Ухвала
від 20.12.2013 по справі 202/38528/13-к
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/38528/13-к

УХВАЛА

Іменем України

20 грудня 2013 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська Шклярук Д.С., за участю

Старшого слідчого відділу розслідування ОВС та ЗУОГ і ЗО СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області Козар С.М.,

розглянувши клопотання старшого слідчого відділу розслідування ОВС та ЗУОГ і ЗО СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області Козар С.М., погоджене з процесуальним керівником - прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області Раждою В.В., про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні слідчого відділу розслідування ОВС та ЗУОГ і ЗО СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області знаходиться кримінальне провадження за № 12013040000000640, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05.12.2013 р., за ознаками ч. 2 ст. 190 КК України.

В клопотанні, що надійшло до суду 16.12.2013 року, слідчий просить:

1. надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення (здійснення виїмки) оригіналів документів у відділі реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців державної реєстраційної служби Дніпропетровського МУЮ розташованого за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. ім. газети «Правда», 42, а саме реєстраційної справи ТОВ «Гарі» (ЄДРПОУ 21870863).

2. проведення вилучення (здійснення виїмки) оригіналів документів доручити старшому оперуповноваженому в ОВС УБОЗ ГУМВС України в Дніпропетровській області підполковнику міліції Перцевому Андрію Юрійовичу.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий вказує на те , що посадові особи ЗАТ «Еколенд» у період 2010-2011 років, використовуючи документи з реквізитами ТОВ «Сервіс», шахрайським шляхом заволоділи нежитловим приміщенням, загальною площею близько 329 кв.м., розташованим за адресою: м. Дніпропетровськ вул. Титова 5, яке належить територіальній громаді м. Дніпропетровська в особі Дніпропетровської міської ради.

В ході проведення слідчих дій стало відомо, що між ЗАТ «Еколенд» та ТОВ «Сервіс» був укладений договір купівлі-продажу № 18/н від 17.12.2003 року нежитлового приміщення, розташованого за адресою: м. Дніпропетровськ вул. Титова 5, який нотаріально не завірявся, та складено акт прийому-передачі вказаного приміщення від 17.12.2003 року.

ЗАТ «Еколенд» використовуючи підробні документи звернулося до господарського суду Дніпропетровської області з позовом до ТОВ «Фактор Д.», яке мало на меті користуватися та розпоряджатися згаданим вище нежитловим приміщенням.

Рішенням господарського суду Дніпропетровської області № 13\197-10 від 25.08.2010 року право власності на даний об'єкт нерухомості визнано за ЗАТ «Еколенд» та 03.03.2011 року зареєстровано у КП «ДМБТІ».

11.03.2011 року згідно договору купівлі-продажу, посвідченого приватним нотаріусом Дніпропетровського міського нотаріального округу ОСОБА_4, ЗАТ «Еколенд» продало, а ТОВ «Гарі» купило нежитлове приміщення, розташоване за адресою: м. Дніпропетровськ вул. Титова 5.

З метою повного та всебічного проведення досудового слідства по кримінальному провадженню необхідно проведення судово-економічної експертизи, судово-почеркознавчої експертизи, для проведення яких необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у відділі реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців державної реєстраційної служби Дніпропетровського МУЮ за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. ім. газети «Правда», буд. 42, а саме реєстраційної справи ТОВ «Гарі» (ЄДРПОУ 21870863).

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити посилаючись на викладені у клопотанні обставини.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документів може дати розпорядження про можливість вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню в повному обсязі, оскільки документи на яких зауважує слідчий, відомості які у них містяться, мають значення для правильного вирішення справи, з'ясування всіх обставин кримінального провадження.

Клопотання про фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання слідчому судді не надходило і за ініціативою слідчого судді не здійснювалося, що відповідає вимогам ст. 107 КПК України .

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ :

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати старшому слідчому відділу розслідування ОВС та ЗУОГ і ЗО СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області Козар С.М. дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення (здійснення виїмки) оригіналів документів у відділі реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців державної реєстраційної служби Дніпропетровського МУЮ розташованого за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. ім. газети «Правда», 42, а саме реєстраційної справи ТОВ «Гарі» (ЄДРПОУ 21870863).

Проведення вилучення (здійснення виїмки) оригіналів документів доручити старшому оперуповноваженому в ОВС УБОЗ ГУМВС України в Дніпропетровській області підполковнику міліції Перцевому Андрію Юрійовичу.

Строк виконання ухвали по « 31» грудня 2013 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення20.12.2013
Оприлюднено30.12.2013
Номер документу36213765
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —202/38528/13-к

Ухвала від 20.12.2013

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Шклярук Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні