Ухвала
від 19.09.2013 по справі 372/4405/13-к
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/4405/13-к

Провадження 1-кс-329/13

ухвала

іменем України

19 вересня 2013 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області Мора О.М.,

при секретарі судового засідання Орел І.О.,

за участю сторони кримінального провадження - слідчого СВ Обухівського РВ ГУ МВС України в Київській області Назаренко А.С.,

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання слідчого СВ Обухівського РВ ГУ МВС України в Київській області Назаренко А.С. про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення,

В С Т А Н О В И В:

Cлідчий СВ Обухівського РВ ГУ МВС України в Київській області Назаренко А.С. звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні №42013110130000012 від 29 серпня 2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.239-2 КК України, яке погоджено старшим прокурором Київської міжрайонної екологічної прокуратури Дніпровської екологічної прокуратури Молованюк А.В.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що ним здійснюється досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, яке внесене 29 серпня 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.239-2 КК України. Слідчий посилається на те, що перевіркою встановлено, що ПП "ВКФ ЛАН" на замовлення ТОВ "Дніпро Надра" проводяться роботи щодо розчищення та днопоглиблення ділянок Канівського водосховища в районі дельти р. Стугна, при цьому ТОВ "Дніпро-Надра" без наявності спеціального дозволу на використання надр реалізується видобутий річковий пісок за договорами купівлі-продажу ряду юридичних осіб.

З метою встановлення осіб, що причетні до незаконної діяльності ТОВ «Дніпро-Надра» (код ЄДРПОУ 35017196), пов'язаної знезаконним видобутком піску в районі дельти р. Стугна, з метою підтвердження фактів надходження грошових коштів на рахунки зазначеногоТовариства, встановлення їх джерела та напрямку руху, виникла необхідність у наданні тимчасового доступу та вилученні документів у ВАТ «Астра Банк»(МФО 380548), що розташований за адресою: м. Київ, пр. Героїв Сталінграда, 16-В,по відкриттю та обслуговуванню розрахункового рахункуТОВ «Дніпро-Надра» (код ЄДРПОУ 35017196) № 26009001362201.

Відомості, які містяться у зазначених документах нададуть можливість встановити дійсні об'єми видобутого піску, осіб, які причетні до незаконного видобутку та послідуючої реалізації піску, джерела походження та подальший рух грошових коштів по рахунку зазначеного підприємства та використати їх як доказ незаконної діяльності ТОВ «Дніпро-Надра» (код ЄДРПОУ 35017196), іншими способами довести зазначені обставини неможливо.

У зв'язку з викладеним, з метою притягнення винних до відповідальності, встановлення фактів руху грошових коштів, є необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів і їх вилученніу Промислово-будівельній групі«Ковальська» (ЄДРПОУ №34770377), яка розташована за адресою: м.Київ, вул. Панаса Мирного, 4, що стосуються фінансово-господарської діяльності Промислово-будівельною групою «Ковальська» (ЄДРПОУ №34770377) та ТОВ «Дніпро-Надра» (код ЄДРПОУ №35017196)в тому числі, пов'язаної з добуванням, транспортуванням, зберіганням та реалізацією річкового (піщаного) ґрунту (піску), у період з 01.01.2013 по теперішній час.

Беручи до уваги вищевикладене та те, що ТОВ «Дніпро-Надра» (код ЄДРПОУ 35017196), може займатися незаконною діяльністю, є підстави вважати, що посадові у Промислово-будівельній групі «Ковальська» (ЄДРПОУ №34770377), можуть попередити зацікавлених осіб зазначеного Товариства про отримання тимчасового доступу до інформації про їх незаконну діяльність, що може призвести до внесення змін чи знищення вказаних документів з метою уникнення кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, зацікавлені особи можуть реально змінити, спотворити або знищити речі і документи, які мають відношення до кримінального провадження, тому слідчий і звернувся з даним клопотанням до суду та керуючись ч. 2 ст. 163 КПК України, просить розглядати дане клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться вказані документи.

Розгляд клопотання відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України проводився за відсутності особи, у володінні якої знаходяться річ і документи, оскільки слідчим було доведено наявність достатніх підстав вважати, що дані речі та документи мають значення для швидкого, повного та неупередженого розслідування.

Заслухавши слідчого, який підтримав внесене клопотання приходжу до наступного.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України, матеріалами клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, витяг з ЄДР юридичних та фізичних осіб підприємців), а також слідчим в судовому засіданні, доведено достатність даних про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, а також про те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що відомості, які містяться у зазначених документах нададуть можливість отримати інформацію про те, що ТОВ «Дніпро-Надра» може займатися незаконною діяльністю, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, що в даному кримінальному провадженні неможливо встановити в інший спосіб, крім як їх вилучення для використання як речового доказу.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі, передбачені ст.132, ч.ч.5-7 ст.163 КПК України, підстави до задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Обухівського РВ ГУ МВС України в Київській області Назаренко А.С. про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення - задовольнити.

Надати слідчому СВ Обухівського РВ ГУ МВС України в Київській області Назаренко А.С. тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану таємницю та можливість їх вилучення у Промислово-будівельній групі «Ковальська» (ЄДРПОУ №34770377), яка розташована за адресою: м.Київ, вул. Панаса Мирного 4, що стосуються фінансово-господарської діяльності між Промислово-будівельною групою «Ковальська» (ЄДРПОУ №34770377) та ТОВ «Дніпро-Надра» (код ЄДРПОУ №35017196),в тому числі, пов'язаної з добуванням, транспортуванням, зберіганням та реалізацією річкового (піщаного) ґрунту (піску), у період з 01.01.2013 по теперішній час.

Строк дії ухвали визначити до 18 жовтня 2013 року.

Роз'яснити керівнику Промислово-будівельної групи «Ковальська», що в м. Київ, вул. Панаса Мирного 4, що відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Мора О.М.

Дата ухвалення рішення19.09.2013
Оприлюднено30.12.2013
Номер документу36371834
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —372/4405/13-к

Ухвала від 19.09.2013

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Мора О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні