Ухвала
від 19.12.2013 по справі 916/1005/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання банкрутом

"19" грудня 2013 р. Справа № 916/1005/13

За заявою товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ 30985907)

про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ 30985907).

Суддя Бахарєв Б.О.

Представники сторін:

Від кредиторів: ДПІ в Малиновському р-ні м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській обл. - Хаджи О.Г. (довіреність);

Від боржника: не з'явився;

Розпорядник майна: арбітражний керуючий Ковальчук О.М.

Суть спору: про банкрутство

Товариство з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" звернулось до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс", посилаючись на те, що задоволення вимог одного кредитора призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника перед іншими кредиторами.

Ухвалою від 16.04.2013р. заяву прийнято до розгляду, призначено до розгляду у підготовчому засіданні суду.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 22.05.2013 р. порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" зобов'язано товариство з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" подати до офіційних друкованих органах оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс".

Об'ява опублікована в газеті "Урядовий кур'єр", N 140, 06.08.2013 р.

Відповідно до п. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Протягом тридцяти днів з дня оприлюднення оголошення до господарського суду Одеської області з заявами про визнання кредитором товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" в порядку ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звернулась Державна податкова інспекція у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області з грошовими вимогами до боржника у сумі 507 203, 84 грн.

Відповідно до ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд зобов'язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Закону та Господарського процесуального кодексу України, про що виноситься ухвала, в якій зазначається дата розгляду заяви.

Боржником та розпорядником майна визнані вимоги кредиторів Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області з грошовими вимогами до боржника у сумі 507 203, 84 грн.

На виконання ухвали господарського суду Одеської області від 22.05.2013р. розпорядником майна боржника надано до господарського суду реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" та клопотання про його затвердження.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 05.12.2013р. затверджено реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю Тандем-Сервіс" у розмірах вимог до боржника з вказівкою черговості задоволення вимог.

До господарського суду та розпорядника майна пропозицій щодо санації (план санації) від фізичних осіб та (або) юридичних осіб, які бажали б взяти участь у санації боржника (інвестори) не надходило.

На виконання вимог ухвали господарського суду Одеської області від 05.12.2013 р. та ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядником майна проведені збори кредиторів, на яких обрано комітет кредиторів та прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання товариства з обмеженою відповідальністю Тандем-Сервіс" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, що підтверджується протоколом зборів комітету кредиторів від 18.12.2013р.

Відповідно до вимог ч. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках , передбачених цим Законом;

Відповідно до ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом. Під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Враховуючи викладені обставини, суд дослідивши майнові активи товариства з обмеженою відповідальністю Тандем-Сервіс" на предмет їх недостатності для задоволення конкурсних вимог кредиторів дійшов висновку, що боржник неспроможний відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше, як через застосування ліквідаційної процедури і вважає за необхідне визнати товариство з обмеженою відповідальністю Тандем-Сервіс" банкрутом, відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Ковальчука О.М.

Керуючись ст.ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати товариство з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ 30985907) банкрутом.

2. Відкрити відносно товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ 30985907) ліквідаційну процедуру.

3. Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ 30985907) призначити арбітражного керуючого Ковальчука Олега Миколайовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого від 28.02.2013р. № 345, ідентифікаційний номер 30985907).

4. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю.

5. Скасувати арешт, накладений на майно товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ 30985907), визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ 30985907). Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном боржника не допускається.

6. Вимоги за зобов'язаннями товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ 30985907), визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

7. Припинити повноваження органів управління товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ 30985907) щодо управління банкрутом та, розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

8. З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Повідомлення про визнання боржника. банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури мають містити:

- найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом;

- найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство;

- дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

- відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

9. Зобов'язати ліквідатора провести ліквідаційні заходи, передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та після завершення усіх розрахунків з кредиторами надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

10. Призначити розгляд справи в засіданні суду на 13.02.2014р. о 10:10.

Засідання суду відбудеться в приміщенні господарського суду Одеської області у каб. № 546 (тел. 307-980).

Примірник постанови надіслати: кредиторам, ліквідатору, державному реєстратору, відділу з питань банкрутства головного управління юстиції в Одеській області, 2 ДВС у Малиновському р-ні м. Одеси.

Суддя Бахарєв Б.О.

Дата ухвалення рішення19.12.2013
Оприлюднено25.12.2013
Номер документу36267477
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ 30985907).

Судовий реєстр по справі —916/1005/13

Ухвала від 12.08.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 24.06.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 10.06.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 15.05.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 20.03.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 06.03.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 13.02.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 19.12.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 05.12.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 21.11.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні