Постанова
від 15.03.2007 по справі 21/449-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21/449-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"15" березня 2007 р.                                                            Справа №21/449-А

за позовом  Прокурора Віньковецького району в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у Віньковецькому районі смт. Віньківці  

до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю  "Перспектива" с. Охрімівці Віньковецького району

про звернення стягнення суми 2622,87 грн. податкового боргу на активи відповідача

Суддя  Огороднік К.М.                   Секретар судового засідання Козій Т.М.

Представники сторін:

від позивача - Войцехівський В.П. - за довіреністю.      

від відповідача  - не з'явився.

за участю Шкадько В.В. - прокурора відділу облпрокуратури.

Прокурор в інтересах позивача у позовній заяві просив звернути стягнення на активи 2622,87 грн. податкового боргу, посилаючись на п.п. 3.1.1 п. 3.1 ст. 3 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державним цільовими фондами".  

В судовому засіданні представником позивача уточнено позовні вимоги, просить стягнути заборгованість по прибутковому податку в сумі 1925,19 грн. Дане клопотання підтримане прокурором та прийняте судом.

Відповідач, повідомлений належним чином про розгляд справи, відзив на позов не подав, представника у судове засідання не направив, не скориставшись своїми процесуальними правами.

Розглядом матеріалів справи встановлено наступне.

Згідно Довідка від 16.08.2006 року Про результати перевірки правильності обчислення та своєчасності внесення до бюджету податку з доходів фізичних осіб, повноти та правильності подання звітності за 1-ДФ за у відповідача є заборгованість по перерахуванню до бюджету податку з доходів фізичних осіб.

У зв'язку з несплатою заборгованості прокурором подано позов, з урахуванням уточнення.

На дату вирішення спору борг відповідача становить 1925,19 грн.

Досліджуючи надані докази, оцінюючи їх в сукупності, до уваги приймається наступне.

Згідно ст. 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Закон України „Про державну податкову службу в Україні”, зі змінами та доповненнями, визначає статус державної податкової служби в Україні, її функції та правові основи діяльності.

Відповідно до ст. 2 цього Закону завданням органів державної податкової служби, зокрема, є здійснення контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов'язкових платежів), а також неподаткових доходів, установлених законодавством (далі - податки, інші платежі).

Згідно ч. 1 ст. 11 Закон України „Про державну податкову службу в Україні” органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право застосовувати до платників податків фінансові (штрафні) санкції, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів суми недоїмки, пені у випадках, порядку та розмірах, встановлених законами України (п. 11).

Враховуючи викладене, ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування", ст. 8, 19, 20 Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб", суд погоджується з висновком щодо правомірності стягнення з відповідача заборгованості по податку з доходів фізичних осіб в сумі 1925,19 грн. грн. Відповідно позов, з урахуванням уточнення, підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 6, 14, 71, 86, 94, 104, 105, 158-163, 167, 254-259, п.п.3, 6-7 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України, Суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов Прокурора Віньковецького району в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у Віньковецькому районі смт. Віньківці до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перспектива" с. Охрімівці Віньковецького району про стягнення 1925,19 грн. задоволити.

Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перспектива" с. Охрімівці Віньковецького району (код 30849825) на користь Державної податкової інспекції у Віньковецькому районі смт. Віньківці (код 21315541) суму 1925,19 грн. (одну тисячу дев'ятсот двадцять п'ять гривень 19 коп.).

Згідно ст.ст. 185-186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Подаються до Житомирського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ Постанова, якщо інше не встановлено КАСУ набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи

Суддя                                                                      К.М. Огороднік

Віддрук. 5 прим. :

1 - до справи,

2 - позивачу,

3 - відповідачу.

4, 5 - прокуратурі області та району.

Дата ухвалення рішення15.03.2007
Оприлюднено19.05.2009

Судовий реєстр по справі —21/449-а

Постанова від 15.03.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Огороднік К.М.

Постанова від 15.03.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Огороднік К.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні