Постанова
від 03.12.2013 по справі 522/29864/13-к
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

03.12.2013

№522/29864/13 к,1-кс/522/12566/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

3.12.2013 року

Слідчий суддя Приморського районного суд м. Одеси Гаєва Л.В., за участю старшого слідчого Галицької М.О., розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області Галицької М.О., погодженого зі старшим прокурором прокуратури м. Одеси Яворським Г.С., про проведення обшуку,

ВСТАНОВИЛА :

Старший слідчий СВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області Галицька М.О. звернулась до суду із клопотанням, зі старшим прокурором прокуратури м. Одеси Яворським Г.С., про проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання старший слідчий посилається на наступне.

Як вказано у клопотанні, невстановлена особа на території м. Одеси та Одеської області не маючи на те законних підстав та угод, що дають підстави на використання, незаконно використовує знак для товарів і послуг «Богумила», єдиним власником якого ДП «Куліндорівський комбінат хлібопродуктів», а єдиним ліцензіатом - ПП «Зерноконсалт».

За даним фактом 02.09.2013 розпочате досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України.

Як вбачається з матеріалів клопотання, у ході досудового розслідування встановлено, що поставки на ринки м. Одеси фальсифікованої продукції під вказаною маркою здійснюється з підприємства з іноземними інвестиціями «Корунд» (далі ПІІ «Корунд»), розташованого за адресою: Одеська область, Великомихайлівський район, с. Великоплоске, вул. Орджонікідзе, 102, де розташований майновий комплекс «Мельница», фактичним власником якого є громадянин ПМР ОСОБА_3 Останній на своєму підприємстві здійснює розфасування, зберігання та продаж борошна під знаком для товарів і послуг «Богумила», не маючи на те законних підстав.

У клопотанні вказується, що допитані в якості свідків директор ПП «Зерноконсалт» та заступник директора ДП «Куліндоровський КХП», пояснили, що ДП «Куліндоровський КХП» з 2004 року є єдиним власником прав на знак для товарів та послуг «Богумила», згідно виданого свідоцтва. З 2012 року під вказаним знаком випуск продукції, а саме борошно в двокілограмових пакетах здійснює ПП «Зерноконсалт»,який в свою чергу є ліцензіатом згідно ліцензійного договору №37 від 13.01.2012 року. Крім того, будь-яких договорів з іншими підприємствами на випуск продукції під вказаною маркою ДП «Куліндоровський КХП» не укладав. Крім того, пакувальні матеріали під борошно надаються ПП «Зерноконсалт». Інформація на поверхні пакувального паперу друкується згідно договору ПВК «Юг-Поліграф» від 01.02.2012 року, на папері, що містить водяні знаки, який виготовлений у Фінляндії.

Однак, у клопотанні вказується, що ПП «Зерноконсалт» в серпні 2013 на продовольчих ринках м. Одеси були виявлені пакети під товарним знаком «Богумила», які виготовлені не на виробництві ПВК «Юг-Поліграф» та не з оригінального паперу, виробництва Фінляндії.

В зв'язку з чим, як зазначається у клопотанні, по теперішній час завдяки незаконним діям ОСОБА_3, який виготовляє, зберігає та розповсюджує фальсифіковану продукцію під знаком для товарів та послуг «Богумила», власнику вказаного знаку спричинена та продовжується спричинятися матеріальна шкода та шкода діловій репутації ПП «Зерноконсалт» та ДП «Куліндоровський КХП», оскільки якість борошна у вказаних фальсифікованих пакетах може не відповідати ДСТУ.

Крім того, як написано у клопотанні, проведеними оперативними заходами встановлено аналогічне місце виготовлення, зберігання та збуту продукції під знаком «Богумила», яке розташоване за адресою: Київська область, місто Вишгород, вул. Набережна. 7-Е. Вказане приміщення є складським та на праві приватної власності належить ОСОБА_4 В свою чергу, частину приміщення у нього орендує СПД ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, одночасно перебуваючи на посаді ТОВ «АТМ Бакалія», здійснює зберігання та реалізацію фальсифікованої продукції під знаком «Богумила» на території Київської, Черкаської та Полтавської областей, але більшу частину реалізованої в роздріб продукції від придбаває на ПІІ «Корунд».

Крім того, як написано у клопотанні, проведеними за вказаною адресою здійснюється розсип муки у пакети вагою 5 кг, які виробник оригінальної продукції не виготовляє.

В ході проведення додаткових слідчих дій, як вказується старшим слідчим, встановлено, що виготовлена на даних потужностях фальсифікована продукція під знаком «Богумила» в тому числі реалізується та зберігається на оптово-продовольчому ринку «Подільський», розташованому на території складських приміщенням за адресою: м. Київ, вул. Марка Вовчок, 21. Вказані приміщення належать ТОВ «Оптова компанія» ЄДРПОУ 32556734 (юридична адреса: м. Київ, вул. Сирецька, 28/2, директором якого є ОСОБА_6

Заслухавши слідчого, а також дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що останнє підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Під час розгляду клопотання на підставі наданих матеріалів досудового розслідування встановлено, що були вчинені кримінальні правопорушення, попередня кваліфікація яких за ч. 3 ст. 229 КК України, зазначені у клопотанні речі і документи, що мають значення для встановлення обставин скоєння кримінального правопорушення, в тому числі пакувальних матеріалів під знаком та товарів та послуг «Богумила», як в порожньому вигляду, так із розфасованим у них борошном, також оригіналів (копій) документів, які можуть свідчити про виготовлення, закупівлю, збут та друг продукції під вказаним знаком, техніки, за допомогою якої здійснюється друг, маркування, опечатування продукції, а також інших предметів, речей та документів, що можуть свідчити про незаконні дії, спрямовані на незаконне використання знаків для товарів та послуг, які мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Згідно рапорту ст. о/у ОГСБЕП ОМУ ГУМВД Флорова Д.Д. від 8.11.2013 року, на території складських приміщень оптового продовольчого ринку «Подільський» у м. Києві за адресою: м. Київ, вул. Марка Вовчка, 21, які належать ТОВ «Оптова компанія» ЄДРПОУ 32556734 (юридична адреса: м. Київ, вул. Сирецька, 28/2, директором якого є ОСОБА_6, реалізується фальсифікована продукція під торговельною маркою «Богумила».

Зазначене також, підтверджується матеріалами кримінального провадження.

За таких обставин є підстави, передбачені ст.234 КПК України, на надання дозволу на обшук.

Керуючись ст.233-235, 392 КПК України (2012 року), слідчий суддя

УХВАЛИЛА :

Клопотання старшого слідчого СВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області Галицької М.О. про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: м. Київ, вул. Марка Вовчок, 21 (оптово-продовольчий ринок «Подільський»), приміщення якого належать ТОВ «Оптова компанія», у павільйонах оптової торгівлі, в яких здійснюється реалізація та зберігання продукції під товарним знаком «Богумила», з метою відшукання предметів, речей та документів, що можуть свідчити про незаконні дії, спрямовані на незаконне використання цього знаку для товарів та послуг.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення03.12.2013
Оприлюднено13.01.2014
Номер документу35926819
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —522/29864/13-к

Ухвала від 03.12.2013

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Ухвала від 03.12.2013

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Ухвала від 03.12.2013

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Ухвала від 25.12.2013

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Ухвала від 13.12.2013

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Постанова від 03.12.2013

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Постанова від 03.12.2013

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Ухвала від 03.12.2013

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Ухвала від 03.12.2013

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні