Постанова
від 26.03.2009 по справі 2-а-4951/08/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 березня 2009 року Справа № 2-а-4951/08/0970 м.Івано-Франківськ

Івано-Франківський окру жний адміністративний суд у складі:

Судді Басай О.В.

при секретарі Шовгенюк І.В.

за участю:

представника позивача: Ю хменка Д.М.;

представникавідповідача : Дем' янюк М.Д.;

прокурор: не з»явився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду адміністративну спра ву

за позовом: Заступника прокурора м. Івано-Франківсь ка в інтересах держави, яка че рез Міністерство праці та со ціальної політики України сп рямовує та координує діяльні сть Фонду соціального захист у інвалідів в особі Івано-Фра нківського обласного відділ ення Фонду соціального захис ту інваліді

до відповідача: ТзОВ «Ка рпатський стандарт»

простягнення адміні стративно-господарських сан кцій в сумі 6991, 30 грн та пені в су мі 338, 80 грн., -

встанови в:

Заступник прокур ора м.Івано-Франківська звер нувся в суд із адміністратив ним позовом в інтересах держ ави в особі Івано-Франківськ ого обласного відділення Фон ду соціального захисту інвал ідів до ТзОВ «Карпатський ст андарт» про стягнення адміні стративно-господарських сан кцій в сумі 6991, 30 грн та пені в су мі 338, 80 грн.

Представник позивач а позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Представник в ідповідача в судовому засіда нні проти позову заперечив з підстав, викладених у запере ченні на адміністративний по зов. Вважає вимоги позивача н еобґрунтованими та такими, щ о не підлягають до задоволен ня. Просить в позові відмовит и повністю.

Розглянувши позовн у заяву, вислухавши поясненн я представників позивача та відповідача, дослідивши пись мові докази, судом встановле но, що перевіркою, яка проводи лась спеціалістами Івано-Фра нківського обласного відділ ення Фонду соціального захис ту інвалідів встановлено, що відповідно до поданого Звіт у про зайнятість та працевла штування інвалідів за 2007 рік ТзОВ «Карпатський стандарт» , виходячи з чисельності прац івників 23 повинно було створи ти 1 робоче місце та працевлаш тувати на нього інваліда.

Частиною 1 ст. 19 Закон у України „Про основи соціал ьної захищеності інвалідів в Україні" для підприємств, уст анов, організацій, у тому числ і підприємств, організацій г ромадських організацій інва лідів, фізичних осіб (далі - ро ботодавці), які використовую ть найману працю, встановлен о норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі чотирьох відсоткі в середньооблікової чисельн ості штатних працівників обл ікового складу за рік, а якщо п рацює від 8 до 25 осіб - у кількос ті одного робочого місця.

Згідно із ч. 2 ст. 19 Зако ну роботодавці, які використ овують найману працю, самост ійно розраховують кількість робочих місць для працевлаш тування інвалідів відповідн о до нормативу, встановленог о частиною першою цієї статт і, а також самостійно здійсню ють працевлаштування інвалі дів, як це вимагає ч.3 ст. 19 Закон у.

Відповідно до вимо г ч.ч. 1, 2, 3 ст. 19 Закону України „Пр о основи соціальної захищено сті інвалідів в Україні" та п оданого Звіту про зайнятість та працевлаштування інвалі дів за 2007 рік ТзОВ «Карпатськи й стандарт», виходячи з чисел ьності працівників 41 повинно було створити 2 робочих місяц я та працевлаштувати на них і нвалідів Фактично, виходячи з даних звіту, при обчисленні згідно п.п. 3.3.1, 3.3.2, 3.3.3 Інструкції і з статистики чисельності пра цівника, яка затверджена Нак азом Державного комітету ста тистики №286 від 28.09.2005 року, у відп овідача не було працевлаштов ано жодної особи, якій за висн овком медико-соціальної експ ертної комісії встановлено і нвалідність. Таким чином, від повідач не виконав норматив по працевлаштуванню 1 інвалі да.

Відповідно до ч. 1 ст. 20 Закону України „Про основи с оціальної захищеності інвал ідів в Україні" та п.11 "Порядку с плати підприємствами (об"єдн аннями), установами, організа ціями штрафних санкцій до ві дділень Фонду України соціал ьного захисту інвалідів, аку муляції, обліку та використа ння цих коштів" роботодавці щ ороку до 15 квітня сплачують об ласним відділенням Фонду соц іального захисту інвалідів а дміністративно-господарськ і санкції, сума яких визначає ться в розмірі середньої річ ної заробітної плати на відп овідному підприємстві, устан ові, за кожне робоче місце, при значене для працевлаштуванн я інваліда і не зайняте інвал ідом.

Так, за невиконання нормативу по працевлаштуван ню 1 інваліда відповідачу нар ахована сума адміністративн о-господарських санкцій в ро змірі 6991,30 грн.

Однак, відповідач не перерахував на розрахункові рахунки Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалід ів вищевказані кошти, у зв»яз ку з цим, відповідно до вимог ч .2 ст. Закону України „Про осно ви соціальної захищеності ін валідів в Україні" за порушен ня термінів сплати адміністр ативно-господарських санкці й відповідачу нараховано пен ю в розмірі 338,80 грн.

Таким чином, сума заб оргованості по сплаті адміні стративно-господарських сан кцій за нестворені робочі мі сця для забезпечення працевл аштування інвалідів та пені становить 7338,10 грн.

Заборгованість відп овідача по сплаті адміністра тивно-господарських санкцій за нестворене робоче місце д ля забезпечення працевлашту вання 1 інваліда становить 7338, 10 грн., що підтверджуються мат еріалами справи, а саме: розра хунком суми позову (а.с.2), Звіто м про зайнятість та працевла штування інвалідів за 2007 рік (а .с.3), актом перевірки №119 від 08.08.2008 року (а.с.4).

Оскільки норматив ро бочих місць для працевлаштув ання інвалідів, передбачений ст. 19 Закону України “Про осно ви соціальної захищеності ін валідів в Україні” відповіда чем не дотриманий, суд вважає , що позов підлягає задоволен ню.

На підставі ст.124 Констит уції України, керуючись ст.ст .158-163, ст.167, 258 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задоволь нити повністю.

Стягнути зТзОВ «Ка рпатський стандарт», вул. Пет раша, 5, м. Яремче, Івано-Франків ська область, код ЄДРПОУ 33534727 на користь Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалід і, 76007, вул. Гуцульська, 9, м. Івано-Ф ранківськ, код ЄДРПОУ 13662300, р/р 3121 3230700002 в УДК м. Івано-Франківськ, М ФО 836014 адміністративно-господ арських санкцій в сумі 6991, 30 грн та пені в сумі 338, 80 грн.

Постанова набир ає законної сили в порядку вс тановленому ст.254 КАС України та може бути оскаржена до Льв івського апеляційного адмін істративного суду в порядку і строки, передбачені ст.186 КАС України.

Виконавчий лист вида ти після набрання постановою законної сили за заявою стор они на користь якої задоволе но позов.

Суддя О.В. Басай

Постанова в повному обся зі складена 31.03.2009 року.

Дата ухвалення рішення26.03.2009
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу3626095
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-4951/08/0970

Постанова від 26.03.2009

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні