Ухвала
від 28.04.2009 по справі 11/б-1002
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11/Б-1002

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"28" квітня 2009 р.Справа № 11/Б-1002

 УХВАЛА

Кредитор: Управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області, вул. Грушевського,3 м. Збараж Тернопільської області.

Боржник: сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю „Віра-2000”, с. Капустинці, Збаразького району, Тернопільської області.

Суддя: Сидорук А.М.

Представники від:

Кредитора: Борис І.Д. –головний спеціаліст –юрисконсульт УПФ в Збаразькому районі; Колега О.М. –головний спеціаліст-юрисконсульт Збаразького районного центру зайнятості.Боржника: Куць М.М. –ліквідатор.

Суть справи: Управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області, вул. Грушевського,3 м. Збараж Тернопільської області звернулося до господарського суду Тернопільської області із заявою про порушення справи про банкрутство сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Віра-2000”, с. Капустинці, Збаразького району, Тернопільської області в порядку статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Постановою господарського суду від 10 січня 2008 року сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю „Віра-2000”, с. Капустинці, Збаразького району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 30891395 - визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру та ліквідатором банкрута призначено Куць Марію Миколаївну, м. Тернопіль, пр. С. Бандери,98/41; ліцензія серії АВ № 158336 від 25.10.06 р., видана Державним департаментом з питань банкрутства.

Ліквідатор банкрута подав господарському суду на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, а також звернувся із клопотанням про стягнення із кредиторів пропорційно заявлених вимог –Управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області 1 377,25 грн.; Збаразької МДПІ 780,78 грн.; Збаразького районного центру зайнятості Тернопільської області –робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, м. Збараж, Тернопільської області 985,19 грн.; Збаразької виконавчої дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 180,95 грн.; Збаразького відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України 26,80 грн. оплати послуг ліквідатора та витрат на здійснення ліквідаційної процедури.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення ліквідатора банкрута, суд встановив:

При здійсненні ліквідаційної процедури ліквідатором у відповідності до вимог ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” виявлено наступних кредиторів:

1.          Управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі, вул. Грушевського,3, м. Збараж, Тернопільської області на суму 13 259 грн. 75 коп.

2.          Збаразьку міжрайонну державну податкову інспекцію, вул. Хмельницького,1, м. Збараж, Тернопільської області на суму 7 524 грн. 53 коп.

3.          Збаразький районний центр зайнятості –робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов‘язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, вул. Кобилянської,1 м. Збараж Тернопільської області, на суму 9 476 грн. 67 коп.

4.          Збаразьку міжрайонну виконавчу дирекцію Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, вул. Кн. Ольги,11 м. Збараж Тернопільської області, на суму 1 735 грн. 19 коп.

5.          Збаразьке відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, вул. Кн. Ольги,11 м. Збараж, Тернопільської області на суму 274 грн. 85 коп.

6.          Клюй Зою Олексіївну, вул. У. Самчука,4 м. Збараж Тернопільської області, на суму 1 107 грн. 12 коп.

Також при здійсненні ліквідаційної процедури, ліквідатором виявлено заборгованість сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Віра-2000”, с. Капустинці, Збаразького району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 30891395 перед Державним бюджетом України в сумі 224 грн. 50 коп.

При здійсненні ліквідаційної процедури ліквідатором осіб, що перебувають в трудових відносинах з банкрутом не встановлено; майна боржника, що знаходиться у третіх осіб –не виявлено; невиконаних господарських договорів банкрута не встановлено.

Як вбачається з поданих ліквідатором документів, за боржником на праві власності не числиться земельних ділянок (довідка №86-31/07 від 05.02.2008 р. Управління земельних ресурсів у Збаразькому районі); нерухомого майна (довідка №307 від 30.07.2008р. Збаразького районного бюро технічної інвентаризації); транспортних засобів (довідка №372 від 13.02.2008р. ВДАІ Збаразького РВ УМВСУ); сільськогосподарської техніки (довідка №12 від 31.03.2009р. видана інспекцією державного технічного нагляду в Збаразькому районі районі); іншого майна та майнових прав не встановлено.

Таким чином, враховуючи, що по результатах розгляду ліквідаційного балансу у банкрута немає ні майна, ні коштів для погашення заборгованості перед кредиторами, ліквідатор виконав свої повноваження у відповідності з вимогами Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ по виявленню майнових активів банкрута, а тому звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню господарським судом.

У відповідності до ст.31 п.6 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Відповідно до ст.39 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців” у разі, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановляється рішення про ліквідацію юридичної особи –банкрута, суд що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи-банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Враховуючи вищезазначене, суд направляє ухвалу державному реєстратору Збаразької районної державної адміністрації для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Віра-2000”, с. Капустинці, Збаразького району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 30891395.

Крім того, ліквідатор банкрута Куць М.М. звернулася до господарського суду із клопотанням про стягнення із кредиторів пропорційно заявлених вимог –Управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області 1 377,25 грн.; Збаразької МДПІ 780,78 грн.; Збаразького районного центру зайнятості Тернопільської області –робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, м. Збараж, Тернопільської області 985,19 грн.; Збаразької виконавчої дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 180,95 грн.; Збаразького відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України 26,80 грн. оплати послуг ліквідатора та витрат на здійснення ліквідаційної процедури, враховуючи відсутність у банкрута майнових і грошових активів /відповідно до поданого розрахунку по оплаті послуг ліквідатора/.

Згідно з п.10,12 ст.3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Оскільки, провадження по цій справі здійснюється за нормами ст. 52 вищезазначеного Закону, то клопотання ліквідатора сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Віра-2000”, Куць М.М., щодо стягнення з кредиторів пропорційно заявленим вимогам оплати послуг ліквідатора та витрат на здійснення ліквідаційної процедури банкрута є таким, що підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись п.10,12 ст. 3-1, 5, 31п.6,32,40,52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс у справі № 11/Б-1002 по сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю „Віра-2000”, с. Капустинці, Збаразького району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 30891395.

2. Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю „Віра-2000”, с. Капустинці, Збаразького району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 30891395, - ліквідувати як юридичну особу.

3. Грошові вимоги: Управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі, вул. Грушевського,3, м. Збараж, Тернопільської області на суму 13 259 грн. 75 коп. Збаразької міжрайонної державної податкової інспекції, вул. Хмельницького,1, м. Збараж, Тернопільської області на суму 7 524 грн. 53 коп.; Збаразького районного центру зайнятості –робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов‘язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, вул. Шолом Алейхема,17 м. Збараж Тернопільської області, на суму 9 476 грн. 67 коп.; Збаразької міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, вул. Кн. Ольги,11 м. Збараж Тернопільської області, на суму 1 735 грн. 19 коп.; Збаразького відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, вул. Кн. Ольги,11 м. Збараж, Тернопільської області на суму 274 грн. 85 коп.; Клюй Зої Олексіївни, вул. У. Самчука,4 м. Збараж Тернопільської області, на суму 1 107 грн. 12 коп., заборгованість перед Державним бюджетом України в сумі 224 грн. 50 коп., –вважати погашеними.

4. Збаразькій міжрайонній державній податкові інспекції, вул. Хмельницького,1, м. Збараж, Тернопільської області зняти з обліку сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю „Віра-2000”, с. Капустинці, Збаразького району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 30891395 як платника податків та відомості про зняття з обліку боржника як платника податків надіслати ліквідатору Куць М.М., м. Тернопіль, пр. С. Бандери,98/41 та органу державної реєстрації банкрута.

5. Ухвалу про ліквідацію юридичної особи – банкрута направити державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи –Збаразькій районній державній адміністрації Тернопільської області для внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення держаної реєстрації припинення юридичної особи сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Віра-2000”, с. Капустинці, Збаразького району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 30891395.

6. Стягнути з кредиторів:

- Управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області, вул. Грушевського,3, м. Збараж, Тернопільської області; ідентифікаційний код 21156321 – 1 377 грн. 25 коп. оплати послуг ліквідатора на користь арбітражного керуючого Куць Марії Миколаївни, м. Тернопіль, пр. С. Бандери,98/41; ліцензія серії АВ № 158336 від 25.10.06 р., видана Державним департаментом з питань банкрутства;

- Збаразької МДПІ, вул. Хмельницького,1, м. Збараж, Тернопільської області; ідентифікаційний код 34037599 –780 грн. 78 коп. оплати послуг ліквідатора на користь арбітражного керуючого Куць Марії Миколаївни, м. Тернопіль, пр. С. Бандери,98/41; ліцензія серії АВ № 158336 від 25.10.06 р., видана Державним департаментом з питань банкрутства;

- Збаразького районного центру зайнятості Тернопільської області –робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, вул. Кобилянської,1 м. Збараж Тернопільської області; ідентифікаційний код 21157757 –985 грн. 19 коп. оплати послуг ліквідатора на користь арбітражного керуючого Куць Марії Миколаївни, м. Тернопіль, пр. С. Бандери,98/41; ліцензія серії АВ № 158336 від 25.10.06 р., видана Державним департаментом з питань банкрутства;

- Збаразької виконавчої дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, вул. Кн. Ольги,11 м. Збараж Тернопільської області; ідентифікаційний код 26024506 –180 грн. 95 коп. оплати послуг ліквідатора на користь арбітражного керуючого Куць Марії Миколаївни, м. Тернопіль, пр. С. Бандери,98/41; ліцензія серії АВ № 158336 від 25.10.06 р., видана Державним департаментом з питань банкрутства;

- Збаразького відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України, вул. Кн. Ольги,11 м. Збараж, Тернопільської області; ідентифікаційний код 25887398 –26 грн. 80 коп. оплати послуг ліквідатора на користь арбітражного керуючого Куць Марії Миколаївни, м. Тернопіль, пр. С. Бандери,98/41; ліцензія серії АВ № 158336 від 25.10.06 р., видана Державним департаментом з питань банкрутства.

Видати накази.

7. Провадження у справі № 11/Б-1002 - припинити.

8. Ухвалу направити банкруту; кредиторам: Управлінню Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області, вул. Грушевського,3, м. Збараж, Тернопільської області; Збаразькому районному центру зайнятості, вул. вул. Кобилянської,1, м. Збараж, Тернопільської області; Збаразькій міжрайонній державній податковій інспекції, вул. Б. Хмельницького, 1, м. Збараж, Тернопільської області; Державному реєстратору Збаразької районної державної адміністрації, вул. І. Франка,1, м. Збараж, Тернопільської області; Збаразькій виконавчій дирекції ФСС з ТВП, вул. Кн. Ольги,11 м. Збараж Тернопільської області; Збаразькому відділенню виконавчої дирекції ФСС від нещасних випадків та професійних захворювань України, вул. Кн. Ольги,11 м. Збараж, Тернопільської області; Клюй З.О., вул. У. Самчука,4 м. Збараж Тернопільської області; Тернопільському обласному сектору з питань банкрутства, вул. Київська, 3-а, м. Тернопіль; ліквідатору банкрута: Куць М.М., м. Тернопіль, пр. С. Бандери,98/41.

Суддя                                                                                А.М. Сидорук

Дата ухвалення рішення28.04.2009
Оприлюднено19.05.2009
Номер документу3587315
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/б-1002

Ухвала від 28.04.2009

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Постанова від 10.01.2008

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні