Постанова
від 23.12.2013 по справі 827/2936/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

cpg1251

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

23 грудня 2013 рокуСправа №827/2936/13-а

Суддя Окружного адміністративного суду міста Севастополя Гавура О.В., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України у Ленінському районі м.Севастополя до Державного підприємства "Науково-технологічний центр використання природних ресурсів шельфу" Національної академії наук України про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Севастополя звернулось до Окружного адміністративного суду міста Севастополя з позовною заявою до Державного підприємства "Науково-технологічний центр використання природних ресурсів шельфу" Національної Академії наук України" про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату пенсії, яка складає різницю між сумою пенсії, призначеної відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідачем порушено законодавство про наукову і науково-технічну діяльність щодо перерахування суми пенсії, обчисленої відповідно до інших законодавчих актів, а саме, за жовтень 2013 року такі перерахування відповідачем здійснені не були.

Позивач в судове засідання явку повноважного представника не забезпечив, про дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, надав заяву з проханням розглянути справу за відсутністю представника, на задоволенні позовних вимог наполягає.

Відповідач в судове засідання явку повноважного представника не забезпечив, про дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Про причини неприбуття в судове засідання або про поважність причин неприбуття, відповідач суд не повідомив, письмові заперечення проти позову з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються не надав.

Згідно з частиною шостої статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Суд, встановивши обставини у справі, дослідивши докази, вважає позов таким, що підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до статті 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до статті 24 Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", різниця між сумою пенсії, призначеної за цим Законом, та сумою пенсії, обчисленої відповідно до інших законодавчих актів, на яку має право науковий працівник, фінансується:

- для наукових (науково-педагогічних) працівників державних бюджетних наукових установ, організацій та вищих навчальних закладів III - IV рівнів акредитації - за рахунок коштів державного бюджету;

- для наукових (науково-педагогічних) працівників інших державних підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів III - IV рівнів акредитації - за рахунок коштів цих підприємств, установ, організацій та закладів, а також коштів державного бюджету в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. При цьому за рахунок коштів державного бюджету науковим (науково-педагогічним) працівникам оплачується з розрахунку на одну особу 50 відсотків різниці пенсії, призначеної за цим Законом;

- для наукових (науково-педагогічних) працівників недержавних наукових установ, організацій та вищих навчальних закладів III - IV рівнів акредитації - за рахунок коштів цих установ, організацій та закладів.

Згідно з частиною другою Порядку фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам державних позабюджетних підприємств, установ, організацій і вищих навчальних закладів III - IV рівнів акредитації відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", і сумою пенсії, обчисленої відповідно до інших законодавчих актів, на яку мають право зазначені особи, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2004 р. № 372, за рахунок засобів державного бюджету фінансується 50% різниці в розмірі пенсії наукових (науково-педагогічних) працівників державних не бюджетних підприємств, установ, і організацій і вищих навчальних закладів III - IV рівнів акредитації в розрахунку на одну особу. Інша частина фінансується за рахунок коштів цих підприємств, установ, організацій і закладів.

Частиною третьою вказаного Порядку передбачено, що фінансування різниці у розмірі пенсії осіб, які мають науковий стаж роботи на кількох підприємствах, в установах, організаціях та вищих навчальних закладах III - IV рівнів акредитації незалежно від форми власності та фінансування, здійснюється пропорційно зарахованому для призначення пенсії науковому стажу роботи за рахунок джерел фінансування, визначених законодавством для відповідних підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів III - IV рівнів акредитації.

Відповідно до частини п'ятої зазначеного Порядку, розмір витрат на фінансування різниці в розмірі пенсій за рахунок коштів державних не бюджетних підприємств, установ, організацій і вищих навчальних закладів III -IV рівнів акредитації визначається в розрахунку на рік органами Пенсійного фонду до 20 січня поточного року і протягом 10 днів із дня призначень пенсії відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", про що відповідному підприємству, установі, організації направляється повідомлення за затвердженою формою.

Згідно з абзацом 2 пункту 5 Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2004 р. № 372 зазначені підприємства, установи, організації та заклади самостійно визначають суму, що підлягає до сплати у розрахунку на місяць, та щомісяця до 25 числа перераховують органу Пенсійного фонду за своїм місцезнаходженням відповідні кошти для фінансування різниці у розмірі пенсії, призначеної у минулому та поточному роках.

Судом встановлено, що позивачем на адресу відповідача направлено повідомлення про суму витрат на фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", і сумою пенсії, обчисленої відповідно до інших законодавчих актів, № 3722/3/03-30 від 16.05.2013, № 8045/2/03-30 від 16.10.2013 року на суму відшкодування за жовтень 2013 року у розмірі 445,42 грн.

Доказів сплати вказаної заборгованості відповідач суду не надав.

За таких обставин позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись статями 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в:

1. Адміністративний позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Державного підприємства "Науково-технологічний центр використання природних ресурсів шельфу" Національної Академії наук України"(99011, м. Севастополь, вул. Леніна, 28, ідентифікаційний код 16500199, відомості про рахунки в установах банків відсутні) на користь Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі міста Севастополя (99011, м. Севастополь, вул. Карантинна, б. 16, ідентифікаційний код 22274991) заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, за жовтень 2013 року у розмірі 445,42 грн. (чотириста сорок п'ять грн. 42 коп.) на р/р 25606301351733 в ТВБВ № 10011/0267 філії Кримського республіканського управління АТ "Ощадбанк", МФО 324805.

Постанова набирає законної сили у порядку та строки відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів з дня отримання копії постанови за правилами, встановленими статтями 185 - 187 Кодексу адміністративного судочинства України. Якщо суб'єкта владних повноважень було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя О.В. Гавура

Дата ухвалення рішення23.12.2013
Оприлюднено27.12.2013
Номер документу36276219
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —827/2936/13-а

Постанова від 23.12.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Гавура О.В.

Ухвала від 28.11.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Гавура О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні