Ухвала
від 24.12.2013 по справі 515/3168/13-ц
ТАТАРБУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 515/3168/13-ц

Провадження 6/515/3373/13

Татарбунарський районний суд Одеської області

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 грудня 2013 року Татарбунарський районний суд Одеської області у складі:

головуючого-судді Семенюк Л.А.

за участю секретаря Унгурян Т.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м.Татарбунари Одеської області подання заступника начальника відділу ДВС Татарбунарського районного управління юстиції ОСОБА_1 про тимчасове обмеження особи (боржника) ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України,

В С Т А Н О В И В:

На примусовому виконанні у відділі державної виконавчої служби Татарбунарського районного управління юстиції знаходиться виконавче провадження про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю «Екоресурс» (код ЄДРПОУ 33064904) на користь Державного бюджету, обласного бюджету Одеської міської ради та сільського бюджету Дивізійської сільської ради заборгованості в сумі 252500 грн., згідно наказу №5017/2376/2012 виданого 19.03.2013 року Господарським судом Одеської області.

11.07.2013 року ухвалою №515/1472/13-ц Татарбунарського районного суду Одеської області задоволено подання відділу державної виконавчої служби Татарбунарського районного управління юстиції Одеської області про обмеження керівника товариства з обмеженою відповідальністю «Екоресурс» (код ЄДРПОУ 33064904) ОСОБА_3 у праві виїзду за кордон.

13.12.2013 року на адресу відділу державної виконавчої служби Татарбунарського районного управління юстиції Одеської області надійшла заява про те, що згідно протоколу №4/13 загальних зборів учасників ТОВ «Екоресурс» від 11.11.2013 року, змінено керівника ТОВ «Екоресурс» на ОСОБА_2.

Директор ТОВ «Екоресурс» - ОСОБА_2, викликався до відділу для виконання рішення суду, але на виклики не з’явився, та злісно ухиляється від виконання рішення суду. Рішення суду до теперішнього часу залишається невиконаним, тому необхідно обмежити директора ТОВ «Екоресурс» у праві виїзду за кордон.

Відповідно до Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо підвищення ефективності виконання рішень судів» було визнано за необхідне вжиття додаткових заходів, спрямованих на посилення забезпечення конституційних прав і свобод людини щодо належного виконання рішень судів, підвищення ефективності виконання рішень судів, зокрема удосконалення процедур, пов’язаних із примусовим виконанням рішень судів.

Згідно спільного листа №25-32/463, №25-5347 від 27.05.2008 року Міністерства юстиції України та Адміністрації Державної прикордонної служби України, на сьогодні існує порядок виїзду за кордон осіб, які мають невиконанні зобов’язання, покладені на них рішеннями судів.

19.12.2013 року заступник начальника відділу ДВС Татарбунарського районного управління юстиції ОСОБА_1 звернувся до суду із поданням про обмеження боржника у праві виїзду за межі України, аргументуючи своє подання наявністю відкритого виконавчого провадження.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає, що подання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Копією ухвали Татарбунарського районного суду Одеської області від 11.07.2013 року (а.с.9-11)задоволено подання відділу державної виконавчої служби Татарбунарського районного управління юстиції Одеської області про обмеження керівника товариства з обмеженою відповідальністю «Екоресурс» (код ЄДРПОУ 33064904) ОСОБА_3 у праві виїзду за кордон.

Із копії заяви ТОВ "Екоресурс" (а.с.4 ) вбачається, що 11.11.2013 року згідно Протоколу №4/13 загальних зборів учасників ТОВ "Екоресурс" змінено місце знаходження та директора ТОВ "Екоресурс".

Зміна керівництва вищезазначеного товариства та його місцезнаходження також підтверджуються копією виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ТОВ "Екоресурс"(а.с.7-8).

Згідно ст.377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Відповідно до п.2 ст.6 ЗУ В«Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян УкраїниВ» , громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта у випадку, якщо діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов’язання - до виконання зобов’язань, або розв’язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов’язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України.

В силу п.8 ч.1 ст.19 ЗУ В«Про Державну прикордонну службу УкраїниВ» , на Державну прикордонну службу України, відповідно до визначених законом завдань, покладається, зокрема, запобігання та недопущення в’їзду з України осіб, яким згідно із законодавством не дозволяється в’їзд в Україну або яких тимчасово обмежено у праві виїзду з України, у тому числі згідно з дорученням правоохоронних органів.

За таких підстав, суд вважає можливим задовольнити подання відділу ДВС Татарбунарського районного управління юстиції та вирішити питання щодо скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України у відношенні колишнього директора ТОВ «Екоресурс» - ОСОБА_3, громадянина України, який зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, а також щодо тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України теперішнього директора ТОВ «Екоресурс» - ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, паспорт серії КК №073788 виданий 17.09.1998 року Татарбунарським РВ УМВС України в Одеській області, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, громадянина України, до врегулювання виконання очолюваним ним товариством з обмеженою відповідальністю «Екоресурс» своїх зобов’язань, покладених на нього рішенням суду.

Керуючись ч.1 ст. 217, 377-1 ЦПК України, п.2 ст.6 Закону України В«Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян УкраїниВ» , п.8 ст.19 Закону України В«Про Державну Прикордонну службу УкраїниВ» , суд -

У Х В А Л И В:

Подання відділу ДВС Татарбунарського районного управління юстиції про тимчасове обмеження особи (боржника) ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України - задовольнити.

Скасувати тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України у відношенні колишнього директора ТОВ «Екоресурс» - ОСОБА_3, громадянина України, паспорт серії КК №700069 виданий 29.10.2001 року Татарбунарським РВ УМВС України в Одеській області, який зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України діючого директора ТОВ «Екоресурс» - ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, паспорт серії КК №073788 виданий 17.09.1998 року Татарбунарським РВ УМВС України в Одеській області, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, до врегулювання виконання очолюваним ним товариством з обмеженою відповідальністю «Екоресурс» своїх зобов’язань, покладених на нього рішенням суду.

Виконання ухвали покласти на адміністрацію Державної прикордонної служби України.

Ухвалу може бути оскаржено до апеляційного суду Одеської області через Татарбунарський районний суд протягом 5 днів з дня її проголошення, а особою, без участі якої було постановлено ухвалу протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Семенюк

Дата ухвалення рішення24.12.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу36396186
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження особи (боржника) ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України

Судовий реєстр по справі —515/3168/13-ц

Ухвала від 24.12.2013

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Семенюк Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні