Ухвала
від 30.12.2013 по справі 10267/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

30 грудня 2013 р. справа № 10267/12/2070

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Архіпова С.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду заяву про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Московському районі м. Харкова

до Товариства з обмеженою відповідальністю «РУТА-СХІД»

про стягнення заборгованості

встановив :

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 05.11.2012р. позовні вимоги у даній справі задоволено: стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «РУТА-СХІД» на користь Управління Пенсійного фонду України в Московському районі м. Харкова заборгованість з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі 44657,13 грн.

Від позивача у справі до суду надійшла заява про заміну стягувача з Управління Пенсійного фонду України в Московському районі м. Харкова на Державну податкову інспекцію у Московському районі м. Харкова Головного управління Міністерства доходів і зборів у Харківській області із зазначенням реквізитів стягувача : р/р 37191201002034 у ГУДКСУ у Харківській області, МФО 851011, код 38773214.

В обґрунтування поданої заяви зазначає, що 11.08.2013р. набрав чинності Закон України від 04.07.2013р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України в зв'язку з проведенням адміністративної реформи», яким врегульовано питання щодо передачі функцій з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від Пенсійного фонду України до Міністерства доходів і зборів України.

Представники сторін, викликані судом належним чином у судове засідання з розгляду заяви, до суду не з'явилися, причини своєї неявки суду не повідомили, що не перешкоджає суду розглянути заяву по суті.

Розглянувши подану заяву та перевіривши матеріали справи, суд приходить до висновку про її обґрунтованість та необхідність задовольнити.

При цьому суд виходить з наступного.

Відповідно до ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд бере до уваги, що Законом України від 04.07.2013р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України в зв'язку з проведенням адміністративної реформи» внесено зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Так, згідно ст. 13 вказаного Закону, з урахуванням внесених змін, визначено, що до прав та обов'язків органів доходів і зборів віднесено проведення перевірок на підприємствах, установах і організаціях, у фізичних осіб, застосування фінансових санкцій та стягнення з платників несвоєчасних сум єдиного внеску.

Суд погоджується з доводами заявника про те, що органи доходів і зборів мають право стягувати з платників суми єдиного внеску, в зв'язку з чим відбувся перехід вказаної функції від органів Пенсійного фонду України до органів доходів і зборів.

Також суд зазначає, що за системним аналізом норм Податкового кодексу України, Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», з урахуванням внесених до нього змін, встановлено, що органи доходів і зборів, здійснюючи адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, здійснюють стягнення сум даного внеску на користь державного бюджету, тобто на відповідні поточні рахунки, відкриті в уповноважених органах Державної казначейської служби України.

Суд зауважує, що заявником згідно поданої заяви надано відомості про відповідні поточні рахунки для перерахування коштів в порядку стягнення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

На підставі викладеного та керуючись ст., ст. 158,159,160,165, 264 КАС України, суд

УХВАЛИВ :

Заяву про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити у виконавчому провадженні з виконання постанови Харківського окружного адміністративного суду від 05.11.2012р. у справі № 2а- 10267/12/2070 стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Московському районі м. Харкова на Державну податкову інспекцію у Московському районі м. Харкова Головного управління Міністерства доходів і зборів у Харківській області з вказанням наступних реквізитів стягувача: р/р 37191201002034 у ГУДКСУ у Харківській області, МФО 851011, код 38773214.

Після набрання ухвалою чинності видати виконавчий лист.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку, передбаченого для подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи, а в разі коли апеляційну скаргу було повернуто або відмовлено у відкритті апеляційного провадження - з моменту набрання чинності відповідної ухвали суду апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції . Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя підпис. Архіпова С.В.

З оригіналом згідно. Оригінал зберігається в справі суду. Суддя. С.В. Архіпова

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.12.2013
Оприлюднено09.01.2014
Номер документу36418033
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —10267/12/2070

Ухвала від 30.12.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Архіпова С.В.

Ухвала від 14.09.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бартош Н.С.

Постанова від 05.11.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бартош Н.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні