Ухвала
від 30.08.2013 по справі 161/15085/13-к
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/15085/13-к

Провадження № 1-кс/161/3394/13

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 серпня 2013 року м. Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Артиш Я.Д., при секретарі судового засідання Марчак Е.Є., за участю прокурора Ліпка О.П., старшого слідчого Романюка І.О., розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФУ ГУ Міндоходів у Волинській області Солохи М.М. про тимчасовий доступ до документів,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС СУ ФУ ГУ Міндоходів у Волинській області Солоха М.М., за погодженням із начальником відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури Волинської області Синюком О.В., звернувся до слідчого судді Луцького міськрайонного суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів про відкриття та використання рахунку ТОВ "Авалор" (код ЄДРПОУ - 37366057) №26004010059934 відкритого у Філії АТ "Банк Золоті Ворота" (МФО - 351931, адреса: м. Харків, проспект Леніна, 36), за період з 01.01.2013 року по 29.08.2013 року, з можливістю вилучення, а саме: заяви про відкриття рахунків; карток із зразками підписів осіб, допущених до користування рахунками та печаток користувачів рахунків; копій паспортів або інших документів, якими було посвідчено особу, що відкривала рахунки та осіб, допущених, до користування рахунками; договорів про розрахунково-касове обслуговування та інших угод між власниками рахунків та банком; договору дистанційного розрахункового обслуговування та інших документів пов'язаних його виконанням; платіжних доручень, в тому числі зроблених за допомогою систем дистанційного обслуговування, документів про зняття готівки та інших документів про здійснення операцій з коштами по вказаних рахунках; протоколів з'єднань системи дистанційного обслуговування із зазначення провайдера та ІР - адреси клієнта, включаючи години, хвилини та секунди з'єднань; копії установчих та реєстраційних документів юридичної особи - власника рахунків; наказів про призначення (звільнення) службових осіб власника рахунків; інформації про рух коштів по рахунках на паперовому носії та в електронному вигляді, включаючи години, хвилини та секунди надходжень та витрат коштів, із зазначенням кодів ЄДРПОУ та найменування платників та отримувачів коштів і призначення платежів; чеків про зняття готівки та інших документів про здійснення операцій з коштами на вказаних рахунках; заяви про закриття рахунку (якщо він був закритий).

Оскільки, на думку старшого слідчого, вказані документи самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами цього кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин в кримінальному провадженні №32013020000000101 від 3 липня 2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, документи про використання ТОВ "Авалор" вказаних банківських рахунків в даному кримінальному провадженні мають значення речових доказів, які на даний момент належним чином ще не оглянуті, наведені в них відомості не зафіксовані і тому можуть бути змінені, а самі документи можуть бути пошкодженні чи знищені, через що не зможуть бути використані як доказ факту та доведення обставин ухилення від сплати податків службовими особами ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика", старший слідчий звернувся до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Згідно до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої воно знаходяться.

Таким чином, розгляд клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходяться вищезазначені документи, а саме представника Філії АТ "Банк Золоті Ворота" оскільки стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаних в клопотанні документів.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку слідчого та прокурора, які підтримали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Так, згідно до вимог ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Крім того, вимогами п. 5 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Крім того, як вбачається з ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Водночас, вимогами ч. 7 ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе, зокрема, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених п. 5 ст. 162, ч. ч. 5-7 ст. 163 КПК України, старшому слідчому з ОВС СУ ФУ ГУ Міндоходів у Волинській області Солоха М.М., слід надати (забезпечити) тимчасовий доступ до документів про відкриття та використання рахунку ТОВ "Авалор" (код ЄДРПОУ - 37366057) №26004010059934 відкритого у Філії АТ "Банк Золоті Ворота" (МФО - 351931, адреса: м. Харків, проспект Леніна, 36), за період з 01.01.2013 року по 29.08.2013 року, а саме: заяви про відкриття рахунків; карток із зразками підписів осіб, допущених до користування рахунками та печаток користувачів рахунків; копій паспортів або інших документів, якими було посвідчено особу, що відкривала рахунки та осіб, допущених, до користування рахунками; договорів про розрахунково-касове обслуговування та інших угод між власниками рахунків та банком; договору дистанційного розрахункового обслуговування та інших документів пов'язаних його виконанням; платіжних доручень, в тому числі зроблених за допомогою систем дистанційного обслуговування, документів про зняття готівки та інших документів про здійснення операцій з коштами по вказаних рахунках; протоколів з'єднань системи дистанційного обслуговування із зазначення провайдера та ІР - адреси клієнта, включаючи години, хвилини та секунди з'єднань; копії установчих та реєстраційних документів юридичної особи - власника рахунків; наказів про призначення (звільнення) службових осіб власника рахунків; інформації про рух коштів по рахунках на паперовому носії та в електронному вигляді, включаючи години, хвилини та секунди надходжень та витрат коштів, із зазначенням кодів ЄДРПОУ та найменування платників та отримувачів коштів і призначення платежів; чеків про зняття готівки та інших документів про здійснення операцій з коштами на вказаних рахунках; заяви про закриття рахунку (якщо він був закритий), а також надати можливість вилучення (проведення виїмки) оригіналів вказаних документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159-167 КПК України, ст. ст. 60, 62 Закону України "Про банки та банківську діяльність", слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Надати (забезпечити) старшому слідчому з ОВС СУ ФУ ГУ Міндоходів у Волинській області Солоха М.М., тимчасовий доступ до документів про відкриття та використання рахунку ТОВ "Авалор" (код ЄДРПОУ - 37366057) №26004010059934 відкритого у Філії АТ "Банк Золоті Ворота" (МФО - 351931, адреса: м. Харків, проспект Леніна, 36), за період з 01.01.2013 року по 29.08.2013 року, а саме: заяви про відкриття рахунків; карток із зразками підписів осіб, допущених до користування рахунками та печаток користувачів рахунків; копій паспортів або інших документів, якими було посвідчено особу, що відкривала рахунки та осіб, допущених, до користування рахунками; договорів про розрахунково-касове обслуговування та інших угод між власниками рахунків та банком; договору дистанційного розрахункового обслуговування та інших документів пов'язаних його виконанням; платіжних доручень, в тому числі зроблених за допомогою систем дистанційного обслуговування, документів про зняття готівки та інших документів про здійснення операцій з коштами по вказаних рахунках; протоколів з'єднань системи дистанційного обслуговування із зазначення провайдера та ІР - адреси клієнта, включаючи години, хвилини та секунди з'єднань; копії установчих та реєстраційних документів юридичної особи - власника рахунків; наказів про призначення (звільнення) службових осіб власника рахунків; інформації про рух коштів по рахунках на паперовому носії та в електронному вигляді, включаючи години, хвилини та секунди надходжень та витрат коштів, із зазначенням кодів ЄДРПОУ та найменування платників та отримувачів коштів і призначення платежів; чеків про зняття готівки та інших документів про здійснення операцій з коштами на вказаних рахунках; заяви про закриття рахунку (якщо він був закритий, а також надати можливість вилучення (проведення виїмки) оригіналів вказаних документів.

Тимчасовий доступ до документів провести до 30 вересня 2013 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, згідно до вимог ст.166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя: /підпис/

Згідно з оригіналом:

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Я.Д. Артиш

Дата ухвалення рішення30.08.2013
Оприлюднено27.08.2014
Номер документу36567001
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —161/15085/13-к

Ухвала від 30.08.2013

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Артиш Я. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні