Ухвала
від 30.12.2013 по справі 758/16668/13-ц
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/16668/13-ц

Категорія

У Х В А Л А

30 грудня 2013 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Неганової Н. В. ,

при секретарі - Онопченко О. А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Києві цивільну справу за поданням

головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Подільського районного управління юстиції у місті Києві про тимчасове обмеження керівника боржника ТОВ «Гермес-К» ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа,

В С Т А Н О В И В :

Головний державний виконавець відділу державної виконавчої служби Подільського районного управління юстиції у м. Києві Малащук Ю.А. звернувся до суду з вищевказаним поданням, посилаючись на те, що у відділі на виконанні перебуває виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа №2-2478-1/08р. від 09.12.2008 року, виданого Солом'янським райсудом м. Києва про стягнення з ТОВ «Гермес-К» на користь ОСОБА_3 заборгованості по заробітній платі у розмірі 34 140 гривень 42 копійки. Боржник ТОВ «Гермес-К» згідно з виконавчим документом значиться за адресою - м. Київ, вул. Межигірська, 82-А. 19.05.2011 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження та надіслано копію постанови боржнику для виконання, а стягувачу - для відома. З метою з'ясування майнового стану боржника в ході проведення виконавчих дій направлялись запити до ДАІ, ДПІ, МБТІ, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, головного управління Держкомзему у Київській області, Управління статистики в м. Києві. В ході вжитих заходів встановлено відсутність боржника та його посадових осіб за відомими адресами - м. Київ, вул. Межигірська, 82-А та м. Київ, вул. Набережно-Лугова, 8. Згідно з інформацією Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» за кодом ЄДРПОУ 34300559 боржник ТОВ «Гермес-К» зареєстрований по вул. Набережно-Лугова, 8 в м. Києві, а керівником підприємства є ОСОБА_1 Зважаючи на те, що жодні заходи, які вживались державною виконавчою службою не дали результатів, виникла необхідність у тимчасовому обмеженні керівника боржника ТОВ «Гермес-К» у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа до повного погашення всіх зобов'язань підприємством. Оскільки наявність у особи невиконаних зобов'язань, покладених на неї судовим рішенням, є підставою для обмеження її у праві виїзду за межі України, головний державний виконавець просить обмежити керівника ТОВ «Гермес-К» (код ЄДРПОУ 31243996) ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа до виконання останнім зобов'язань за виконавчим листом №2-2478-1/08р. від 09.12.2008 року, виданим Солом'янським райсудом м. Києва, про стягнення з ТОВ «Гермес-К» на користь ОСОБА_3 заборгованості по заробітній платі у розмірі 34 140 гривень 42 копійки.

В судове засідання державний виконавець не з'явився, про причини неявки не повідомив.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що подання задоволенню не підлягає з наступних підстав.

Як встановлено в судовому засіданні, 19.05.2011 року постановою головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Подільського районного управління юстиції у м. Києві Дубасом А.М. відкрито виконавче провадження за №26558800 з примусового виконання виконавчого листа №2-2478-1, виданого 09.12.2008 року Солом'янським районним судом м. Києва, про стягнення з ТОВ «Гермес-К» на користь ОСОБА_3 заборгованості по зарплаті в розмірі 34 140 гривень 42 копійки.

Відповідно до п.18 ч.3 ст.11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

З наданих державним виконавцем документів не вбачається чи повідомлявся боржник про відкриття виконавчого провадження, чи перевірявся його майновий стан, чи викликався він до виконавця, а також взагалі в чому полягає ухилення його від виконання зобов»язань.

Крім того, твердження головного державного виконавця про відсутність боржника за відомими адресами не підтверджені жодними доказами.

Оскільки державним виконавцем не доведений факт ухилення боржника від виконання зобов»язань, покладених на нього рішенням, суд вважає за необхідне відмовити в задоволенні подання.

На підставі викладеного, відповідно до ст.ст. 124, 129 Конституції України, ст.ст. 2, 6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в'їзд в Україну громадян України», керуючись ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження», ст. 377-1 ЦПК України,

суд

У Х В А Л И В :

Головному державному виконавцю відділу державної виконавчої служби Подільського районного управління юстиції у місті Києві відмовити в задоволенні подання про тимчасове обмеження керівника боржника ТОВ «Гермес-К» ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва протягом п»яти днів з дня проголошення ухвали, а у разі, якщо ухвалу постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п»яти днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяН. В. Неганова

Дата ухвалення рішення30.12.2013
Оприлюднено15.01.2014
Номер документу36624076
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/16668/13-ц

Ухвала від 30.12.2013

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Неганова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні