Постанова
від 03.07.2006 по справі 15/284/06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/284/06

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  

"03" липня 2006 р. Справа №  15/284/06

                                                                                              

м. Миколаїв

За позовом: Державної податкової інспекції у Березанському районі Миколаївської області, смт.Березанка

До відповідача: Комунального госпрозрахункового підприємства „Кімівське”, с.Кімівка Березанського району Миколаївської області

                                                                Суддя  Середа О.Ф.

Секретар судового засідання Карцев М. С.

П Р Е Д С Т А В Н И К И:

Від позивача: Кіпчарська Л.М.

Від відповідача: повноважний представник не з'явився

В засіданні приймає участь:

Про: стягнення податкового боргу за рахунок активів.

Державна податкова інспекція у Березанському районі (реорганізована Очаківська ОДПІ Березанське відділення , надалі - позивач), звернулась до суду із адміністративним позовом про стягнення з Комунального госпрозрахункового підприємства „Кімівське” (надалі - відповідач) податкової заборгованості у сумі 832,57грн.

Відповідач був належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи, але належним йому правом відповідно зі ст. 49, 51 КАС України, не скористався, у судове засідання його повноважний представник не з'явився.

Суд вважає, що справа може бути розглянута по суті на підставі наявних у справі доказів, а відсутність повноважного представника відповідача, відповідно до ст. 128 КАС України, не перешкоджає вирішенню спору.

Відповідач заперечення не надав. Справа розглядається за наявними матеріалами та документами позивача.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив.

Відповідно до статті 11 Закону України ”Про державну підтримку малого підприємництва” та Указу Президента України ”Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва” відповідач по справі є платником єдиного податку за спрощеною системою оподаткування.

Відповідно до Указу Президента України ”Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва” відповідач повинен був не пізніше 20 числа наступного місяця за звітним сплачувати єдиний податок згідно наданого ним розрахунку.

Як вбачається з матеріалів справи податковий борг виник 21.04.2005р. у зв”язку з несплатою самостійно визначеного податкового зобов'язання згідно наданих до ДПІ розрахунків сплати єдиного податку відповідачем.

В порушення підпункту 5.3.1. пункту 5.3. статті 5 Закону України ”Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” відповідач у добровільному порядку не платив у бюджет узгоджені податкові зобов'язання по сплаті єдиного податку.

Згідно приписів підпункту 5.4.1. пункту 5.4. статті 5 Закону України ”Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” узгоджена сума податкового зобов'язання, не сплачена платником податків у визначені строки, вважається сумою податкового боргу платника податків.

Відповідно до пункту 6.2. статті 6 вищевказаного Закону, відповідачу були направлені перша та друга податкові вимоги, які до теперішнього часу залишились без задоволення.

Станом на 28.04.06 р. податковий борг відповідача, з урахуванням  пені, нарахованої на суму податкового боргу складає 832,57грн., що підтверджується довідкою про суми податкового боргу від 28.04.2006р.

Наявність податкового боргу підтверджується розрахунком сплати єдиного податку, розрахунком заборгованості, іншими матеріалами справи.

Відповідач позовні вимоги та стягувану суму не заперечив.

Суд вважає, що за таких обставин, відповідно підпункту 3.1.1. пункту 3.1. статті 3 Закону України ”Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, позовні вимоги підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 128, 158-163, 186 КАС України, господарський суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з Комунального госпрозрахункового підприємства „Кімівське” (с.Кімівка вул. Гагаріна 2, корп.А, Березанського району Миколаївської області код 32569916) на користь держави, в особі ДПІ у Березанському районі (Миколаївська область, смт.Березанка вул. Леніна 80, ід.код 20878325) податковий борг в сумі 832,57грн. за рахунок активів.

Виконавчий лист видати ДПІ у Березанському районі Миколаївської області після набрання постановою суду законної сили.

Строки і порядок набрання постановою суду законної сили та її оскарження передбачені статтею 186 КАС України.

Суддя О.Ф.Середа

                        

Дата ухвалення рішення03.07.2006
Оприлюднено27.08.2007
Номер документу36402
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/284/06

Постанова від 03.07.2006

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Середа О.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні