Ухвала
від 13.03.2013 по справі 596/129/13- ц
ГУСЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 596/129/13- ц

У Х В А Л А

"13" березня 2013 р.

Гусятинський районний cуд Тернопільської області

в складі: головуючого суду ОСОБА_1

при секретарі Федорів О.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_2 до Державного закладу «Гусятинська районна санітарно-епідемілогічна станція», Ліквідаційної комісії Державного закладу «Гусятинська районна санітарно-епідемілогічна станція», Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» про визнання незаконним звільнення та зобов’язання працевлаштувати позивача,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду із зазначеним позовом до Державного закладу «Гусятинська районна санітарно-епідеміологічна станція», Ліквідаційної комісії Державного закладу «Гусятинська районна санітарно-епідеміологічна станція», Державної установи «Тернопільського обласного лабораторного центру Державної санепідеміологічної служби України» про поновлення на роботі, посилаючись на те, що 25.03.2004 року вона прийнята на роботу в санітарно-епідемілогічну службу в Гусятинському районі на посаду помічника лікаря-гігієніста. З 10 вересня 2012 року по 13 січня 2013 року вона перебувала на лікарняному у зв’язку із вагітністю та пологами, а з 14 січня 2013 року доглядає за дітьми до досягнення ними трьохрічного віку, однак в цей час, наказом головного державного санітарного лікаря в Гусятинському районі №35-к від 18.12.2012 року її звільнено із займаної посади у зв’язку з ліквідацією підприємства.

Вважає такі дії незаконними, просить визнати незаконним та скасувати наказ головного державного санітарного лікаря в Гусятинському районі №35-к від 18.12.2012 року в частині її звільнення.

В судовому засіданні позивач збільшила позовні вимоги, просить зобов’язати відповідачів прийняти її на рівнозначну посаду в Державній установі «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України».

В судовому засіданні від позивача ОСОБА_2 надійшло клопотання про залучення до участі в справі в якості співвідповідача Державну санітарно-епідеміологічну службу України.

Також позивач просить в порядку забезпечення доказів витребувати в Ліквідаційній комісії Державного закладу «Гусятинська районна санітарно-епідеміологічна станція» інформацію про квоти прийняття на посади в відділення Тернопільського обласного лабораторного центру Державної санепідеміологічної служби України працівників ліквідованих у станов, зокрема, Державного закладу «Гусятинська районна санітарно-епідеміологічна станція», в Головному управлінні Державної санепідеміологічної служби України в Тернопільській області Положення про Головне управління.

Суд, заслухавши думку учасників судового розгляду прийшов до наступного.

Згідно Положення про Державну санітарно-епідеміологічну службу України, затвердженого Указом Президента України від 6 квітня 2011 року № 400/2011, Держсанепідслужба України відповідно до покладених на неї завдань, зокрема, виконує у межах повноважень інші функції з управління об'єктами державної власності, що належать до сфери її управління; утворює, ліквідує, реорганізовує підприємства, установи, заклади та організації, затверджує їх положення (статути), в установленому порядку призначає на посаду та звільняє з посади їх керівників, формує кадровий резерв на посади керівників підприємств, установ, закладів та організацій, що належать до сфери управління Держсанепідслужби України.

Держсанепідслужба України з метою організації своєї діяльності: здійснює в установленому порядку добір кадрів в апарат Держсанепідслужби України та на керівні посади в її територіальних органах, на підприємствах, в установах, закладах та організаціях, що належать до сфери її управління, формує в установленому порядку кадровий резерв на відповідні посади, організовує роботу з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців та працівників апарату Держсанепідслужби України та її територіальних органів; контролює діяльність територіальних органів Держсанепідслужби України.

Як вбачається із пояснень сторін, підтверджується матеріалами справи матеріально-технічна база Державного закладу «Гусятинська районна санітарно-епідеміологічна станція», що ліквідується передана до Держсанепідслужби України в особі її територіальних органів.

Відповідно до ст. 33 ЦПК України суд за клопотанням позивача, не припиняючи розгляду справи, замінює первісного відповідача належним відповідачем, якщо позов пред'явлено не до тієї особи, яка має відповідати за позовом, або залучає до участі у справі іншу особу як співвідповідача.

На підставі викладеного суду приходить до висновку про те, що клопотання позивача ОСОБА_3 в частині залучення співвідповідача підлягає до задоволення.

Клопотання ОСОБА_3 про витребування доказів суд вважає обґрунтованим і таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 33, 137 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Залучити Державну санітарно-епідеміологічну службу України до участі у справі за позовом ОСОБА_2 до Державного закладу «Гусятинська районна санітарно-епідемілогічна станція», Ліквідаційної комісії Державного закладу «Гусятинська районна санітарно-епідемілогічна станція», Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» про визнання незаконним звільнення та зобов’язання працевлаштувати позивача, в якості співвідповідача.

Витребувати в Ліквідаційній комісії Державного закладу «Гусятинська районна санітарно-епідеміологічна станція» інформацію про квоти прийняття на посади в відділення Тернопільського обласного лабораторного центру Державної санепідеміологічної служби України працівників ліквідованих установ, зокрема, Державного закладу «Гусятинська районна санітарно-епідеміологічна станція».

Витребувати в Головному управлінні Державної санепідеміологічної служби України в Тернопільській області Положення про Головне управління.

Розгляд справи відкласти на 21 березня 2013 року на 13.00 год.

Про час і місце судового засідання представників відповідачів ознайомити під розписку, співвідповідачу направити судову повістку з копією позовної заяви і копією цієї ухвали.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя: підпис

З оригіналом вірно.

Суддя Гусятинського районного суду І.О.Лисюк

СудГусятинський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення13.03.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу36398050
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —596/129/13- ц

Рішення від 19.04.2013

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 13.03.2013

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 24.01.2013

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Рішення від 19.04.2013

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 04.02.2013

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 17.01.2013

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні