Ухвала
від 26.12.2013 по справі 712/16952/13-к
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/16952/13-к

Провадження № 1-кс/712/6198/13

У К Р А Ї Н А

СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРКАСИ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

« 23» грудня 2013 року слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси Орленко В.В., при секретарі Гусак І.Ю., за участю прокурора відділу прокуратури Черкаської області юриста 2-го класу Кропиви В.В., розглянувши клопотання старшого слідчого СВ УСБУ в Черкаській області майора юстиції Глембоцького Д.М. про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться в ТОВ «Черкаси-Мегастрой» (код ЄДРПОУ № 34997586), перевіривши надані матеріали, заслухавши думку прокурора, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ УСБУ в Черкаській області майор юстиції Глембоцький Д.М. звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів. Клопотання мотивує тим, протягом 2011 - 2012 років ЗАТ «Скарабей» (ТОВ «Скарабей+») (код за ЄРДПОУ № 35026677) проводило роботи на об'єкті «Ліквідація ДВАТ «Шахтоуправління «Ватутінське», замовником яких було державне підприємство «Центрально-Західна Компанія «Вуглеторфреструктуризація». Згідно висновку будівельного дослідження ТОВ «Контакт-сервіс» №31/1/Буд від 20.06.2013, під час виконання робіт на об'єкті «Ліквідація ДВАТ «Шахтоуправління «Ватутінське» ТОВ «Скарабей+» завищило вартість цих робіт на суму 432939,17 грн.. У ході проведення обшуку у офісному приміщенні ТОВ «Скарабей+» вилучено документи щодо виконання товариством з обмеженою відповідальністю (далі - ТОВ) «Черкаси-Мегастрой» (код ЄДРПОУ № 34997586) робіт згідно проекту ліквідації ТЕЦ «Юрківська» ДВАТ «Шахтоуправління «Ватутінське» (договори підряду, акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в, довідки про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3, кошторисна документація, платіжні доручення щодо перерахування коштів з розрахункового рахунку ЗАТ Скарабей (ТОВ «Скарабей+») на розрахунковий рахунок вказаного товариства).

З огляду на викладене, з метою повного, всебічного, неупередженого та об'єктивного розслідування кримінального правопорушення, встановлення істини і викриття винних у вказаному кримінальному провадженні, виникла необхідність в отриманні на ТОВ «Черкаси-Мегастрой» документів, з приводу виконання вказаним товариством робіт на об'єкті «Ліквідація ДВАТ «Шахтоуправління «Ватутінське», а саме - договорів на проведення робіт (додаткових договорів у разі їх наявності), актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2в та додатків до них, довідок форми КБ-3, платіжних доручень про перерахування коштів з розрахункових рахунків ЗАТ «Скарабей» (ТОВ «Скарабей+») на рахунки ТОВ «Черкаси-Мегастрой» у 2011-2012 роках, копій установчих документів даного товариства та інших документів щодо взаємовідносин ЗАТ «Скарабей» (ТОВ «Скарабей+») з ТОВ «Черкаси-Мегастрой», з можливістю їх вилучення.

Враховуючи, що зазначені вище документи містять інформацію, яка має суттєве значення для виявлення важливих обставин у кримінальному провадженні № 22013250000000038, а саме встановлення обставин виготовлення і підписання вказаних вище фінансово-господарських документів ТОВ «Черкаси-Мегастрой» та прийняття робіт і перерахування коштів ЗАТ «Скарабей» (ТОВ «Скарабей+»), а також, оскільки, у відповідності до матеріалів кримінального провадження, встановлені тісні зв'язки між даними документами та посадовими особами ТОВ «Черкаси-Мегастрой» і, та останніми у зв'язку з цим можуть бути спотворені або знищені вказані дані, та те, що іншим способом без цієї інформації довести обставини вчинення кримінального правопорушення не виявляється за можливе, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, суд ухвалив рішення як про задоволення цього клопотання, так і про розгляд його у відсутність представників ТОВ «Черкаси-Мегастрой».

Керуючись ст.ст. 162, 163, 164 КПК України слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого слідчого відділу УСБУ в Черкаській області майора юстиції Глембоцького Д.М. про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати слідчим слідчого відділу УСБУ в Черкаській області тимчасовий доступ із подальшим вилученням до речей і документів, які знаходяться в ТОВ «Черкаси-Мегастрой» (код ЄДРПОУ № 34997586), а саме - договорів на проведення робіт (додаткових договорів у разі їх наявності), актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2в та додатків до них, довідок форми КБ-3, платіжних доручень про перерахування коштів з розрахункових рахунків ЗАТ «Скарабей» (ТОВ «Скарабей+») на рахунки ТОВ «Черкаси-Мегастрой» у 2011-2012 роках, копій установчих документів даного товариства та інших документів щодо взаємовідносин ЗАТ «Скарабей» (ТОВ «Скарабей+») з ТОВ «Черкаси-Мегастрой».

У разі невиконання даної ухвали посадовими особами ТОВ «Черкаси-Мегастрой», щодо них можуть настати наслідки, передбачені ст. 166 КПК України.

Виконання даної ухвали покласти на слідчих слідчого відділу УСБУ в Черкаській області майора юстиції Глембоцького Д.М., капітана юстиції Ткачука С.С., капітана юстиції Водяника А.С., капітана юстиції Берези Є.В. та старшого лейтенанта юстиції Глембоцького А.М.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 5 днів з моменту її проголошення і діє 30 діб із моменту її проголошення.

Слідчий суддя

Соснівського районного суду м. Черкаси В.В. Орленко

Ухвала мені пред'явлена, копію даної ухвали отримав (-ла)

___


201_ року
/
/

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення26.12.2013
Оприлюднено16.01.2014
Номер документу36353744
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —712/16952/13-к

Ухвала від 26.12.2013

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Орленко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні