Рішення
від 17.07.2008 по справі 05/2538
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

05/2538

                                                                        

                    ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                                       РІШЕННЯ

                                        ІМЕНЕМ    УКРАЇНИ

"17" липня 2008 р.                                                    Справа  №  05/2538

          Господарський суд Черкаської області у складі: головуючого - судді Швидкого В.А., секретаря судового засідання   Холодної Л. В. , за участю представників:

від позивача: Музики Г.Г. - за дорученням;

від  відповідача:  Тишковець Я.Я. - за довіреністю;

від третьої особи: не з"явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за позовом   приватного підприємства "Черкаський технічний центр по обслуговуванню великовантажних автомобілів"        

до   виконавчого комітету Черкаської міської ради,     за участю третьої особи на боці відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - КП "Черкаське обласне об"єднане бюро технічної інвентаризації"

про  визнання права власності , -  

ВСТАНОВИВ:

          ПП "Черкаський технічний центр по обслуговуванню великовантажних автомобілів"  (далі - позивач) заявлено позов до  виконавчого комітету Черкаської міської ради  (далі - відповідач), за участю третьої особи на боці відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - КП "Черкаське обласне об"єднане бюро технічної інвентаризації" про  визнання права власності на комплекс об"єктів нерухомості поверхового плану літ. Б та літ.А.1, літ. Д, літ. Ж, літ. В, літ. З, літ. К та літ. Г інвентарної справи по вул. Смілянській, 127/5 в м. Черкаси.

          Представник позивача позов підтримав з підстав, викладених у позовній заяві.                    Представник відповідача заявив про розгляд справи на розсуд суду.

          Матеріалами справи і в судовому засіданні встановлено.

          Відповідно до договору купівлі-продажу нерухомого майна № 7 від 10.03.2000, укладеного між ВАТ "Автотранспортне підприємство 17162" та позивачем, останній придбав одноповерхову будівлю об"єктів допоміжного господарства, літ. "В", яка знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Смілянська, 127. На підставі договору купівлі-продажу № 14 від 24.05.2000, укладеного між цими ж сторонами, позивач став власником приміщення ТО-І, літ. "Б", розташованого за цією ж адресою. Зазначені приміщення передані позивачу по актах приймання-передачі.

          15.01.2008 позивач звернувся до третьої особи із заявою про підготовку проекту рішення та оформлення свідоцтва про право власності на об"єкти нерухомості, які знаходяться за адресою: вул. Смілянська, 127 у м. Черкаси, в чому йому відмовлено з підстав, передбачених розділом 6 Тимчасового положення про порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно, що стало підставою для звернення до господарського суду з даним позовом.

          Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, суд вважає, що позов підлягає до часткового задоволення.

          Згідно з п. 1 Переліку правовстановлювальних документів, на підставі яких проводиться реєстрація прав власності на об"єкти нерухомого майна, який є додатком  №1 до п. 2.1 вищевказаного Тимчасового положення, правовстановлюючим документом, на  підставі якого здійснюється реєстрація прав власності на об"єкти нерухомого майна є договори, за якими відповідно до законодавства передбачається перехід права власності, зокрема, договори купівлі-продажу.

          Позивач надав суду докази щодо переходу до нього права власності на одноповерхову будівлю об"єктів допоміжного господарства літ. "В" та приміщення           ТО-І, літ. "Б". Такими доказами є договори купівлі-продажу від 10.03.2000 № 7 та від 24.05.2000 № 14, а також акти приймання-передачі вищевказаних нежитлових приміщень позивачу.

          Щодо інших об"єктів, на які позивач просить визнати право власності, то позивачем не надано суду доказів переходу до нього права власності в установленому законом порядку або доказів самочинного будівництва цих об"єктів, відповідність їх державним будівельним нормам.

          Згідно з ст. 49 ГПК України, якщо спір виник  внаслідок неправильних дій сторони, господарський суд може покласти на неї державне мито незалежно від результатів вирішення спору.

          Керуючись ст. ст. 49, 82 ГПК України, суд -

                                                  

                                                  ВИРІШИВ:

          Позов задовольнити частково.

          Визнати за приватним підприємством "Черкаський технічний центр по обслуговуванню великовантажних автомобілів", м. Черкаси, вул. Смілянська, 127/5, код 14200174,  право власності на одноповерхову будівлю об"єктів допоміжного господарства літ. "В" та приміщення  ТО-І, літ. "Б", які знаходяться за адресою: м. Черкаси,  вул. Смілянська, 127/5.

          В іншій частині позову відмовити.

          СУДДЯ                                                                      В.А. Швидкий

          

Дата ухвалення рішення17.07.2008
Оприлюднено19.05.2009
Номер документу3588371
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —05/2538

Рішення від 17.07.2008

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Швидкий В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні