Постанова
від 05.12.2006 по справі 15/6742-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/6742-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 79-57-10, факс 79-58-82

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"05" грудня 2006 р.                                                            Справа №15/6742-А

за позовом  Прокурора Ярмолинецького району в інтересах держави в особі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві тапрофесійних захворювань в особі відділення виконавчої дирекції у Ярмолинецькому районі смт. Ярмолинці  

до Комунального підприємства "Водоканал Сервіс" смт. Ярмолинці

про стягнення 749,55 грн.

Суддя  Муха М.Є.                    

Секретар судового засідання Капустян А.В.

Представники сторін:

від позивача          Гурський В.М. –за дорученням №795 від 05.12.2006р.

від відповідача      не з'явився

за участю Шкадько В.В. –прокурора відділу прокуратури Хмельницької області

Ухвалою господарського суду від 17.11.2006р. відкрито провадження в адміністративній справі та призначено справу до судового розгляду.

Суть спору

Прокурор в інтересах держави в особі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в особі відділення виконавчої дирекції у Ярмолинецькому районі смт. Ярмолинці звернувся до суду з позовом про стягнення з відповідача 749грн. 55коп. заборгованості по сплаті страхових внесків.

В судовому засіданні представник позивача та прокуратури подали заяву про уточнення позивача по справі, відповідно до якої просять суд рахувати єдиним позивачем по справі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Ярмолинецькому районі смт. Ярмолинці.

Вказане уточнення судом приймаються.

Відповідач належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи.

Ухвала про відкриття провадження в адміністративній справі від 17.11.2006р. та повістка про виклик в судове засідання на 10год. 00хв. 05.12.2006р. отримані відповідачем 23.11.2006року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення №1171830.

Відповідач своїми процесуальними правами не скористався, зокрема письмової позиції з приводу поданого позову не подав, позовні вимоги по суті та за розміром не спростував, повноважного представника для участі в судовому засіданні не направив, причини неявки суду не повідомив.

Враховуючи викладене суд вважає можливим розглянути справу за відсутності представника відповідача.

Розглядом матеріалів справи встановлено наступне

Відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” відповідач, як роботодавець, являється платником внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків, а згідно п.2 ч.2 ст.45 цього Закону, роботодавець, як страхувальник, зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески.

Відповідач свого обов'язку, щодо своєчасної та повної сплати в установленому порядку страхових внесків не виконав.

Станом на 01.10.2006р. заборгованість відповідача перед Фондом сплаті внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань по сплаті внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань складає 749грн. 55коп.

Дана сума заборгованості підтверджується наявною в матеріалах справи розрахунковою відомістю за 9 місяців 2006рік.

Оскільки відповідачем суму заборгованості в добровільному порядку в повному обсязі не погашено, позивачем заявлено позов про примусове її стягнення.

Досліджуючи  надані  докази,  оцінюючи  їх  в  сукупності, судом приймається до уваги  наступне:

Згідно ст.  15  Закону   України   „Про   загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили страту працездатності” від 23.09.1999 р. страхування від нещасного випадку здійснює Фонд соціального страхування від нещасних випадків, який є некомерційною самоврядною організацією, що діє на підставі статуту, і є окремою юридичною особою. Виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків, відповідно до ст. 18 цього Закону  є постійно діючим виконавчим органом правління Фонду соціального страхування. Робочими органами виконавчої дирекції Фонду соціального страхування є її управління в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділення в районах та містах обласного значення. Управління та відділення виконавчої дирекції Фонду є окремими юридичними особами.

Відповідно до ст. 45 даного закону відповідач як роботодавець є страхувальником  і  зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати в  установленому  порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Згідно ст. 46  зазначеного  Закону передбачено, що одним із видів фінансування Фонду соціального страхування від нещасних випадків є внески роботодавців.

Враховуючи викладене, відсутність доказів сплати відповідачем заборгованості в добровільному порядку, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, підтвердженими матеріалами справи, такими, що відповідають чинному законодавству та підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст.6, 14, 51, 71, 86, 94, 104, 105, 112, 117, 158-163, 167, 254-259, п.п.3, 6-7 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України, Суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов Прокурора Ярмолинецького району в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Ярмолинецькому районі смт. Ярмолинці до Комунального підприємства „Водоканал-Сервіс” смт. Ярмолинці про стягнення 749грн. 55коп. задовольнити.

Стягнути з Комунального підприємства „Водоканал-Сервіс” (смт. Ярмолинці, вул. Фрунзе, 2, код 14152156) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Ярмолинецькому районі (смт. Ярмолинці, вул. Щорса, 18, код 25939965) 749грн. 55коп. (сімсот сорок дев'ять гривень 55коп.) заборгованості.

Згідно ст.ст. 185-186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Дані заяви подаються до Житомирського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ Постанова, якщо інше не встановлено КАСУ набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                      М.Є. Муха

Віддруковано 5 примірників:

1 –до справи;

2 –позивачу;

3 –відповідачу;

4 –прокуратурі Хмельницької області;

           5 –прокуратурі Ярмолинецького району.

Дата ухвалення рішення05.12.2006
Оприлюднено19.05.2009
Номер документу3585737
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/6742-а

Постанова від 05.12.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Постанова від 05.12.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні