Ухвала
від 18.12.2013 по справі 444/3747/13-ц
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/3747/13-ц

Провадження № 2/444/1284/2013

УХВАЛА

судового засідання

18 грудня 2013 року Жовківський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Зеліско Р. Й.,

при секретарі Петришин М.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання недійсним Попереднього договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповіальністю "ГАЛФРОСТ" від 05.12.2013 року та про визнання недійсним Попереднього договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповіальністю "Агро Фрутіка Бишків" від 05.12.2013 року, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про визнання недійсним Попереднього договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповіальністю "ГАЛФРОСТ" від 05.12.2013 року та про визнання недійсним Попереднього договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповіальністю "Агро Фрутіка Бишків" від 05.12.2013 року.

В забезпечення позовних вимог позивач просить суд забезпечити позов шляхом заборони Державній реєстраційній службі вчиняти реєстраційні дії повязані зі зміною в Товаристві з обмеженою відповідальністю "ГАЛФРОСТ", код ЄДРПОУ 34838293 юридична адреса: 80333, Львівська область, Жовківський район, с. Бишків, вул. Центральна, 17 та Товаристві з обмеженою відповіальністю "Агро Фрутіка Бишків", код ЄДРПОУ 33476964, юридична адреса: 80333, Львівська область, Жовківський район, с. Бишків, вул. Центральна, 17 учасника Приватного акціонерного товариства "Фрутіка", код ЄДРПОУ 33148580, юридична адреса: 02660, м. Київ, Деснянський район, вул. Попудренка, 52, оскільки невжиття цих заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Згідно вимог ст.153 ч.1 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа, в день її надходження без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши всі докази в їхній сукупності, суд вважає, що заява підлягає до часткового задоволення з наступних підстав.

З матеріалів позову та заяви про його забезпечення вбачається, що позивач перебуває з відповідачем у зареєстрованому шлюбі. 05.12.2013 року відповідачем укладено Попередній договір купівлі-продажу частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповіальністю "ГАЛФРОСТ" та Попередній договір купівлі-продажу частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповіальністю "Агро Фрутіка Бишків", однак дані договори укладені без згоди позивача. Позивач в заяві про забезпечення позову та в позовній заяві стверджує, що відповідач має намір сплатити за цими договорами кошти подружжя без згоди іншого з подружжя. Тому, заява про вжиття заходів до забезпечення даного позову є обґрунтованою, а їх не вжиття в подальшому може призвести до завдання позивачу збитків.

В цей же час, суд вважає, що необхідно забезпечити позов шляхом заборони Державній реєстраційній службі вчиняти реєстраційні дії повязані зі змінами в Товаристві з обмеженою відповідальністю "ГАЛФРОСТ" та Товаристві з обмеженою відповіальністю "Агро Фрутіка Бишків", повязаних саме з укладенням Попередніх договорів купівлі-продажу та можливих змін повязаних з можливим укладенням між сторонами договорів купівлі-продажу.

Оскільки існує невідповідність виду забезпечення позову (позивач просить накласти заборону вчиняти будь-які реєстраційні дії повязані з будь-якою зміною в Товаристві), а предметом позову є визнання недійсними конкретних попередніх договорів купівлі-продажу між відповідачем - ОСОБА_2 і Приватним акціонерним товариством "Фрутіка", то підлягає клопотання про забезпечення позову до часткового задоволення. Так, суд вважає, що необхідно з метою забезпечення позову заборонити Державній реєстраційній службі вчиняти тільки ті реєстраційні дії, які повязані із зміною часток в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповіальністю "ГАЛФРОСТ" та Товариства з обмеженою відповіальністю "Агро Фрутіка Бишків" на підставі попередніх договорів (чи договорів, які будуть укладені в майбутньому на підставі попередніх договорів). Така заборона не обмежує інші права учасників товариства, у тому числі право на участь в управлінні останнім, на одержання інформації про його діяльність і не перешкоджає юридичній особі в здійсненні господарської діяльності, користуванні та розпорядженні власним майном чи у здійсненні та проведенні управління юридичних осіб.

На підставі вищенаведеного, суд приходить до висновку, що заяву слід задоволити частково.

Керуючись ст.ст.151, 152 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

З метою забезпечення позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання недійсним Попереднього договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповіальністю "ГАЛФРОСТ" від 05.12.2013 року та про визнання недійсним Попереднього договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповіальністю "Агро Фрутіка Бишків" від 05.12.2013 року, - на час розгляду справи в суді та до вступу рішення в законну силу заборонити Державній реєстраційній службі вчиняти реєстраційні дії повязані із зміною часток в статутному капіталі в Товаристві з обмеженою відповідальністю "ГАЛФРОСТ", код ЄДРПОУ 34838293 юридична адреса: 80333, Львівська область, Жовківський район, с. Бишків, вул. Центральна, 17 та Товаристві з обмеженою відповіальністю "Агро Фрутіка Бишків", код ЄДРПОУ 33476964, юридична адреса: 80333, Львівська область, Жовківський район, с. Бишків, вул. Центральна, 17, які породжують оспорювані попередні договори та можливі зміни часток в статутному капіталі повязані із укладенням в майбутньому (до 25.12.2013 року) договорів купівлі-продажу часток в статутному капіталі, які можуть укладатися на підставі оспорюваних попередніх договорів укладених між відповідачем ОСОБА_2 та Приватним акціонерним товариством "Фрутіка", код ЄДРПОУ 33148580, юридична адреса: 02660, м. Київ, Деснянський район, вул. Попудренка, 52, оскільки невжиття цих заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Заходи забезпечення позову діють до вирішення спору судом.

Копію ухвали направити в Відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Львівській області, ВДВС Жовківського РУЮ у Львівській області, Державній нотаріальній конторі - для відома та виконання.

Копію ухвали направити сторонам - для відома.

Ухвала підлягає негайному виконанню та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання до апеляційного суду Львівської області через Жовківський районний суд Львівської області апеляційної скарги впродовж 5 днів з дня проголошення ухвали .

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Зеліско Р. Й.

Дата ухвалення рішення18.12.2013
Оприлюднено08.01.2014
Номер документу36385655
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним Попереднього договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповіальністю "Агро Фрутіка Бишків" від 05.12.2013 року

Судовий реєстр по справі —444/3747/13-ц

Ухвала від 31.03.2014

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 11.03.2014

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 26.12.2013

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 30.07.2014

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 14.04.2014

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 18.12.2013

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 18.12.2013

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 12.12.2013

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні