Ухвала
від 24.12.2013 по справі 910/25031/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98


УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

24.12.13 Справа № 910/25031/13.

Суддя: Любченко М.О.

Розглянувши матеріали справи за позовом: Ракітіної Валентини Іванівни, м.Київ

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Панорама», м.Київ

про визнання недійсним рішення зборів учасників

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Ракітіна Валентина Іванівна, м.Київ звернулась до господарського суду міста Києва із позовом до відповідача, Товариства з обмеженою відповідальністю «Панорама», м.Київ про визнання недійсними рішення загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «Панорама», м.Київ, яке оформлено протоколом від 28.01.2013р.

За висновками суду, позов подано з додержанням вимог, викладених в статтях 54-57 ГПК України і додані до нього матеріали є достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Згідно із ст.27 Господарського процесуального кодексу України, якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Враховуючи, що відповідно до статуту Товариства з обмеженою відповідальністю «Панорама» в редакції станом на 2013р. до складу учасників товариства входили позивач, а також Шаповал Наталя Олексіївна, суд дійшов висновку, що рішення по справі може вплинути на права та обов'язки Шаповал Наталії Олексіївни, що у відповідності до ст.27 Господарського процесуального кодексу України є підставою для залучення вказаної особи до участі у розгляді справи в якості третьої особи 1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Одночасно, враховуючи предмет позовних вимог, приймаючи до уваги, що відповідно до наявних у матеріалах справи документів спадкоємцем Шаповал Сергія Володимировича є Шаповал Наталія Митрофанівна, за висновками суду, рішення по справі може вплинути на права та обов'язки зазначеної фізичної особи, внаслідок чого Шаповал Наталія Митрофанівна підлягає залученню до участі у розгляді справи в якості третьої особи 2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Таким чином, керуючись ст.ст.27, 38, 61, 64, 65 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі №910/25031/13.

Судове засідання призначити на 22.01.14р. о 14:14год ., яке відбудеться у приміщенні господарського суду м.Києва за адресою: м.Київ, вул.Б.Хмельницького, 44-Б, зал №13.

2. Залучити до участі у розгляді справи в якості третьої особи 1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Шаповал Наталю Олексіївну.

3. Залучити до участі у розгляді справи в якості третьої особи 2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Шаповал Наталю Митрофанівну.

4. Зобов'язати сторони надати довідки з обслуговуючих банків про наявність відкритих рахунків та їх реквізити.

5. Зобов'язати позивача направити копію позовної заяви з додатками на адресу третіх осіб та докази направлення представити суду; надати власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та не має рішення цих органів з такого спору; докази порушення прав та охоронюваних законом інтересів позивача внаслідок прийняття загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «Панорама» рішення, яке оформлене протоколом від 28.01.2013р.; оригінали (для огляду судом) та належним чином засвідчені копії доданих до позовної заяви документів.

6. Зобов'язати позивача та третіх осіб надати документи, що посвідчують особу (оригінал для огляду та належним чином засвідчену копію паспорту), та належним чином засвідчені копіі ідентифікаційного коду.

7. Зобов'язати відповідача на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування надати суду оригінали (для огляду) і належно засвідчені копії правоустановчих документів; відзив на позовну заяву, докази, що підтверджують направлення відзиву позивачу; статут Товариства з обмеженою відповідальністю «Панорама» в редакції станом на 28.01.2013р. та на час розгляду справи; докази повідомлення позивача про проведення 28.01.2013р. загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «Панорама»; всі документи, на підставі яких 28.01.2013р. були проведені загальні збори учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «Панорама» та прийняте спірне рішення; всі документи, які були складені Товариством з обмеженою відповідальністю «Панорама» у зв'язку зі смертю Шаповал Сергія Володимировича.

8. Зобов'язати третіх осіб надати суду документально підтверджені письмові пояснення по суті спору; заяву Шаповал Наталії Митрофанівни від 25.01.2013р. про відмову у вступ до господарського товариства.

9. Зобов'язати Головне управління юстиції у м.Києві в особі відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в Дніпровському районі надати суду реєстраційну справу Товариства з обмеженою відповідальністю «Панорама» (ЄДРПОУ 22914025).

10. Всі витребувані матеріали надати до суду з відповідно оформленими супровідними листами до 17.01.2014р.

11. Зобов'язати учасників судового процесу забезпечити явку у судове засідання представника з документами, що посвідчують його особу та повноваження.

12. Явка в засідання суду представників сторін (позивача, відповідача) та третіх осіб є обов 'язковою.

13. Роз'яснити сторонам, що за ненадання у встановлений строк витребуваних господарським судом матеріалів, а також за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, з винної особи стягується штраф у розмірі до 1700 грн. (п.5 ст.83 Господарського процесуального кодексу України).

Суддя Любченко М.О.

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Інформацію щодо руху справи можна отримати в інформаційному центрі господарського суду міста Києва по тел.284-18-98 та на інформаційному сайті http://www.reyestr.court.gov.ua .

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення24.12.2013
Оприлюднено26.12.2013
Номер документу36337184
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/25031/13

Ухвала від 23.04.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 24.12.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні