Ухвала
від 23.04.2009 по справі б-7/8-21/157
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б-7/8-21/157

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Івано-Франківської області

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

   

УХВАЛА

23.04.09  Справа № Б-7/8-21/157   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі  судді Скапровської І. М.   при секретарі    судового засідання Чверенчук Р. Р. За участю :

Ліквідатора:  Швець О.Я.

розглянувши  у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за заявою кредитора: ДПІ в Снятинському районі, вул. Костянтина, 62, м. Снятин, Івано-Франківська область , 78300 про визнання боржника: Торгово- виробничого малого підприємства "Смерічка" вул.Шевченка, 183, м. Снятин, Івано-Франківська область, 78300. - банкрутом.

Встановив , що   04.01.2007р. ДПІ в Снятинському районі  звернулась до суду з заявою про визнання Торгово- виробничого малого підприємства "Смерічка" вул.Шевченка, 183, м. Снятин, Івано-Франківська область, 78300. - банкрутом.

                    В обгрунтування заявлених вимог кредитор  вказав на те , що  боржник не володіє основними засобами, що підтверджується  довідками  Коломийського МБТІ №20886 від 01.08.2006 та  Коломийського МРВ ВДАЇ від 21.07.2006, а також те, що  підприємство  припинило  підприємницьку діяльність та  не звітується до органів ДПІ  з 2003р. .

          Ухвалою  від  08.01.2007 порушено провадження у  справі про банкрутство боржника  Торгово-виробничого  приватного  малого  підприємства "Смерічка", і.к. 13647884.

          18.01.2007  постановою господарського суду,  боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру ,  ліквідатором  боржника призначено арбітражного керуючого Швець О.Я.

          Господарським судом Івано - Франківської області 18.09.2007р.   винесено ухвалу  про затвердження  ліквідаційного  балансу та   звіту ліквідатора , припинення  провадження у справі.

          Ухвалою  від 31.01.2008р. ( суддя Кишинський М. І. )  поновлено провадження у справі та   призначено  справу до розгляду.

          За наслідками судового засідання 31.01.2008р.  суд  ухвалою  скасував  ухвалу  від 18.09.2007р. за нововиявленими обставинами , призначив , розпорядника майна та зобов"язав вчинити всі заходи передбачені ст. 14, 15, 16 Закону  " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ".

          12.05.2008р.  винесено ухвалу про  перехід до розгляду реєстру вимог  кредиторів боржника .

          15.05.2008р. судом винесено ухвалу про затвердження  реєстру вимог кредиторів  боржника  Торгово- виробничого малого підприємства "Смерічка"

                    Постановою суду від 08.07.08р.  боржника - Торгово-виробниче приватне мале підприємство "Смерічка"-  визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором арбітражного керуючого Швеця Олега Ярославовича.

           Розпорядженням голови Господарського суду   від  20.10.2008р. справу № Б-7/8-21/157 за заявою ДПІ в Снятинському р-ні ,  вул. Коснятина, 62,  м. Снятин, Снятинський район,  Івано-Франківська область, про визнання  боржника  : Торгово-виробниче приватне мале підприємство "Смерічка"  ,  вул. Шевченка, 183,  м.Снятин, Івано-Франківська область,- банкрутом, у зв"язку із обранням судді Кишинського М. І.   на посаду судді місцевого окружного адміністративного суду  м. Києва передано на розгляд судді  Скапровській Ірині Михайлівні  

           22.10.2008р. винесено  ухвалу  в порядку ст. 65, 86 ГПК  України про    призначення розгляду справи .

          Однак , за наслідками  судового засідання , суд за клопотанням ліквідатора виніс ухвалу про продовження ліквідаційної процедури.

                    07.04.2009р., на виконання  приписів ст. 32 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ",  ліквідатор подав до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс боржника. В якому зазначив , що провадження у справі слід припинити відповідно до п. 7 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника  або визнання його банкрутом" та винести ухвалу про затвердження  витрат ліквідатора   по проведенню ліквідаційної процедури .

          Суд розглянувши  звіт арбітражного керуючого про результати проведення ліквідатором ліквідаційної процедури боржника , встановив, що звіт ліквідатора та витрати слід затвердити,  провадження у справі припинити .          При цьому суд  врахував наступне.

          27.02.2008р. ліквідатором,  опубліковано в газеті " Голос України " оголошення  про визнання  банкрутом Торгово-виробничого  приватного  малого  підприємства "Смерічка".

          На виконання вимог Закону, свої вимоги заявили   ДПІ в Снятинському районі   та Управління пенсійного фонду України в Снятинському  районі .           

         Заявлені вимоги визнані  боржником  включені ліквідатором до реєстру вимог кредиторів.   

          Ухвалою від 15.05.2008р. затверджено реєстр вимог кредиторів.

         Внаслідок вжитих заходів по виявленню  майнових активів,  ліквідатором   направлено запити  в органи , що здійснюють реєстрацію права власності.

          За наслідками , Коломийське міжрайонне   бюро технічної інвентаризації ,  повідомило, що  за банкрутом   зареєстровано 4/10 частки будинку ( кафе , підвал ) за адресою м. Снятин, вул. Шевченка, 177 на підставі договору купівлі - продажу від 31.12.2009р.;          Управління земельних ресурсів  в Снятинському районі    повідомила проте , що боржнник не  є землекористувачем;          Снятинська районна  інспекція державного технічного нагляду  повідомила про  те , що транспортні засоби за  боржником  не числяться ;          УМВС України в Івано - Франківській області відділ державтоінспекції, що за боржником транспортні засоби не зареєстровано.  

          Оцінка та реалізація  виявленого  майна   проводилася відповідно до вимог Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом "                                 За результатами проведених торгів, Івано - Франківською аграрною товарною біржею,   від реалізації   майна банкрута отримано 137065, 00  грн.  ( протокол  біржових торгів № 1 від 23.03.2009р. )

          Виручені , кошти  закумульовані  на  розрахунковому рахунку  Снятинського відділення № 6348 Ощадного банку України та  спрямовані  на погашення кредиторських вимог  перед ДПІ в Снятинському районі  та  Управління пенсійного фонду України в Снятинському  районі ,  проведення експертної оцінки  майна  банкрута на оплату за  організацію  конкурсу,    публікацію оголошень про проведення торгів  в газеті ,  послуги нотаріуса  за реєстрацію договору купівлі - продажу , сплату ПДВ від реалізації майна банкрута та  на покриття витрат, пов"язаних з провадженням у  справі про банкрутство.

          Однак , станом на 07.04.2009р. залишок коштів на рахунку ТВПВ " Смерічка " становить  понад 55 тис. грн.

        Даний факт підтверджується банківською випискою  по рахунку .

    ч. 3 ст. 32 Закону  встановлено, що,  якщо майна банкрута вистачило, щоб задовольнити всі вимоги кредиторів, він вважається таким, що не має боргів, і може продовжувати свою підприємницьку діяльність.

           Приписами ст.  32 Закону, передбачено , що   господарський суд після заслуховування  звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу, про   ліквідацію юридичної особи, суд виносить ухвалу тільки  , якщо  після задоволення вимог кредиторів у боржника не залишилось майна .

          За наведених обставин, керуючись  ст.3-1, 31, 32, п. 7 ст. 40   Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника  або визнання його банкрутом", суд

           УХВАЛИВ:

          затвердити  звіт  ліквідатора   та ліквідаційний баланс боржника- Торгово- виробничого малого підприємства "Смерічка" вул.Шевченка, 183, м. Снятин, Івано-Франківська область          

                    Затвердити оплату послуг арбітражного керуючого -Швець О.Я. в розмірі встановленому  комітетом кредиторів.

              Провадження у справі припинити.

          Ліквідатору  повідомити про винесення даної ухвали   всіх відомих йому кредиторів.

                Повідомити про прийняття даної  ухвали заявника, боржника, ліквідатора Швеця О. Я. ,   державного  реєстратора  м. Снятин , вул.. Державний орган з питань банкрутства м. Івано - Франківськ, вул. С. Стрільців, 15  .                        

Суддя                                                            Скапровська Ірина Михайлівна

Виготовлено в АС "Діловодство суду"

     

     

    

  

 

 

Виготовлено в АС "Діловодство суду"


    

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення23.04.2009
Оприлюднено19.05.2009
Номер документу3586090
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-7/8-21/157

Ухвала від 07.10.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кишинський М.І.

Ухвала від 25.01.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кишинський М.І.

Ухвала від 23.04.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І.М.

Ухвала від 10.02.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І.М.

Ухвала від 09.12.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні