Ухвала
від 10.12.2013 по справі 24/5005/3211/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

10.12.13р. Справа № 24/5005/3211/2012

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового засідання Сосненко А.В.

за участю представників сторін:

від кредитора - не з'явився

від боржника - Катревич Г.В., дов. від 06.12.13р., представник ліквідатора

розглянувши справу

за заявою Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м.Дніпропетровська

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "МАГМА ФРАКТ", 49000, м.Дніпропетровськ, вул.Київська, 101, Ленінський район (ЄДРПОУ 33769182)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

За заявою кредитора ухвалою від 05.04.12р. господарським судом Дніпропетровської області порушена справа про визнання боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "МАГМА ФРАКТ", 49000, м.Дніпропетровськ, вул.Київська, 101, Ленінський район (ЄДРПОУ 33769182) банкрутом.

Постановою господарського суду Дніпропетровської області від 17.04.12р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура у справі, ліквідатором у справі призначено арбітражного керуючого Ткаченко Дениса Володимировича, ліцензія серія АВ № 397389 (49089, м.Дніпропетровськ, вул. Янгеля, 17/112, ідентифікаційний номер 3088522439).

Відповідно до ст.4-1 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

20.11.13р. на затвердження до господарського суду Дніпропетровської області надійшов звіт про проведену роботу з додатками та ліквідаційний баланс ліквідатора Ткаченко Д.В., підсумкове засідання призначене на 10.12.13р.

В судове засідання не з'явився представники Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м.Дніпропетровська, Ленінської районної виконавчої дирекції Дніпропетровського обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м.Дніпропетровськ, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Дніпропетровську, Державної податкової інспекції у Ленінському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, АТ "УкрСиббанк", м.Харків, Центрального відділення Публічного акціонерного товариства "Марфін Банк" у м.Дніпропетровську, які про час та місце судового засідання повідомлений належний чином, причини неявки суду не відомі.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 5 ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" У разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань. Ліквідатор письмово повідомляє про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Отже, законодавством передбачено особливу процедуру встановлення всіх відомих ліквідатору кредиторів зі ст.52 Закону, яка є спеціальною по відношенню до загальних процедур банкрутства. До таких потенційних кредиторів належать органи податкової служби, фонди соціального страхування та їх повідомлення ліквідатором здійснюється шляхом надіслання письмових повідомлень таким кредиторам.

Ст.52 Закону не передбачає публікації в офіційних друкованих органах оголошення про визнання боржника банкрутом, у зв'язку з чим, ліквідатором не здійснювалось таке оголошення.

В результаті ліквідаційної процедури ліквідатором встановлена та підтверджена кредиторська заборгованість:

- Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м.Дніпропетровська на суму 1 392, 96 грн.;

- Ленінська районна виконавча дирекція Дніпропетровського обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м.Дніпропетровськ на суму 76, 00 грн.;

- Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Дніпропетровську на суму 98, 02 грн.;

- Державна податкова інспекція у Ленінському районі м.Дніпропетровська ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області на суму 11 536, 92 грн.;

- АТ "УкрСиббанк", м. Харків на суму 389, 00 грн.;

- Центральне відділення Публічного акціонерного товариства "Марфін Банк" у м.Дніпропетровську на суму 102 415, 51 грн.

Згідно довідок з Ленінського відділу державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції, м.Дніпропетровськ за № 47970/20 від 22.11.12р., Відділу РЕР ДАІ з обслуговування м.Дніпропетровськ та Солонянського району № 1 підпорядкований ГУМВС України в Дніпропетровській області, м.Дніпропетровськ за № 14/1РЕР-1862 від 08.05.13р., Управління Держземагентства у Дніпропетровському районі Дніпропетровської області за ; 20/20-874 від 12.09.13р., Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 14.08.13р. за № 4991664, Державної інспекції сільського господарства в Дніпропетровській області, м.Дніпропетровськ за № 07/13-26/3086 від 08.05.13р.,

На запити ліквідатора отримана відповідь Ленінського районного центру зайнятості, м. Дніпропетровськ про відсутність заборгованості банкрута.

Згідно довідки ПАТ "Банк Восток" за № 05/2015 від 21.11.12р. залишок грошових коштів на поточному рахунку Товариства з обмеженою відповідальністю "Магма Фракт" складає 0, 00 грн. (а/с 81).

Згідно довідки № 48-2-1-978-119 від 27.11.12р. ПАТ "УкрСиббанк" залишок коштів на рахунку банкрута становить 25, 27 грн.

Представник ліквідатора пояснив, що зняття вищенаведених коштів з рахунків банкрута є недоцільним, оскільки до даної ліквідаційної процедури застосовані положення ст. 52 Закону, а отже, ліквідатору не були передані печатки, штампи, установчі документи банкрута, а отже для виготовлення дублікату печатки банкрута та оплату послуг нотаріуса, витрати на здійснення вказаних дій будуть перевищувати розмір коштів, що залишився на рахунках банкрута.

Відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону, протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

У зв'язку з чим виявити майно, провести інвентаризацію активів боржника, витребувати бухгалтерську документацію у посадових осіб, неможливо та не дозволяє здійснити дії з розшуку дебіторів та зі стягнення дебіторської заборгованості.

Виходячи з вимог ч.2 ст.34 Господарського процесуального кодексу України та Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд вважає, що ліквідатор надав суду достатньо доказів про відсутність боржника за адресою місцезнаходження, повно відобразив обставини справи, додав відповідні документи до звіту.

Наданий реєстр вимог кредиторів, який підтверджує визнані грошові вимоги ліквідатором у справі.

Майна та інших активів, що належить банкруту, не виявлено. У зв'язку з тим, що активів банкрута не виявлено, задоволення вимог кредиторів не відбувалось.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Станом на 10.12.13р. до господарського суду Дніпропетровської області не надходило заперечень щодо затвердження звіту та ліквідаційного балансу ліквідатора.

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, заслухавши у судовому засіданні представника ліквідатора, суд знаходить достатньо підстав щодо затвердження ліквідаційного балансу та ліквідації юридичної особи-банкрута.

За результатами ліквідаційного балансу у банкрута відсутнє майно, тому слід прийняти рішення про ліквідацію юридичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справі про банкрутство підлягає припиненню, якщо затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому ст.32 цього Закону.

Керуючись ст.86 ГПК України, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "МАГМА ФРАКТ", 49000, м.Дніпропетровськ, вул.Київська, 101, Ленінський район (ЄДРПОУ 33769182).

Ліквідувати юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "МАГМА ФРАКТ", 49000, м.Дніпропетровськ, вул.Київська, 101, Ленінський район (ЄДРПОУ 33769182).

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вважати погашеними вимоги:

- Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м.Дніпропетровська на суму 1 392, 96 грн.;

- Ленінська районна виконавча дирекція Дніпропетровського обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м.Дніпропетровськ на суму 76, 00 грн.;

- Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Дніпропетровську на суму 98, 02 грн.;

- Державна податкова інспекція у Ленінському районі м.Дніпропетровська ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області на суму 11 536, 92 грн.;

- АТ "УкрСиббанк", м. Харків на суму 389, 00 грн.;

- Центральне відділення Публічного акціонерного товариства "Марфін Банк" у м.Дніпропетровську на суму 102 415, 51 грн.

Припинити повноваження ліквідатора у справі № 24/5005/3211/2012 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "МАГМА ФРАКТ" арбітражного керуючого Ткаченко Дениса Володимировича, свідоцтво № 1057 від 04.07.2013р. (49089, м.Дніпропетровськ, вул. Янгеля, 17/112, ідентифікаційний номер 3088522439).

Провадження у справі припинити.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" копію цієї ухвали направити органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Суддя Л.М. Калиниченко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення10.12.2013
Оприлюднено11.12.2013
Номер документу35877325
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —24/5005/3211/2012

Ухвала від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 20.11.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 01.08.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 22.07.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 22.07.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 23.07.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 21.03.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 15.03.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 15.11.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 08.11.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні