Ухвала
від 09.12.2013 по справі 208/9649/13-к
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/9649/13-к

№ провадження 1-кс/208/2321/13

УХВАЛА

Іменем України

09 грудня 2013 р. м. Дніпродзержинськ

Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області

у складі: слідчого судді Гібалюк Т.Я.

при секретарі Бардадим О.В.

за участю слідчого СВ Заводського РВ Дніпродзержинського МУ Петрушевского Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до документів, -

в с т а н о в и в:

Слідчий Петрушевський Д.В. звернувся з клопотанням про надання тимчасового доступу до реєстраційної справи TOB «Аксіома» код ЄДРПОУ 32816110, та на отримання копій документів, які входять до реєстраційної справи TOB «Аксіома» код ЄДРПОУ 32816110, що перебувають у володінні Реєстраційної служби Дніпродзержинського міського управління юстиції, розташованої за адресою Дніпропетровська область, м. Дніпродзержинськ, вул. Арсенічева, 64.

Клопотання мотивує тим, що 18.05.2013 року до Заводського РВ Дніпродзержинського МУ з заявою про злочин звернулась гр. ОСОБА_2, в якій зазначила, що в період часу з листопада 2010 року по жовтень 2011 року службові особи ТОВ «Холдингова компанія «Наш час» (код ЄДРПОУ 32816110) під час виконання будівельно-монтажних робіт за рахунок субвенцій з державного бюджету, у корисливих цілях, шляхом зловживання своїм службовим становищем, що виразилося в умисному завищенні вартості виконання підрядних робіт, заволоділи бюджетними коштами у загальній сумі 707 918,94 гривень, які в подальшому з метою легалізації (відмивання) грошових коштів отриманих злочинним шляхом, а також приховування злочину частково перерахували на поточні рахунки TOB «Аксіома» (код ЄДРПОУ 20251135) на підставі складених фіктивних договорів.

18.10.2010 за результатами проведених торгів, між Менжинською сільською радою (Замовник), в особі сільського голови ОСОБА_3 та ТОВ «Холдингова компанія «Наш час» (Виконавець), в особі директора ОСОБА_4 був укладений договір №б/д про закупівлю товарів (робіт або послуг) за державні кошти, а саме виконання робіт по об'єкту «Розвідні водопровідні мережі (ІІ черга) с. Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області». Сума договору на виконання робіт з будівництва складає 6 930 008,40 грн.

За результатами проведеної ревізії фінансово-господарської діяльності, фахівцями Південно-західного об'єднаного контрольно-ревізійного відділу м. Нікополя у Дніпропетровській області складений акт №970-19/37 від 21.12.2011, згідно якого, в наслідок внесення до офіційних документів (акти ф.КБ-2в) завідомо неправдивих відомостей, службові особи ТОВ «Холдингова компанія «Наш час» зловживаючи службовим становищем зависили вартість будівельних матеріалів на суму 472 027,18 грн., а також зависили витрати на відрядження на суму 122 062,22 грн.

Крім того було встановлено, що службові особи ТОВ «Холдингова компанія «Наш час» шляхом внесення до офіційних документів (акти ф.КБ-2в) завідомо неправдивих відомостей зависили суму загальновиробничих витрат в частині перерахування внесків до державних цільових фондів та єдиного внеску до Пенсійного фонду України за період часу з листопада 2010 року по вересень 2011 року, на суму 195 293,78 грн.

Під час проведення ревізії, шляхом коригування вартості виконаних робіт на суму будівельних матеріалів в акті приймання виконаних робіт (ф.КБ-2в) за листопад 2011 року, збитки в сумі 115 247,47 грн. були відшкодовані.

Так, службові особи ТОВ «Холдингова компанія «Наш час» по договору №б/д від 18.10.2010 про закупівлю товарів (робіт або послуг) за державні кошти, а саме виконання робіт по об'єкту «Розвідні водопровідні мережі (ІІ черга) с. Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області», діючи умисно, в особистих інтересах, зловживаючи своїм службовим становищем в супереч інтересам служби, в період часу листопада 2010 року по жовтень 2011 року, заподіяли інтересам держави шкоду на загальну суму 707 918,94 грн.

Запитом до Управління технагляду Держсільгоспінспекції в Дніпропетровській області встановлено, що на момент укладення договору між Менжинською сільською радою (Замовник), в особі сільського голови ОСОБА_3 та ТОВ «Холдингова компанія «Наш час» (Виконавець), в особі директора ОСОБА_4, про закупівлю товарів (робіт або послуг) за державні кошти, а саме виконання робіт по об'єкту «Розвідні водопровідні мережі (ІІ черга) с. Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області», ТОВ «Холдингова компанія «Наш час» не мало на своєму балансі техніки необхідної для виконання цих робіт, в зв'язку з викладеним між ТОВ «Холдингова компанія «Наш час» та ТОВ «Аксіома» ЄДРПОУ 20251135 01.11.2010 було укладено договір на виконання підрядних робіт, предметом якого є виконання ТОВ «Аксіома» земельних робіт автомеханізмами, тобто з огляду на цей договір ТОВ «Аксіома» виступає субпідрядником по договору укладеному між Менжинською сільською радою (Замовник), в особі сільського голови ОСОБА_3 та ТОВ «Холдингова компанія «Наш час» (Виконавець), в особі директора ОСОБА_4, про закупівлю товарів (робіт або послуг) за державні кошти, а саме виконання робіт по об'єкту «Розвідні водопровідні мережі (ІІ черга) с. Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області», однак в акті №-1 приймання виконаних будівельних робіт за листопад 2010 року, не вказано жодного субпідрядника, а лише підрядника ТОВ «Холдингова компанія «Наш час», при цьому в пунктах 1/1,2/4, 3/5, 4/7, 5/8, 6/9, 7/10, 8/11, 9/12, зазначеного акту вказано саме виконання земельних робіт

З огляду на викладене виходить, що роботи по договору «Наш час» та ТОВ «Аксіома» ЄДРПОУ 20251135 01.11.2010 на виконання підрядних робіт, предметом якого є виконання ТОВ «Аксіома» земельних робіт автомеханізмами, не виконувалися тому, що не прийняті замовником робіт (Менжинською сільською радою) в установленому порядку.

З огляду на викладене, під час досудового розслідування по кримінальному провадженню, виникла необхідність у вилученні реєстраційної справи TOB «Аксіома».

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Суд, вислухавши слідчого, вивчивши клопотання, матеріали додані до клопотання,

вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до положень ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідальної фізичної особи або юридичної особи, 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Суд враховуючи, що та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно надати тимчасовий доступ до речей і документів та можливість вилучення копій документів, які входять до реєстраційної справи TOB «Аксіома» код ЄДРПОУ 32816110, які перебувають у володінні Реєстраційної служби Дніпродзержинського міського управління юстиції, розташованої за адресою Дніпропетровська область, м. Дніпродзержинськ, вул. Арсенічева, 64.

Керуючись ст. 163, 164 КПК України,

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Заводського РВ Дніпродзержинського МУ Петрушевському Д.В.,-

тимчасовий доступ до реєстраційної справи TOB «Аксіома» код ЄДРПОУ 32816110, та отримання копій документів, які входять до реєстраційної справи TOB «Аксіома» код ЄДРПОУ 32816110, що перебувають у володінні Реєстраційної служби Дніпродзержинського міського управління юстиції, розташованої за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпродзержинськ, вул. Арсенічева, 64.

Попередити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала складена у двох примірниках. Оригінал ухвали та її копія вручається особі, яка звернулася з клопотанням. Другий примірник ухвали залишений в судовій справі № 208/9649/13-к.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Гібалюк Т. Я.

Дата ухвалення рішення09.12.2013
Оприлюднено10.01.2014
Номер документу36361412
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —208/9649/13-к

Ухвала від 09.12.2013

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Гібалюк Т. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні