про затвердження мирової угоди і розміру оплати послуг та додаткової винагороди, до якої додано текст мирової угоди від 27.11.2006р., протокол №1 від 27.11.2006р. зборів кредиторів,  протокол №1 засідання комітету кредиторів від 27.11.2006р., список кредиторів із зазначенням поштових адрес, номерів (коду), що ідентифікує платника податків, суми заборгованості. У судовому засіданні додатково надано квитанції про сплату боржником коштів на  відшкодування  витрат, відшкодування яких передбачено у першу чергу згідно зі статтею 31 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

          Від кредиторів заперечень проти укладення мирової угоди на адресу суду не надходило.

          Заслухавши у судовому засіданні пояснення боржника, а також дослідивши обставини укладення мирової угоди, її зміст, судом враховується наступне :

          Ухвалою господарського суду від 16.11.2006р. затверджено реєстр вимог кредиторів у сумі 55859грн.56коп. ( в т.ч. : 55359грн.56коп. –визнані вимоги, 500грн.00коп.- покладені судом на боржника державне мито і судові витрати).            

          Загальними зборами кредиторів 27.11.2006р. обрано комітет кредиторів, яким, у межах його компетенції, визначеної Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  прийнято рішення про укладення мирової угоди та  схвалено її умови (протокол засідання комітету кредиторів №1 від 27.11.2006р.).

          Відповідно абз.18 ст.1 та ст.35 Закону України „Про відновлення платоспромож-ності боржника або визнання його банкрутом” мирова угода у справі про  банкрутство це домовленість між боржником і кредиторами про відстрочку та (або) розстрочку, а також прощення (списання) кредиторами боргів боржника. Мирова угода може бути укладена на будь-якій стадії провадження у справі про банкрутство. Рішення про укладення мирової угоди від імені кредиторів приймається комітетом кредиторів більшістю голосів –членів  комітету і така мирова угода підписується головою комітету кредиторів. Від імені боржника таке рішення приймається керівником боржника чи арбітражним керуючим (керуючим санацією, ліквідатором), які виконують повноваження органів управління та керівника боржника і підписують її.

          До заяви про затвердження мирової угоди додано текст мирової угоди від 27.11.2006р., протоколи зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів  №1 від 27.11.2006р., список кредиторів з зазначенням їх поштових адрес, ідентифікаційного коду та суми заборгованості, а також докази  (копії квитанцій Ізяславського відділення ХОД АППБ “Аваль” від 04.12.2006р. про сплату коштів на відшкодування пов'язаних із розглядом справи №2/207-Б  витрат, що віднесені до  першої черги, згідно зі ст.31 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, як це передбачено ч.1 ст.38 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

             Мирова угода від 27.11.2006р., зі сторони боржника підписана  керуючим санацією - директором  дочірнього підприємства ВАТ “Ізяславський “Агропостач” –фірма “Агропродукт” Красуцьким Р.П., зі сторони кредиторів підписана  головою комітету кредиторів Васькевич Ю.С.

             В п.п.1,2 мирової угоди зазначено, що боржник зобов'язується погасити заборгованість перед кредиторами згідно  з реєстром вимог кредиторів, що затверджений ухвалою господарського суду Хмельницької області від 16.11.2006р. у справі №207-Б, у загальній сумі 52527грн.49коп.

             Сторони досягли домовленості про наступні розміри, порядок і строки виконання зобов'язань  боржника:

- по другій черзі вимог :

визнана сума вимог управління Пенсійного фонду України в Ізяславському районі 14060грн.40коп. (основний борг) погашаються боржником повністю на протязі місяця після затвердження мирової угоди господарським судом.

      Заборгованість за пенями, штрафами перед управлінням Пенсійного фонду в Ізяславському районі у сумі  2832грн.07коп. списується.

-  по третій черзі вимог:

визнані вимоги Ізяславського районного центру зайнятості -  робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у сумі 321грн.00коп. та  відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних вмпадків на виробництві та професійних захворювань в Ізяславському районі  у сумі 211грн.05коп. погашаються боржником  повністю на протязі місяця після затвердження мирової угоди господарським судом на погашення вимог попередніх черг.

- по четвертій  черзі вимог :

визнана сума вимог відкритого акціонерного товариства “Ізяславський “Агропостач” 37935грн.04коп. підлягає списанню повністю з моменту затвердження мирової угоди господарським судом.

       Відповідно наданих доказів боржником сплачено повністю кошти на відшкодування витрат, що виникли в процесі провадження справи про банкрутство, відшкодування яких передбачено в першу чергу згідно ст.31 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.   

           Суд прийшов до висновку, що дана мирова угода відповідає вимогам ст.ст.35-38 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, не порушує законних прав кредиторів, а тому підлягає затвердженню.

           Процедуру санації та розпорядження майном дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства “Ізяславський “Агропостач” –фірми “Агропродукт” необхідно припинити, а також скасувати мораторій та інші заходи забезпечення вимог кредиторів, що введені ухвалою суду від 12.09.2006р.

         Відповідно п.6 ст.38 зазначеного Закону затвердження судом мирової угоди є підставою для припинення провадження у справі про банкрутство.

         Комітетом кредиторів (протокол №1 від 27.11.2006р.) встановлено  за рахунок боржника оплату послуг у розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно та додаткову винагороду у розмірі 2250грн.00коп. арбітражного керуючого Дейнеки М.І., який виконував функції розпорядника майна. Відповідно ч.12, 13 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” встановлений комітетом кредиторів розмір оплати послуг та розмір додаткової винагороди затверджується господарським судом.

        Відповідно ч.10 ст.31 Закону України „Про відновлення платоспромож-ності боржника або визнання його банкрутом”, оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.          

         Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна) за період від винесення господарським судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство і до дня першого засідання комітету кредиторів, здійснюється кредитором або боржником, за заявою якого порушено справу, у максимальному розмірі, визначеному цією статтею.

          Згідно ч.12 ст.31 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, оплата послуг арбітражного керуючого за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

        Частиною 13 ст.31 Закону України „Про відновлення платоспромож-ності боржника або визнання його банкрутом” також передбачено, що кредитори мають право  встановлювати і виплачувати арбітражному керуючому за результатами його діяльності додаткову винагороду, розмір якої затверджується господарським судом.

           Визначений комітетом кредиторів (протокол №1  від 27.11.2006р.) розмір оплати послуг та додаткової винагороди арбітражного керуючого (розпорядника майна) дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства “Ізяславський “Агропостач” –фірми “Агропродукт” не суперечить ст.31 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” і підлягає затвердженню господарським судом.

         Керуючись ст.31, ч.8 ст.16, ст.38, п.5 ст.40 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд

                                                У Х В А Л И В :

         Затвердити арбітражному керуючому Дейнеці Миколі Івановичу -  розпоряднику майна дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства “Ізяславський “Агропостач” –фірми “Агропродукт”  оплату послуг у розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно (за період виконання обов'язків розпоядника майна) і додаткову винагороду у розмірі 2250грн.00коп. (дві тисячі двісті п'ятдесят гривень 00коп.), за рахунок боржника.

           Затвердити мирову угоду від 27 листопада 2006 року, підписану зі сторони боржника дочірнього підприємства ВАТ “Ізяславський “Агропостач” –фірма “Агропродукт” керуючим санацією - директором Красуцьким Р.П. і зі сторони кредиторів -  головою комітету кредиторів Васькевич Ю.С.

            Припинити процедуру розпорядження майном дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства “Ізяславський “Агропостач” –фірми “Агропродукт” м.Ізяслав.

           Скасувати мораторій та інші заходи забезпечення вимог кредиторів, що введені ухвалою суду від 12.09.2006р.

           Провадження у справі №2/207-Б  припинити.

            Копію ухвали та по одному примірнику мирової угоди надіслати на адресу кредиторів, боржника, розпорядника майна та Хмельницького обласного сектору з питань банкрутства, а також копію ухвали надіслати Державній виконавчій службі в Ізяславському районі та державному реєстратору Ізяславської райдержадміністрації.

           

Суддя                                                                                                    Дячук Т.В.   

Віддруковано 10 примірників:

1 –до справи;  

2–боржнику;

3-6 –кредиторам;

7 –арбітражному керуючому  Дейнеці М.І.;

8 –Хмельницькому обласному сектору  з питань банкрутства;

9 -  Державній виконавчій службі в Ізяславському районі;

10-  державному реєстратору Ізяславської райдержадміністрації.

                

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення04.12.2006
Оприлюднено19.05.2009
Номер документу3585108
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/207-б

Ухвала від 04.12.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

Ухвала від 04.12.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні