Постанова
від 08.01.2014 по справі 806/8234/13-а
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

08 січня 2014 р. Житомир справа № 806/8234/13-a

категорія 10

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Капинос О.В.

розглянувши в порядку письмового провадження у м. Житомирі адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області до Публічного акціонерного товариства "Атмашбуд" про стягнення 15548,19 грн.,-

встановив:

Управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області звернулося до суду з позовом, в якому зазначає, що Публічне акціонерне товариство "Атмашбуд" не відшкодувало фактичні витрати на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених у відповідності до п.п. "а" "б"-"з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", 15548,19 грн. за жовтень 2013 року та просить стягнути на його користь з відповідача дану заборгованість.

Представник позивача в судове засідання не з"явився, на адресу суду надіслав заяву, в якій просить розглянути справу в порядку письмового провадження.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений вчасно та належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

Враховуючи, що сторони в судове засідання не з"явилися, хоча були повідомлені про дату, час та місце судового розгляду належним чином, позивач просить розглянути справу за відсутності його представника, потреби заслуховувати свідків чи експертів відсутні, справа розглядається у відповідності до ч.6 ст.128 КАС України в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Проаналізувавши наявні у справі матеріали, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Встановлено, що відповідач є платником збору на обов"язкове державне пенсійне страхування та страхових внесків до Управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області.

Відповідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, крім тих, що були безпосередньо зайняті повний робочий день на підземних роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт та рудників за списком робіт і професій, затвердженим Кабінетом Міністрів України, починаючи з дня набрання чинності цим Законом, у розмірі 20 відсотків з наступним збільшенням її щороку на 10 відсотків до 100-відсоткового розміру відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій до набуття права на пенсію за віком відповідно до цього Закону. Підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах (список № 2).

Згідно із п.п.6.8 п. 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до ПФУ, затвердженої Постановою правління ПФУ від 19.12.2003 року № 21-1, підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Як вбачається із розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до п. п. "а", "б" -"з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", та розрахунку УПФУ в м. Житомирі відповідач має заборгованість перед позивачем по відшкодуванню пенсій, призначених на пільгових умовах за жовтень 2013 року в сумі 15548,19 грн. з яких: по списку № 1 - 2770,13 грн., по списку № 2 - 12778,06 грн.

Беручи до уваги наведене та те, що відповідач доказів про відшкодування вказаних фактичних витрат на виплату та доставку пенсій не надав, суд вважає позов обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративний суд -

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Публічного акціонерного товариства "Атмашбуд" (вул. Баранова 87, м. Житомир, 10025 код ЄДРПОУ 01412271) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області (вул. Перемоги 55, м. Житомир, 10003, код ЄДРПОУ 37927490) 15548,19 грн. заборгованості по невідшкодованим сумам фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за жовтень 2013 року на р/р № 2607301653 у філії ЖОУ АТ "Державний ощадний банк України", код ЄДРПОУ 37927490, МФО 311647.

Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

У разі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя О.В. Капинос

Дата ухвалення рішення08.01.2014
Оприлюднено15.01.2014
Номер документу36635453
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/8234/13-а

Постанова від 08.01.2014

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

Ухвала від 19.12.2013

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні