Ухвала
від 26.12.2013 по справі 904/10097/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

26.12.13р. Справа № 904/10097/13

Суддя Первушин Ю.Ю., розглянувши матеріали

за позовом Кіровської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, с. Кіровка

до Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1, с. Кіровка

Третя особа: Державна фінансова інспекція в Дніпропетровській області Криворізьке об'єднання Державна фінансова інспекція, м. Кривий Ріг

про стягнення 34 888,96 грн.

ВСТАНОВИВ:

Розглянувши позовну заяву господарський суд прийшов до висновку про повернення позову без розгляду з наступних підстав.

Позивач - Кіровська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області звернувся до господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою, в якій просить наступне:

- зобов'язати ОСОБА_1 в повному обсязі відшкодувати недоотримання коштів бюджетом в сумі 34 888 грн. 96 коп. шляхом перерахування коштів на дохідний рахунок сільського бюджету № 33216815700107;

- ОСОБА_1 розробити технічну документацію на розроблення проекту землеустрою земельної ділянки;

- ОСОБА_1 укласти договір оренди земельної ділянки.

Таким чином, позовна заяви містить три вимоги, з яких одна майнова та дві немайнові.

Позивачем додано до позовної заяви платіжне доручення № 678 від 03.12.2013 року сплату судового збору у розмірі 1 218 грн. 00 коп.

Відповідно до п. 2.10 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 7 від 21.02.2013 року у випадках об'єднання в одній заяві вимог як майнового, так і немайнового характеру судовий збір згідно з пунктом 3 статті 6 Закону України "Про судовий збір" підлягає сплаті як за ставками, встановленими для позовів майнового характеру, так і за ставками, встановленими для розгляду позовних заяв зі спорів немайнового характеру.

Таким чином, до позовної заяви не подано доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі.

Відповідно до п. 4 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

До позовної заяви Позивачем додано копію позовної заяви з додатками.

Частиною 1 ст. 56 Господарського процесуального кодексу України позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Відповідно до положень ст. 57 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Належним доказом відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів, є примірник опису вкладень, із підписом працівника поштового зв'язку, що перевірив відповідність вкладення опису, та відбитком календарного штемпеля поштового відділення (п. 61 Правил надання послуг поштового зв'язку).

Таким чином, Позивачем не надано до позовної заяви належного доказу надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до п. 6 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Також, Позивачем до позовної заяви не додано обґрунтований розрахунок відшкодованих недоотриманих коштів бюджетом в сумі 34 888 грн. 96 коп.

Згідно п. 3 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано обставин, на яких ґрунтується позовна вимога, доказів, що підтверджують викликані в заяві обставини, обґрунтований розрахунок стягуваної чи оспорюваної суми .

Відповідно до п. 3.5 ч. 5 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26 грудня 2011 року N 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" підставою для повернення позовної заяви є також відсутність викладу обставин, на яких ґрунтується позовна вимога, та незазначення доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини. Господарський суд повертає позовну заяву, що не містить обґрунтованого розрахунку стягуваної чи оспорюваної суми, або такий розрахунок не додано до заяви.

Згідно з ч. 3 ст. 63 ГПК України, повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Керуючись п. п. 3, 4, 6 ст. 63, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву і додані до неї документи без розгляду.

Суддя Ю.Ю. Первушин

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення26.12.2013
Оприлюднено30.12.2013
Номер документу36409747
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/10097/13

Ухвала від 23.06.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 02.06.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 26.12.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні