Ухвала
від 10.01.2014 по справі 906/24/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, ' 481-620

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"10" січня 2014 р. № 906/24/14

Господарський суд Житомирської області у складі судді Машевської О.П.,

розглянувши позовну заяву і додані до неї матеріали

Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (м.Житомир)

до Дочірнього підприємства "Радомишльський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради (м.Радомишль)

про стягнення 57649,44 грн.,

визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

У відповідності до ст. 65 ГПК України, з метою забезпечення правильного і своєчасного вирішення господарського спору суддя вчиняє в необхідних випадках необхідні дії по підготовці справи до розгляду.

У відповідності до ст. 27 ГПК України передбачено, що до участі у справі за клопотанням сторін або за ініціативою господарського суду, можуть бути залучені треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін.

Так, засновником відповідача ДП "Радомишльський лісгосп АПК" (ідент. код 31124589) є Житомирське обласне комунальне агролісогосподарське підприємство "Житомироблагроліс" (ідент. код. 24708494), який входить до складу органу управління відповідача.

За таких обставин, господарський суд дійшов висновку залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Житомирське обласне комунальне агролісогосподарське підприємство "Житомироблагроліс" (м. Житомир).

Керуючись ст.ст. 27, 64, 65, 86 ГПК України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву та порушити провадження у справі.

2. Призначити справу до розгляду в засіданні господарського суду Житомирської області "21" січня 2014 р. о 10:00.

Розгляд справи відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в кімнаті № 109.

3. Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Житомирське обласне комунальне агролісогосподарське підприємство "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради (10014, м. Житомир, вул. Черняховського, 20, ідентифікаційний код 24708494).

4. Позивачу надати в засідання суду:

- оригінали документів, доданих до позовної заяви в копіях для огляду в засіданні суду, в тому числі, - Договору про надання юридичних послуг від 30.07.2010р., на всіх можливих додатків до нього; претензії від 06.02.2013р., тощо;

- всі докази, що підтверджують фактичне надання відповідачу юридичних послуг за умовами Договору про надання юридичних послуг від 06.02.2013 року та досягнення в результаті їх надання виконання предмету останнього (адміністративний позов, ухвалу про відкриття провадження в адміністративній справі, постанова, диски звукозапису судових засідань в адміністративній справі, тощо);

- власне письмове підтвердження про відсутність рішення господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішив господарський спір між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав.

4. Відповідачу до дати засідання суду надіслати на адресу суду письмовий відзив на позовну заяву, викладений відповідно до статті 59 ГПК України після одержання ухвали про порушення справи та надати в засідання суду:

- докази на підтвердження правового статусу юридичної особи (Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи - в оригіналі для огляду, в копії - до справи; витяг з ЄДР або з ЄДРПОУ із внесеним записом про чинного керівника юридичної особи);

- власні оригінальні примірники двосторонніх документів, власний розрахунок боргу, суми інфляції, 3% річних з простроченої суми.

Роз'яснити, що надіслання письмового відзиву суду та позивачу у справі є правом відповідача, однак правові наслідки його неподання визначені у ст. 75 ГПК України.

5. Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Житомирському обласному комунальному агролісогосподарському підприємству "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради надати суду:

- відзив на позовну заяву, який обгрунтувати документально;

- докази на підтвердження правового статусу юридичної особи (Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи - в оригіналі для огляду, в копії - до справи; витяг з ЄДР або з ЄДРПОУ із внесеним записом про чинного керівника юридичної особи).

6. Роз'яснити сторонам спору право заявити клопотання в порядку ст. 38 ГПК України про витребування доказів , які сторона самостійно не може подати та подати інші докази, на власний розсуд, в межах строку вирішення спору.

7. Викликати в засідання суду уповноважених представників сторін, третьої особи з документами, що посвідчують особу та підтверджують повноваження. Визнати їх явку обов'язковою.

Роз'яснити, що:

- господарський суд може відхилити доводи учасника судового процесу щодо відкладення розгляду справи у зв'язку з відсутністю його представника (з причин, пов'язаних з відпусткою, хворобою, службовим відрядженням, участю в іншому судовому засіданні і т.п.), оскільки останній не позбавлений права і можливості забезпечити за необхідності участь у судовому засіданні іншого представника згідно з частинами першою - п'ятою статті 28 ГПК , з числа як своїх працівників, так і осіб, не пов'язаних з ним трудовими відносинами.

Неможливість заміни представника і неможливість переходу до розгляду справи по суті без його участі (ч. 4 ст. 22 ГПК України) в першому засіданні суду доводити перед судом на загальних підставах (ст.ст. 22, 32-34 ГПК України).

Суддя Машевська О.П. 1- у справу

2- позивачу (рек. з повід)

3- відповідачу (рек. з повід.)

4- третій особі "Житомироблагроліс" (рек. з повід.)

Дата ухвалення рішення10.01.2014
Оприлюднено11.01.2014
Номер документу36557238
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 57649,44 грн., визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду. У відповідності до ст. 65 ГПК України, з метою забезпечення правильного і своєчасного вирішення господарського спору

Судовий реєстр по справі —906/24/14

Рішення від 10.02.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 10.01.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні