Постанова
від 27.12.2013 по справі 807/4488/13-а
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 грудня 2013 рокум. Ужгород№ 807/4488/13-а

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Маєцька Н.Д., за участю секретаря судового засідання Сологуб Д.Я. та сторін, які беруть участь у справі:

представника позивача: не з'явився;

представника відповідача: не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовною заявою Свалявської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатській області до Комунального підприємства "Лікувально-оздоровчий комплекс "Плай" про припинення юридичної особи , -

В С Т А Н О В И В:

Свалявська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Закарпатській області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Комунального підприємства "Лікувально-оздоровчий комплекс "Плай" , в якій просить суд припинити юридичну особу відповідача.

Сторони в судове засідання не з'явилися, хоча про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, а відтак у відповідності до ч. 1 ст. 41 КАС України фіксація судового процесу технічними засобами не здійснюється.

Відповідач заперечень на адміністративний позов не подав, у судове засідання не з'явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча належним чином повідомлявся про дату, час і місце судового розгляду.

Відповідно до ч. 4 ст. 128 КАС України, у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Розглянувши подані сторонами документи та матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Судом встановлено, що відповідач, відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.3-4), зареєстрований як юридична особа з 12.01.2007 р. і взятий на податковий облік в органах державної податкової служби.

Відповідно до п.п. 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України, передбачено, що одним із обов'язків платника податків є обов'язок подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані із сплатою податків та зборів.

В порушення законодавства відповідачем за період з 01.01.2011 року в податкову інспекцію не подано жодної декларації, розрахунку чи іншого документа, який свідчив би про проведення фінансово-господарської діяльності, що підтверджується довідкою Воловецького відділення Свалявської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області від 12.12.2013 р. № 1073 (а.с.5).

Станом на 12.12.2013р. відповідач не має заборгованості по платежах до бюджету, відповідно до Довідки Воловецького відділення Свалявської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області від 12.12.2013 року № 1072 (а.с.6).

Стаття 239 Господарського кодексу України передбачає, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень та у порядку, встановленому законом, можуть застосовувати до суб'єктів господарювання такі адміністративно-господарські санкції, як скасування державної реєстрації та ліквідація суб'єкта господарювання.

Відповідно до ч.2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Пунктом 67.2 статті 67 Податкового кодексу України передбачено, що органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 11, 70, 71, 86, 94, 104-107, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Адміністративний позов Свалявської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатській області до Комунального підприємства "Лікувально-оздоровчий комплекс "Плай" про припинення юридичної особи - задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу комунального підприємства «Лікувально-оздоровчий комплекс «Плай» (вул. Карпатська, буд. 100, смт. Воловець Воловецький район Закарпатська область, 89100, код ЄДРПОУ 34197597), за неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

3. Відповідачу у відповідності до ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" здійснити заходи для припинення юридичної особи.

4. Копію постанови після набрання нею законної сили надіслати Реєстраційній службі Воловецького районного управління юстиції Закарпатської області.

5. Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд, який ухвалив постанову. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

СуддяН.Д. Маєцька

Дата ухвалення рішення27.12.2013
Оприлюднено30.12.2013
Номер документу36402950
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/4488/13-а

Постанова від 27.12.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

Ухвала від 23.12.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні