Постанова
від 25.03.2013 по справі 811/818/13-а
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 березня 2013 року Справа № 811/818/13-а

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Пасічник Ю.П., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовом: Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Кіровоградський електрометалургійний завод»

про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді звернулося з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кіровоградський електрометалургійний завод» про стягнення заборгованості по єдиному соціальному внеску та штрафу в сумі 11 864,74 грн.

Свій позов позивач мотивує тим, що відповідач не сплатив самостійну узгоджену суму єдиного внеску - 11694,74 грн., а також до відповідача було застосовано штрафну санкцію в розмірі 170 грн. за неподання звітності у встановлені строки.

Відповідачем копію ухвали про відкриття скороченого провадження отримано 14.03.2013 р. (а.с.25), заперечення чи заяви про визнання позову у встановлений строк до суду не надіслано.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Кіровоградський електрометалургійний завод» є платником єдиного внеску (а.с.8).

Згідно п.1 ч.1 ст.4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 року №2464-VІ, платниками єдиного внеску є роботодавці: підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у свідоцтві про державну реєстрацію її як підприємця), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Статтею 1 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) - консолідований страховий внесок, збір якого здійснюється до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб та членів їхніх сімей на отримання страхових виплат (послуг) за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

На підставі п.1 ч.1 ст.7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок нараховується для платників, зазначених у пунктах 1 (крім абзацу сьомого), 2, 3, 6, 7 і 8 частини першої статті 4 цього Закону, - на суму нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці», та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Згідно ч. 1 ст. 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок обчислюється виключно у національній валюті, у тому числі з виплат (доходу), що здійснюються в натуральній формі.

Відповідно до ч. ч. 7, 8 ст. 9 Закону України Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку. Платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. При цьому платники, зазначені у пункті 1 частини першої статті 4 цього Закону, під час кожної виплати заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на суми якої (якого) нараховується єдиний внесок, одночасно з видачею зазначених сум зобов'язані сплачувати нарахований на ці виплати єдиний внесок у розмірі, встановленому для таких платників (авансові платежі). Винятком є випадки, якщо внесок, нарахований на ці виплати, вже сплачений у строки, встановлені абзацом першим цієї частини, або за результатами звірення платника з територіальним органом Пенсійного фонду за платником визнана переплата єдиного внеску, сума якої перевищує суму внеску, що підлягає сплаті, або дорівнює їй. Кошти перераховуються одночасно з отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення), у тому числі в безготівковій чи натуральній формі. При цьому фактичним отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення) вважається отримання відповідних сум готівкою, зарахування на рахунок одержувача, перерахування за дорученням одержувача на будь-які цілі, отримання товарів (послуг) або будь-яких інших матеріальних цінностей у рахунок зазначених виплат, фактичне здійснення з таких виплат відрахувань згідно із законодавством або виконавчими документами чи будь-яких інших відрахувань.

Відповідно до звіту нарахування єдиного внеску, що підлягає сплаті за вересень 2012 року ТОВ «Кіровоградський електрометалургійний завод» нарахований єдиний внесок в сумі 3 576,88 грн. (а.с.12-13).

Відповідно до звіту нарахування єдиного внеску, що підлягає сплаті за жовтень 2012 року ТОВ «Кіровоградський електрометалургійний завод» нарахований єдиний внесок в сумі 4 699,02 грн. (а.с.16-17).

Відповідно до звіту нарахування єдиного внеску, що підлягає сплаті за листопад 2012 року ТОВ «Кіровоградський електрометалургійний завод» нарахований єдиний внесок в сумі 3 418,84 грн. (а.с.18-19).

14 грудня 2012 року винесено рішення №4302 про застосування штрафних санкцій за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності на загальну суму 170,00 грн. грн., яке отримане відповідачем у встановленому порядку (а.с.20).

Таким чином заборгованість по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування становить 11 864,74 грн. (4 699,02 грн. + 3 576,88 грн. + 3 418,84 грн. + 170,00 грн.) (а.с. 9).

Судом встановлено, що Управлінням Пенсійного фонду України в м. Кіровограді ТОВ «Кіровоградський електрометалургійний завод» направлялись вимоги про сплату боргу від 01.11.2012 року №Ю-832/у та від 02.01.2013 року №Ю-12/у, які направлялись відповідачеві у встановленому порядку (а.с.10-11, 14-15, ).

Заборгованість відповідачем не сплачена, а тому суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог на суму 11 864,74 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 86, 94, 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити у повному обсязі.

2.Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Кіровоградський електрометалургійний завод», код ЄДРПОУ 35720568 (25006, м. Кіровоград, вул. Ливарна, 1) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді заборгованість з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в загальній сумі 11 864,74 грн. (одинадцять вісімсот шістдесят чотири грн. 74 коп.) на рахунок №37197101001101, МФО 823016, ГУДКУ у Кіровоградській області, код 20650088.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня отримання копії постанови у повному обсязі.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Ю.П. Пасічник

Дата ухвалення рішення25.03.2013
Оприлюднено19.12.2013
Номер документу36082742
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —811/818/13-а

Ухвала від 17.12.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 16.01.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 12.03.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Постанова від 25.03.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні