Постанова
від 17.03.2008 по справі 2/1229-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/1229-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"17" березня 2008 р.                                                            Справа №2/1229-А

за позовом  Державної податкової інспекції у Чемеровецькому районі смт. Чемерівці

до приватно-орендного підприємства „Мрія” с. Криків Чемеровецького району

про припинення юридичної особи

               Суддя  Дячук Т.В.               

     Представники сторін:

від позивача : Монастирський Є.П. –представник по довіреності  №2681/10-10

від 14.03.2008р.

від відповідача : не з'явився

Суть спору:  Позивач у позовній заяві та його представник в судовому засіданні просять суд припинити юридичну особу ПОП „Мрія” с. Криків Чемеровецького району, ідентифікаційний код ЄДРПОУ 21322050, на підставі ч.2 ст.38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” №755 від 15.05.2003р. в зв'язку з неподанням протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

  Ухвалою від 26.02.2008р. відкрито провадження в адміністративній справі та призначено судовий розгляд. Ухвала і повістки надіслані сторонам рекомендованими поштовими відправленнями. Проте, ухвала від 26.02.2008р., яка була направлена на адресу відповідача, повернута поштою, оскільки останній відсутній за юридичною адресою. Відповідач своїми процесуальними правами не скористався, повноважного представника в засідання суду не направив, заперечення на позов не подав та позовні вимоги по суті не оспорив.    

    Розглядом матеріалів справи встановлено наступне :

            Приватно-орендне підприємство „Мрія” зареєстроване Чемеровецькою райдержадміністрацією 16.02.2000р. за юридичною адресою: с. Криків Чемеровецького району. Ідентифікаційний код №21322050.

   27 березня 2000р. ПОП „Мрія” с. Криків Чемеровецького району взяте на облік, як платник податків за №128 в ДПІ у Чемеровецькому районі.

            Проведеною позивачем перевіркою встановлено, що відповідач з січня 2007 року  не подає передбачену законодавством податкову звітність в податковий орган, що підтверджується актом №4 від 19.02.2008р. про порушення податкового законодавства.

             Відповідно до довідки ДПІ у Чемеровецькому районі станом 20.02.2008р. за відповідачем заборгованості зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) не рахується.

У зв'язку з цим позивачем подано позов до суду про припинення юридичної особи –

ПОП „Мрія” с.  Криків Чемеровецького району.

            Досліджуючи надані сторонами докази, оцінюючи їх в сукупності, судом враховується наступне:

            Згідно п. 17   ст. 11  Закону України “Про державну податкову службу в Україні “ від 4 грудня 1990р. із змінами і доповненнями, органи державної податкової служби  в  установленому  законом порядку мають право звертатися  у  передбачених  законом  випадках до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта  підприємницької  діяльності.

Судом враховується, що відповідно до ст.9 Закону України „Про систему оподаткування” від 25.06.1991р. №1251-ХІІ, платники  податків і  зборів (обов'язкових   платежів) зобов'язані  подавати  до  державних  податкових   органів  та  інших державних органів відповідно до законів декларації,  бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

         Статтею 33 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” (набрав чинності з 01.07.2004р.), передбачено, що  юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав обов'язків іншим юридичним особам –правонаступникам в результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

          Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

          Відповідно ч.2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб  та фізичних осіб –підприємців”, однією з  підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

           Оскільки доказами, наданими позивачем до матеріалів справи, підтверджено, що відповідачем з січня 2005 року не подається передбачена чинним законодавством звітність до податкових органів, і ці докази не спростовані відповідачем, позовні вимоги підлягають задоволенню.   

Частиною першою ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб  та фізичних осіб –підприємців” передбачено, що  суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцем знаходження юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Керуючись ст.ст.6, 14, 71, 86, 94, 104, 105, 158-163, 167, 254-259, п.п.2 п.3, п.6,7 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

  Позов державної податкової інспекції у Чемеровецькому районі смт. Чемерівці до приватно-орендного підприємства „Мрія” с. Криків Чемеровецького району про припинення юридичної особи задоволити.        

           Припинити юридичну особу –приватно-орендне підприємство „Мрія” с. Криків  Чемеровецького району, ідентифікаційний код №21322050.

Згідно ст.ст. 185-186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Заява та скарга подаються  до Львівського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ Постанова, якщо інше не встановлено КАСУ, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                      Т.В. Дячук

Віддрук.  прим. :

 - до справи,

 - позивачу,

 - відповідачу.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення17.03.2008
Оприлюднено19.05.2009
Номер документу3587771
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/1229-а

Постанова від 17.03.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні