Постанова
від 20.02.2007 по справі 5/726-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/726-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"20" лютого 2007 р.                                                                               Справа №5/726-А

за позовом державної податкової інспекції у м. Хмельницькому, м. Хмельницький   

до ДП СУБ ТОВ "Сілістра-Хмельницький, м. Хмельницький

про припинення юридичної особи

                                                                                                                        Суддя  Грамчук І.В.                  

Представники сторін:

від позивача - Паукова А. П. за довіреністю №  від 07.11.2006 р.;        

від відповідача - не з'явився.     

Суть спору:

Позивач у позовній заяві просив суд припинити юридичну особу - ДП СУБ ТОВ "Сілістра-Хмельницький", м. Хмельницький у відповідності до п. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців" № 755-VI від 15.05.2003 р., у зв'язку із неподанням протягом року до державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності.

Повноважним представником позивача у попередньому судовому засіданні 20.02.2007 р. позовні вимоги підтримано, на виконання вимог ухвали суду про відкриття провадження у справі від 06.02.2007 р. подано заяву про уточнення назви відповідача - "дочірнє підприємство спільного українсько-болгарського товариства з обмеженою відповідальністю "Сілістра-Хмельницький", м. Хмельницький".  Дане уточнення (заяву) судом прийнято.

Представник позивача також вказав на неможливість врегулювання спору до судового розгляду справи та необхідність закінчення підготовчого провадження.

Відповідач повноважного представника для участі у попередньому засіданні суду не направив. Надісланий відповідачу, рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення, за адресою: м. Хмельницький, вул. Курчатова, 6, кв. 14, конверт з ухвалою про відкриття провадження в адміністративній справі та копією позовної заяви з додатками повернувся до господарського суду області.

Зважаючи на викладене, суд вважає  за належне закінчити підготовче провадження по справі та перейти до судового розгляду в засіданні 20.02.2007 р.

Розглядом матеріалів справи встановлено наступне

Відповідач - дочірнє підприємство спільного українсько-болгарського товариства з обмеженою відповідальністю "Сілістра-Хмельницький", м. Хмельницький, код ЄДРПОУ 30528380, зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності відділом з питань розвитку підприємництва, реєстрації та ліцензування суб'єктів підприємницької діяльності Хмельницького міськвиконкому 22.07.1999 р., про що зроблено запис 21.07.1999 р. у журналі обліку реєстрації справ за № 0827 та видано свідоцтво про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи.

Позивачем встановлено, що відповідно до акту перевірки підприємства-відповідача за № 20 від 29.01.2007 р., останній не подає звітності до податкового органу з 01.07.1999 р., тобто більше одного року, у зв'язку з чим ДПІ у м. Хмельницькому звернулось до суду з позовом про припинення юридичної особи останнього.

Досліджуючи надані сторонами докази, наведені  міркування  та  заперечення, оцінюючи  їх  в  сукупності, судом  враховується  наступне.

Згідно ст. 104 Цивільного кодексу України від 16.01.2003 р. та ст. 33 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Згідно  п. 1 та п. 2 частини 4  ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” державна реєстрація припинення підприємницької діяльності юридичної особи проводиться крім іншого у  разі  постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи. При цьому підставою для винесення рішення про припинення підприємницької діяльності юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Судом враховується, що відповідно до ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” від 25.06.1991 р. №1251-ХІІ, платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані  подавати до державних  податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно ст. 124 Конституції України 1996 р., згідно якої юрисдикція судів поширюється на всі  правовідносини, що виникають у державі, а згідно статті 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” підставою для винесення рішення про припинення підприємницької діяльності юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, суд вважає обґрунтованим звернення позивача до суду з вимогою припинити юридичну особу саме з наведеної підстави.

У зв'язку з наявністю документально підтвердженої підстави для припинення юридичної особи, позовні вимоги позивача обґрунтовані матеріалами справи, відповідають чинному законодавству і підлягають задоволенню.

Згідно ст. 105 Цивільного Кодексу України від 16.01.2003 р. необхідно встановити  порядок та строки  припинення юридичної особи, а виконання функції комісії з припинення  юридичної особи покласти на орган  управління юридичної особи.

Керуючись  ст. 105 Цивільного Кодексу України,  ст. 38 Закону України  „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців“ від 15.05.2003 р. ,  ст. ст. 6, 14, 71, 86, 94, 104, 158-163, 167, 254-259 Кодексу адміністративного судочинства України , СУД -

П О С Т А Н О В И В:

Позов державної податкової інспекції у м. Хмельницькому, м. Хмельницький до дочірнього підприємства спільного українсько-болгарського товариства з обмеженою відповідальністю "Сілістра-Хмельницький", м. Хмельницький про припинення юридичної особи задоволити.   

Припинити юридичну особу - дочірнє підприємство спільного українсько-болгарського товариства з обмеженою відповідальністю "Сілістра-Хмельницький", м. Хмельницький, вул. Курчатова, 6, кв. 14, код ЄДРПОУ 30528380.

Виконання функції комісії з припинення юридичної особи - дочірнє підприємство спільного українсько-болгарського товариства з обмеженою відповідальністю "Сілістра-Хмельницький", м. Хмельницький, вул. Курчатова, 6, кв. 14, код ЄДРПОУ 30528380, покласти на орган управління останнього.

Зобов'язати комісію провести роботу в порядку ст. ст. 105, 110-112 Цивільного кодексу України в строк не більше дванадцяти місяців з моменту набрання постановою суду законної сили.

Копії постанови направити сторонам, та державному реєстратору після набрання постановою законної сили.

Згідно    ст.ст. 185-186 КАСУ  сторони та   інші     особи, які   беруть участь у  справі  мають право    оскаржити  в    апеляційному  порядку Постанову повністю або частково. Заява про     апеляційне    оскарження   подається протягом  10 днів дня проголошення,  апеляційна    скарга  подається протягом  20 днів після подання   заяви по апеляційне оскарження. Подаються    до    Житомирського  апеляційного   господарського    суду     через  суд  першої інстанції.

Згідно ст.  254 КАСУ  Постанова , якщо інше не встановлено КАСУ  набирає законної сили  після   закінчення    строку  подання   заяви  про апеляційне   оскарження , якщо таку    заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                      І.В. Грамчук

Віддрук. 4 прим.:

1 –до справи,

2 –позивачу,

                3 –відповідачу,

                4 - державному реєстратору.

Дата ухвалення рішення20.02.2007
Оприлюднено19.05.2009
Номер документу3586300
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/726-а

Постанова від 20.02.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні