Постанова
від 16.12.2013 по справі 811/3721/13-а
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(в порядку скороченого провадження)

16 грудня 2013 року Справа №811/3721/13-а

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Момонт Г.М., розглянувши у порядку скороченого провадження в м. Кіровограді адміністративну справу

за позовом : Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді

до відповідача : Обласного комунального підприємства «Бібліотечний колектор»

про стягнення заборгованості.

Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді звернулося з позовом до Обласного комунального підприємства «Бібліотечний колектор» про стягнення заборгованості з єдиного соціального внеску, фінансової санкції та пені в розмірі 10 166,27 грн. відповідно до вимоги про сплату недоїмки №1835-У від 05.08.2013 р. та рішення №2845 від 09.08.2013 р.

Відповідачем копію ухвали про відкриття скороченого провадження отримано 27.11.2013 р. (а.с.18), заперечення чи заяви про визнання позову у встановлений строк до суду не надіслано.

Обласне комунальне підприємство «Бібліотечний колектор» 02.06.1994 р. зареєстроване як юридична особа та взяте на облік Управлінням Пенсійного фонду України в м. Кіровограді як платник єдиних внесків (а.с.6, 7).

Згідно з п.1 ч.1 ст.4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 року №2464-VІ платниками єдиного внеску є роботодавці: підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою-підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

На підставі п.1 ч.1 ст.7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок нараховується для платників, зазначених у пунктах 1 (крім абзацу сьомого), 2, 3, 6, 7 і 8 частини першої статті 4 цього Закону, - на суму нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці», та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Згідно з ч.1 ст.9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок обчислюється виключно у національній валюті, у тому числі з виплат (доходу), що здійснюються в натуральній формі.

Відповідно до ч.7, 8 ст.9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», в редакції чинній на час виникнення спірних взаємовідносин, єдиний внесок сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку. Платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. При цьому платники, зазначені у пункті 1 частини першої статті 4 цього Закону, під час кожної виплати заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на суми якої (якого) нараховується єдиний внесок, одночасно з видачею зазначених сум зобов'язані сплачувати нарахований на ці виплати єдиний внесок у розмірі, встановленому для таких платників (авансові платежі). Винятком є випадки, якщо внесок, нарахований на ці виплати, вже сплачений у строки, встановлені абзацом першим цієї частини, або за результатами звірення платника з територіальним органом Пенсійного фонду за платником визнана переплата єдиного внеску, сума якої перевищує суму внеску, що підлягає сплаті, або дорівнює їй. Кошти перераховуються одночасно з отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення), у тому числі в безготівковій чи натуральній формі. При цьому фактичним отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення) вважається отримання відповідних сум готівкою, зарахування на рахунок одержувача, перерахування за дорученням одержувача на будь-які цілі, отримання товарів (послуг) або будь-яких інших матеріальних цінностей у рахунок зазначених виплат, фактичне здійснення з таких виплат відрахувань згідно із законодавством або виконавчими документами чи будь-яких інших відрахувань.

Базовим звітним періодом є календарний місяць, а для платників, зазначених в абзацах третьому та четвертому пункту 1 частини першої статті 4 цього Закону, - календарний рік.

У відповідності до п.2 ч.11 ст.25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», в редакції чинній на час виникнення спірних взаємовідносин, територіальний орган Пенсійного фонду застосовує до платника єдиного внеску такі штрафні санкції за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 10 відсотків своєчасно не сплачених сум.

Відповідно до звіту нарахування єдиного внеску за червень 2013 р. Обласним комунальним підприємством «Бібліотечний колектор» нараховано єдиний внесок в сумі 4 937,84 грн. (а.с.9-10).

У відповідності до ч.4 ст.25 Закону, у редакції чинній на час виникнення спірних взаємовідносин територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах трудових відносин, соціального захисту населення, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату.

Управлінням Пенсійного фонду України в м. Кіровограді Обласному комунальному підприємству «Бібліотечний колектор» направлялася вимога про сплату недоїмки №Ю1835-У від 05.08.2013 р. (а.с.8).

Рішенням про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску №2845 від 09.08.2013 р. Управлінням Пенсійного фонду України в м. Кіровограді відносно Обласного комунального підприємства «Бібліотечний колектор» застосовано штраф у розмірі 1 006,00 грн. та нараховано пеню у розмірі 4 222,43 грн. (а.с.11). Зазначене рішення 14.08.2013 р. одержані відповідачем, що підтверджується повідомленнями про вручення поштового відправлення (а.с.11, зі зворотного боку).

Таким чином, заборгованість Обласного комунального підприємства «Бібліотечний колектор» з єдиних внесків за червень 2013 р., штрафних санкцій і пені становить 10 166,27 грн. (4 937,84 грн. + 1 006,00 грн. + 4 222,43 грн.)

Згідно з довідкою Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді від 29.11.2013 р. №9449/08.25 заборгованість в сумі 10 166,27 грн. відповідачем не сплачена (а.с.19).

Враховуючи викладене, зважаючи на те, що відповідачем не надано доказів сплати заборгованості у розмірі 10 166,27 грн. або інших доказів в обґрунтування її відсутності, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 86, 94, 159 - 163, 167, 183І, 256 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити в повному обсязі.

2. Стягнути з Обласного комунального підприємства «Бібліотечний колектор», код ЄДРПОУ 20637886 (25006, м. Кіровоград, вул. Гайдара, 44) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді на рахунок 37197101001101, МФО 823016 ГУДКУ у Кіровоградській області, заборгованість з єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, штрафних санкцій та пені у розмірі 10 166,27 грн. (десять тисяч сто шістдесят шість грн. 27 коп.).

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня отримання копії постанови.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Г.М. Момонт

Дата ухвалення рішення16.12.2013
Оприлюднено20.12.2013
Номер документу36086839
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —811/3721/13-а

Ухвала від 21.04.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 17.03.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 14.02.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. Момонт

Ухвала від 05.02.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. Момонт

Постанова від 16.12.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. Момонт

Ухвала від 22.11.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. Момонт

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні