Постанова
від 25.12.2013 по справі 822/4715/13-а
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/4715/13-а

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 грудня 2013 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Шевчука О.П. розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Кам'янці-Подільському та Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області до Міської поліклініки №1 про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

Управління Пенсійного фонду України в м. Кам'янці-Подільському та Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області звернулося з позовом до Міської поліклініки №1, в якому просить стягнути з відповідача заборгованість на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком №2 за листопад 2013 року в сумі 2322,27 грн., в зв'язку з недотриманням платником вимог Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Позивач в судове засіданні уповноваженого представника не направив, про те від позивача на адресу суду 25.12.2013 року надійшло письмове клопотання про розгляд справи у відсутність уповноваженого представника та просив позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

Відповідач в судове засідання по справі уповноваженого представника не направив, хоча про розгляд справи повідомлений судом згідно вимог ст.35 КАС України.

Враховуючи, що сторони були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, від позивача надійшло клопотання про розгляд справи за їх відсутності та зважаючи на відсутність визначених ст.128 КАС України перешкод для розгляду справи, суд вважає за можливе вирішити дану справу по суті відповідно до ч.6 ст.71 КАС України на основі наявних у ній доказів.

Відповідно до ч.6 ст.12 та ч.1 ст.41 КАС України фіксування судового засідання по справі не здійснюється.

Суд встановив, що відповідач, Міська поліклініка №1 зареєстровано 13.03.2003 року виконавчим комітетом Кам'янець-Подільської міської ради Хмельницької, є юридичною особою, ідентифікаційний код 01353858, включене до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до абз. 1, ч.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 09.07.2003 року №1058-ІV, абзацу 4 п.1 ст.2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" від 26.06.97 р. №400/97-ВР, ч.1 п.п.6.1 п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року №21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 року за №64/8663, відшкодуванню підлягають фактичні витрати Пенсійного Фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам, зайнятим повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за Списком №2 у розмірі 100%.

Відповідно до абз. 4 п.1 ст.2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" об'єктом оподаткування для суб'єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності, є фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Згідно п.п. 6.8. Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України підприємства та організації зобов'язані щомісяця до 25-го числа вносити до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Суд встановив, що за відповідачем перед Управлінням Пенсійного фонду України в м. Кам'янці-Подільському та Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області утворилась заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком № 2 відповідно до пунктів "б"-"з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" в сумі 2322,27 грн. за листопад 2013 року.

Дана заборгованість підтверджується карткою особового рахунку боржника, розрахунком фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини другої Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" за листопад 2013 року; розрахунком суми позову щодо стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій призначених за Списком №2.

Таким чином, враховуючи вищевказане, суд вважає, позовні вимоги управління Пенсійного фонду України в м. Кам'янці-Подільському та Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області обґрунтованими, підтвердженими належними та допустимими доказами, а тому їх необхідно задовольнити в повному обсязі.

Керуючись ст.ст.158 - 163, 186, 254 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в м. Кам'янці-Подільському та Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області задовольнити.

Стягнути з Міської поліклініки №1 ( ідентифікаційний код 26381844, Хмельницька область, м.Кам`янець-Подільський, вул.Огієнка, буд.20) на користь управління Пенсійного фонду України в м. Кам'янці-Подільському та Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за Списком №2 в сумі 2322 ( дві тисячі триста двадцять дві) грн. 27 коп.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/О.П. Шевчук "Згідно з оригіналом" Суддя О.П. Шевчук

Дата ухвалення рішення25.12.2013
Оприлюднено30.12.2013
Номер документу36403723
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/4715/13-а

Постанова від 25.12.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Шевчук О.П.

Ухвала від 16.12.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Шевчук О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні