Постанова
від 24.12.2013 по справі 827/3094/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

24 грудня 2013 року Справа №827/3094/13-а

Окружний адміністративний суд міста Севастополя у складі:

головуючого судді Шаповала І.І., при секретарі судового засідання Пономарьової І.В, за участю представника позивача Смаілової З.А., представників відповідача Станіславської П. М., Будика К.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Головного управління Держсанепідслужби у м. Севастополі до Товариства з обмеженою відповідальністю "Цар Хліб", Керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "Цар Хліб" Андріяс Орест Ілліч про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,

ВСТАНОВИВ:

12.12.2013р. Головне управління Держсанепідслужби у м. Севастополі звернулося до суду з вказаним позовом, в якому просило:

1) Застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до ТОВ «ЦАР ХЛІБ», вул. Токарева, 2-в, м. Севастополь, 99003, ЄДРПОУ 32496670, та до керівника Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦАР ХЛІБ» Андріяса Ореста Ілліча, вул. Токарева, 2-в, м. Севастополь, 99003, а саме: тимчасово заборонити експлуатацію кондитерського цеху Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦАР ХЛІБ» до усунення порушень, встановлених в акті перевірки дотримання санітарного законодавства від 10.12.2013 року.

2) Зобов'язати ТОВ «ЦАР ХЛІБ», вул. Токарева, 2-в, м. Севастополь, 99003, ЄДРПОУ 32496670, та керівника Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦАР ХЛІБ» Андріяса Ореста Ілліча, вул. Токарева, 2-в, м. Севастополь, 99003, тимчасово припинити експлуатацію кондитерського цеху Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦАР ХЛІБ» до усунення порушень, встановлених в акті перевірки дотримання санітарного законодавства від 10.12.2013 року.

В суді представник позивача підтримав вимоги у повному обсязі з підстав, викладених у позові (а.с. 3-10). Представники відповідача позовом не визнали з підстав, викладених у запереченнях(а.с. 36-44). Дослідивши з матеріали справи, заслухавши представників сторін, суд дійшов до наступних висновків.

Як вбачається з матеріалів справи 10.12.2013 року позивачем було проведено позапланову перевірку дотримання вимог санітарного законодавства України в кондитерському цеху ТОВ «Цар Хліб», розташованому за адресою вул. Токарева, 2-В в м. Севастополі, за результатами якого був складений Акт від 10.12.2013р., в якому виявлені певні порушення - 10 пунктів (а.с. 11).

В судове засідання представники відповідача надали належні документальні докази того, що зазначені в Акті недоліки були усунені (а.с.45-75), але представник позивача надав суду результати аналізів продукції кондитерського цеху та 2 робітників, які свідчать про те, що у робітників кондитерського цеху Фролової та Губаревої виявлений стафілокок (а.с.104-106), а в 60% зразків продукції виявлені стафілокок, бактеріальне забруднення та кишкова палочка (а.с.101-106). Про результати аналізів відповідач був повідомлений факсом 20.12.2013р.(а.с.100).

Суд вважає, що при наявності таких аналізів доводи представника позивача, викладені у позові, заслуговують уваги. Представники відповідача в суді пояснили, що за браком часу робітники кондитерського цеху Фролова та Губарева ще не пройшли відповідне лікування і підприємство не здійснили ще одне обстеження продукції, тому на час розгляду справи не має можливості надали суду доказів того, що після усунення недоліків продукція кондитерського цеху відповідає санітарним нормам, а робітники Фролова та Губарева пройшли відповідне лікування, тобто результатів відповідних аналізів у відповідача поки не має. Суд вважає, що до отримання відповідачем результатів таких аналізів та результатів лікування робітників Фролової та Губаревої, експлуатацію кондитерського цеху слід тимчасово заборонити, оскільки існує серйозна загроза здоров'ю населення.

Щодо позовних вимог про зобов'язання ТОВ «ЦАР ХЛІБ» та його керівника Андріяса О.І. тимчасово припинити експлуатацію кондитерського цеху до усунення порушень, встановлених в акті перевірки від 10.12.2013 року , суд вважає ці вимоги зайвими і не підлягаючими задоволенню, оскільки судом вирішене питання про заборону експлуатації кондитерського цеху ТОВ «ЦАР ХЛІБ» в цілому.

З врахуванням зазначеного, оцінюючи у сукупності встановлені обставини та перевівши наявні в матеріалах справи докази, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст.158-163, 183 2 КАС України, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Адміністративний позов задовольнити частково.

2. Застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до ТОВ «ЦАР ХЛІБ» та до керівника ТОВ «ЦАР ХЛІБ» Андріяса Ореста Ілліча, а саме: тимчасово заборонити експлуатацію кондитерського цеху Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦАР ХЛІБ», розташованого за адресою вул. Токарева, 2-В в м.Севастополі до отримання результатів аналізів, підтверджуючих, що продукція кондитерського цеху ТОВ «ЦАР ХЛІБ» відповідає санітарним нормам, а робітники цього цеху Фролова та Губарева пройшли відповідне лікування від стафілококу.

3. В решті позовних вимог відмовити.

Постанова підлягає негайному виконанню і може бути оскаржена у строки і порядку, встановленими частиною восьмою статті 183 2 , частинами першою, другою статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

Суддя І.І. Шаповал.

Дата ухвалення рішення24.12.2013
Оприлюднено27.12.2013
Номер документу36356603
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —827/3094/13-а

Постанова від 24.12.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Шаповал І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні