Ухвала
від 16.12.2013 по справі 200/7926/13-ц
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа №200/7926/13ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 грудня 2013 року Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська

у складі: головуючого - судді Шевцової Т.В.

при секретарі - Мар'єнко К.В.

за участі представника відповідача2 - ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Дніпропетровську цивільну справу за позовом Фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 до ОСОБА_3, Товариства з обмеженою відповідальністю «Енігма Терра» про стягнення боргу,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська знаходилася вищевказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 18 червня 2013 року по справі вжито заходи забезпечення позову, а саме: до вирішення спору по суті заборонено Департаменту державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб підприємців Харківської міської ради вчиняти будь-які дії щодо ТОВ «Енігма Терра», заборонено відчуження будь-кому в будь-який спосіб житлового будинку АДРЕСА_1, в межах суми позову 980 000,46 грн.

У відповідності до ухвали Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська від 09 вересня 2013 року задоволено заяву про скасування заходів забезпечення позову та скасовано заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська від 18 червня 2013 року.

Ухвалою Апеляційного суду Дніпропетровської області від 21 листопада 2013 року ухвалу Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська від 09 вересня 2013 року скасовано та передано це питання на новий розгляд до суду першої інстанції.

Ухвалою Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська від 12 грудня 2013 року позовні вимоги залишено без розгляду у зв'язку з повторною неявкою позивача.

09 вересня 2013 року до суду надійшла заява представника відповідача про скасування заходів забезпечення позову, в якій посилається на те, що заходи забезпечення позову вжиті відносно нерухомого майна, яке не належить відповідачу, предмет позову не стосується нерухомого майна, окрім того, заборона вчинення реєстраційних дій відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «Енігма Терра» є безпідставною, відноситься до втручання у господарську діяльність юридичної особи, оскільки порушення прав позивача не доведено, вимоги його не обґрунтовані.

В судовому засіданні представник відповідача2 просив скасувати вжитті заходи забезпечення позову, як такі, що унеможливлюють ведення господарської діяльності ТОВ «Енігма Терра», сплату податків та зборів, виплату заробітної плати, також послався на те, що у власності ТОВ «Енігма Терра» обтяжене нерухоме майно ніколи не перебувало.

Відповідно до ч. 3 ст. 151 ЦПК України забезпечення позову допускається у будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

У відповідності до положень п.1, п.2 ч.1, ч.ч.2, 3 ст. 152 ЦПК України позов забезпечується накладенням арешту на майно або грошові кошти, що належать відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб, забороною вчиняти певні дії. Суд може застосувати кілька видів забезпечення позову, види забезпечення повинні бути співмірними із заявленими вимогами.

Відповідно до ч.6 ст.154 ЦПК України якщо у задоволенні позову було відмовлено, провадження у справі закрито або заяву залишено без розгляду, вжиті заходи забезпечення позову застосовуються до набрання судовим рішенням законної сили. Проте суд може одночасно з ухваленням судового рішення постановити ухвалу про скасування заходів забезпечення позову.

Дослідивши матеріали справи, зважаючи на те, що позовні вимоги залишені без розгляду, справа знаходилась в провадженні суду з 18.06.2013 року, при цьому позивач систематично не з'являвся в судові засідання, відповідач2 заперечує факт спірних відносин між сторонами, суд доходить висновку, що необхідності у вжитті заходів забезпечення позову не має, а тому вжитті заходи забезпечення позову підлягають скасуванню.

На підставі викладеного, керуючись ст.154 ЦК України, суд -

У Х В А Л И В:

Заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Бабушкнського районного суду м.Дніпропетровська від 18 червня 2013 року - скасувати.

Заборону Департаменту державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб підприємців Харківської міської ради вчиняти будь-які дії щодо ТОВ «Енігма Терра» - зняти.

Заборону відчуження будь-кому в будь-який спосіб житлового будинку АДРЕСА_1, в межах суми позову 980 000,46 грн. - зняти.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Т.В.Шевцова

Дата ухвалення рішення16.12.2013
Оприлюднено28.12.2013
Номер документу36360759
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення боргу

Судовий реєстр по справі —200/7926/13-ц

Ухвала від 12.08.2013

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

Ухвала від 16.12.2013

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

Ухвала від 16.12.2013

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

Ухвала від 18.06.2013

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

Ухвала від 25.06.2013

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

Ухвала від 18.06.2013

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні