Ухвала
від 10.01.2014 по справі 159/455/13- ц
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/455/13- ц

Провадження № 2/159/282/13

У Х В А Л А

про роз'яснення рішення суду

м. Ковель 10 січня 2014 року

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

під головуванням судді Луньової Т.М.,

з участю секретаря - Канашкової О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Ковелі заяву ДЗ «Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці» про роз'яснення рішення суду від 01 березня 2013 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства охорони здоров'я України, Державного закладу «Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці Міністерства охорони здоров'я України» про стягнення розрахункових виплат при звільнення працівника та середнього заробітку за час затримки у виплаті розрахункових, -

в с т а н о в и в :

У заяві про роз'яснення рішення суду заявник, як особа, яка брала участь у розгляді даної справи і з якої на користь позивача рішенням суду ухвалено стягнути на користь позивача ОСОБА_1 належну позивачеві при звільненні вихідну допомогу в розмірі 424,67 грн. (чотириста двадцять чотири грн.. 67 коп) та середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні в сумі 3319,80 грн.(три тисячі триста дев'ятнадцять грн. 80 коп., прохає надати роз'яснення рішення суду в частині утримання податків з сум виплат, визначених судом до сплати позивачеві у справі.

Суд, дослідивши матеріали заяви та цивільної справи 159/455/13-ц (провадження 2/159/282/13) вважає, що заява відповідача підлягає частковому задоволенню.

Згідно ч. 1 ст. 221 ЦПК України якщо рішення суду є незрозумілим для осіб, які брали участь у справі, або для державного виконавця, суд за їхньою заявою постановляє ухвалу, в якій роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

Рішенням суду у даній справі від 01 березня 2013 року позов ОСОБА_1 до Міністерства охорони здоров'я України, Державного закладу «Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці Міністерства охорони здоров'я України про стягнення розрахункових виплат при звільнення працівника та середнього заробітку за час затримки у виплаті розрахункових задоволено частково. Ухвалено стягнути з Державного закладу «Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці» Міністерства охорони здоров'я України (р.н. ЄДР 10002263207 і.к. 20133832) на користь ОСОБА_1 належну позивачеві при звільненні вихідну допомогу в розмірі 424,67 грн. (чотириста двадцять чотири грн.. 67 коп), середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні в сумі 3319,80 грн.(три тисячі триста дев'ятнадцять грн. 80 коп.) та судові витрати у справі.

Розмір вихідної допомоги, згідно дослідженої в судовому засіданні у ході розгляду даної справи довідки Державного закладу «Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці» Міністерства охорони здоров'я України №40/03 від 21.02.2013 року (а.с.82), без утримання податків з суми виплати, становить 524,68 грн. Згідно вказаної довідки, розмір вказаних сум, належних позивачеві при звільненні після відповідних утримань становить 424,67 грн., як і зазначено у рішення суду.

Визначений судом, згідно Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 року № 100 та Порядку нарахування виплат у випадку збереження середньої заробітної плати, розмір середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні в сумі 3319,80 грн. вказаний у рішенні суду без урахування відповідних утримань. Відтак розмір відрахувань, які підлягають утриманню відповідачем з вказаної суми, повинен визначити боржник, тобто Державний заклад «Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці Міністерства охорони здоров'я України» у відповідності до вимог чинного законодавства.

На підставі наведеного, керуючись ст. 221 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Заяву ДЗ «Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці» про роз'яснення рішення суду від 01 березня 2013 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства охорони здоров'я України, Державного закладу «Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці Міністерства охорони здоров'я України про стягнення розрахункових виплат при звільнення працівника та середнього заробітку за час затримки у виплаті розрахункових задовольнити частково.

Роз'яснити рішення Ковельського міськрайонного суду від 01 березня 2013 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства охорони здоров'я України, Державного закладу «Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці» Міністерства охорони здоров'я України про стягнення розрахункових виплат при звільнення працівника та середнього заробітку за час затримки у виплаті розрахункових, а саме: що розмір вихідної допомоги, належної позивачеві при звільненні, з урахуванням відповідних утримань, становить 424,67 грн., які і зазначено у рішення суду, а середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні в сумі 3319,80 грн. зазначено у рішенні суду без урахування відповідних утримань, у зв'язку з чим утримання податків з вказаної суми повинен визначити боржник, тобто Державний заклад «Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці Міністерства охорони здоров'я України» у відповідності до вимог чинного законодавства.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області через Ковельський міськрайонний протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Головуюча: Т.М.Луньова

Дата ухвалення рішення10.01.2014
Оприлюднено20.01.2014
Номер документу36631938
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення розрахункових виплат при звільнення працівника та середнього заробітку за час затримки у виплаті розрахункових

Судовий реєстр по справі —159/455/13- ц

Ухвала від 10.01.2014

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Луньова Т. М.

Ухвала від 29.01.2013

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Луньова Т. М.

Рішення від 01.03.2013

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Луньова Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні