Постанова
від 07.09.2007 по справі 14/4960-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/4960-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"07" вересня 2007 р.                                                            Справа №14/4960-А

За позовом Прокурора Чемеровецького району  в інтересах держави в особі Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Чемеровецькому  районі смт. Чемерівці  

до Чемеровецького спеціалізованого лісогосподарського об'єднання „Агроліс” смт. Чемерівці

про стягнення 3 493,04 грн.

                                                                                                                             Суддя    Гладюк Ю.В.  

                                                                                       Секретар судового засідання Сковера С.О.

Представники :

Від позивача –Дробна Г.В. –за довір. №1 від 27.08.2007р.      

Від відповідача –не з'явився

За участю –Шкадько В.В. –прокурор відділу облпрокуратури

Суть спору: Позивач у позовній заяві просить стягнути з відповідача заборгованість по внесках до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на  виробництві та професійних захворювань в сумі 1 241,92 грн. згідно Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності“.   

Повноважний представник позивача в судовому засіданні подав заяву про відмову від позову в частині 555,58 грн, в зв'язку із сплатою відповідачем цієї суми після подання позову. В решті представник позивача позовні вимоги підтримує.

Відповідач своїми процесуальними правами не скористався, повноважного представника в судове засідання не направив, причини неявки не повідомив, доказів погашення заявленої до стягнення заборгованості не надав, позовні вимоги по суті та розміром не оспорив.

Розглядом наявних матеріалів справи встановлено  наступне:

Чемеровецьке спеціалізоване лісогосподарське об'єднання „Агроліс” смт. Чемерівці є юридичною особою, що підтверджується довідкою №643 Хмельницького обласного управління статистики.

Відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” відповідач, як роботодавець, являється платником внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків, а згідно п. 2 ч. 2 ст. 45 цього Закону, роботодавець, як страхувальник, зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески.

У відповідача утворилась заборгованість по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань згідно розрахункової відомості про нарахування та перерахування страхових внесків та витрачання коштів фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за І квартал 2007 р.

На момент подання позову недоїмка по сплаті страхових внесків до Фонду складає 3 493,04 грн.

У зв'язку  з  несплатою  заборгованості   у добровільному порядку прокурором в інтересах позивача подано  позов.

Після подання позову відповідач частково погасив заборгованість на суму 555,58 грн.

Досліджуючи  надані  докази,  оцінюючи  їх  в  сукупності, судом приймається до уваги  наступне:

Згідно ст.15  Закону   України "Про   загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили страту працездатності" від 23.09.1999 р. страхування від нещасного випадку здійснює Фонду соціального страхування від нещасних випадків, який є некомерційною самоврядною організацією, що діє на підставі статуту, і є окремою юридичною особою. Виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків, відповідно до ст.18 цього Закону є постійно діючим виконавчим органом правління Фонду соціального страхування. Робочими органами виконавчої дирекції Фонду соціального страхування є її управління в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділення в районах та містах обласного значення. Управління та відділення виконавчої дирекції Фонду є окремими юридичними особами.

Відповідно до ст.45 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" від 23.09.99 р. відповідач як роботодавець є страхувальником  і  зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати в  установленому  порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Згідно ст.46  зазначеного  Закону передбачено одним із видів фінансування Фонду соціального страхування від нещасних випадків внески роботодавців.

При цьому Законом України “Про страхові тарифи на загальнообов'язкове  державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання,    які спричинили втрату працездатності “від 22.02.2001 р. із змінами і доповненнями встановлено  відповідно  до  класів  професійного ризику виробництва  страхові тарифи на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Як вбачається з матеріалів справи, недоїмка по сплаті страхових внесків до Фонду  підтверджується належними доказами.

Враховуючи вищезазначене, позовні вимоги позивача обґрунтовані, підтверджені належними доказами, відповідають чинному законодавству та підлягають  задоволенню частково.

Керуючись ст.ст.4, 14, 69-71, 86, 104, 158-163, 167, 254-259, п.п.3,6,7 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України, СУД -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити частково.

Стягнути з Чемеровецького спеціалізованого лісогосподарського об'єднання „Агроліс” смт. Чемерівці, відомості про банківські реквізити відсутні, код 31391795) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Чемеровецькому  районі (смт. Чемерівці, вул. Центральна, 28, відомості про банківські реквізити відсутні, код 25921907) заборгованість по сплаті страхових внесків в сумі 2 937, 46 грн.

Провадження в частині стягнення 555,58 грн. закрити.

Згідно ст.ст. 185-186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Подаються до апеляційного господарського суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ Постанова, якщо інше не встановлено КАСУ набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                      Ю.В. Гладюк

Віддрук.  прим. :

 - до справи,

 - позивачу,

 - відповідачу.

Дата ухвалення рішення07.09.2007
Оприлюднено19.05.2009
Номер документу3586791
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/4960-а

Постанова від 07.09.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні